הסגנונות והשולחנות של דבורה.

"השולחן אינו סתם משטח להנחת האוכל וכליו ולישיבה סביבו.

לשולחן הסעודה מגיע אופי חדש, שונה ומיוחד המותאם לאירוע, לאורחים ולאווירה המבוקשת". כך פותחת דבורה שטיין את ספר ביכוריה, שכולו עיצוב שולחנות לפי אירועים וסגנונות שונים.

לאחר שנים של עיצובי שולחן מרהיבים בבית, קיבצה דבורה את הרעיונות, הטיפים והכללים לספר אלגנטי שב180 עמודי הכרומו המפוארים שלו מקיף את כל האירועים שבהם חוגגים סביב שולחן.

בעזרת שימוש באביזרים לא שגרתיים כמו נעלי תינוקות, צעצועים, סידקית, חלקי ענפים, והרבה דמיון, דבורה מוכיחה לקוראי הספר כי ניתן להפתיע מחדש וליצור מראות שיעבירו כל פעם מסר אחר ואווירה אחרת.

כך למשל בתמונות המצורפות ניתן לראות רעיונות מקוריים כמו הדבקת עפרונות אחד לשני כדי שייצרו אגרטל (שמתאים לחגיגת היום הראשון בכיתה א' א או לתחילת שנת לימודים לתלמיד ולמורה), קישוט בעזרת מטבעות שוקולד שאחר כך הופכות ל"מעות חנוכה" לילדים בתום ארוחת החג, מוטיבים ימיים לקראת הקיץ שמחזיקים את שם היושב בכל אחד מהמקומות על גבי צדפים, קופסאות אלגנטיות שיכולות להכיל ברכה לחג וכדומה.

שטיין הביאה איתה רעיונות מטיולים בעולם, וכדי שכל הקוראים והקוראות יוכלו גם כן לממש את העיצובים, בכל דף ודף יש רשימה מדוייקת של מה שצריך לקנות ואיפה (כך לדוגמא בשולחן לראש השנה הרשימה כוללת "בד סאטן ירוק, פמוטות רימונים מקרמיקה, דבש אישי, ענפי תמרים ישר מהעץ, קופסאות אישיות בצורת תיק וחבקי מפיות פירות שניתן להשיג במקומות כמו "פוקס הום").

ניתן לנסות להעתיק את העיצוב או כמובן להעזר בו בסוג של "לוח השראה" , ולהוסיף או לשנות לפי הרצון או לפי מה שמשיגים.

כאמור הספר מחולק לקטגוריות – חגים , עונות, שמחות שונות והשראות כמו פיקניק בחצר, ארוחת בוקר צבעונית או נשף מסיכות, והוא שופע טיפים כך שגם מי שלא עורך את כל העיצוב, יכול לקחת רעיון אחד או שניים וכבר לשדרג את השולחן. כך למשל מוטיב האובייקט האישי מופיע כצנצנת דבש אישית עטופה באורגנזה ומונחת על הצלחת של כל אחד (כך שלאורחים יש גם מתנה קטנה הביתה בתום החגיגה), ובט"ו בשבט ניתן לעשות אותו דבר עם אריזת כמה פירות יבשים בתוך שקיק, גם לנשנוש וגם כמתנה.

(ומשהו שאף אחד לא חשב עליו – כשהעיריה גוזמת את עצי התמר שגדלים ברחוב, ומשאירה צרורות של תמרים וענפים, קחו כמה וקשטו בהם את סידורי הפרחים – גם חינמי וגם יפיפה).

אחד הדברים שהתלהבתי ממנו במיוחד בספר היה עיצוב חורפי מיוחד , שבלי לעשות ספויילרים, רק אגלה שמערב פוך סינטטי ליצירת "שלג" שבתוכו יושבים הקישוטים, וכדי להשלים את החוויה, גם חימום של ערמונים רגע לפני שהאורחים באים, כדי שהחוויה תהיה לכל החושים ביחד.

כמו כן  אשאיר אתכם במתח ולא אסגיר כיצד הופכים יצירת אומנות של וואן גוך לשולחן אלגנטי לארוחת בוקר… (עיינו בעמוד 136 ותגלו…)

בספר ניתן למצוא טיפים שונים על התאמת צבעים לפי הנושא, על גיוון בעריכת שולחן שבת (שבניגוד למאורעות האחרים – השבת מגיעה כל שבוע וצריך לחדש ולרענן), ובעיקר איך לשלב פריטים שיש בבית, או פריטים שאפשר להשיג בחינם בטבע או במחיר נמוך בחנויות כמו "איקאה".

בצילומים המרהיבים של אירית זילברמן (שגם מופיעים בפוסט זה) ניתן לראות הן את השולחנות הערוכים בשלמותם והן את המוטיבים השונים בצילום מקרוב, כדי להבין בדיוק איך זה עובד.

אז בפעם הבאה שיש ארוחה חגיגית, כי הבת הוציאה רשיון נהיגה, או כי נולד נכד חדש, ואולי כי כל המשפחה המורחבת מתכנסת להדלקת נרות החנוכה, בעזרת הספר "סגנונות ושולחנות" החג יהיה חגיגי מתמיד.

ניתן להשיג ברשת סטימצקי (ומצוין כמתנה לחג!)

דבורה שטיין היא בוגרת לימודי עיצוב בשנקר.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s