שנה טובה ב"מרתף של רוזנר".

בפאתי כפר סבא, ניצב "המרתף של רוזנר" – חנות היין (וכל שאר הדברים הטובים) של משפחת רוזנר מזה שלושה דורות.

הגעתי ל"מרתף" כדי לבדוק מה התחדש לקראת השנה החדשה ובכלל. במקום יש כמות שלא תאמן של אלכוהול- מעל אלף סוגי כהלים שונים, ומעל שמונת אלפים (!) סוגי יין, ביחד עם כ400 סוגי בירה. בקיצור, איך מוגדר המקום – "יינות ומשקאות לאנשים חריפים"- כי חובבי היין והחיים הטובים ימצאו שם גן עדן. ואם אתם תוהים איך להתמצא? יניב רוזנר, הדור השלישי, ביחד עם רעייתו ענבר יודעים לשאול את השאלות הנכונות כדי למקד את הקונה במה שבדיוק מתאים לו מכל הבחינות- טעם, מחיר, העדפות ועוד.

מלבד האלכוהול יש גם שוקולדים איכותיים, סיגרים וכוסות משקה ואביזרים שונים, ניתן להתרשם מהתמונות, וכמובן שלקראת ראש השנה יש גם מבחר מארזים מגוון.

הגענו לטעימה מיוחדת בחדר הפרטי של "המרתף של רוזנר" בניצוחו של יניב רוזנר שבחר עבורנו מגוון יינות לטעימה מעניינת.  בחדר מתקיימים אירועים לעד 20 איש,  כמו ערבי יינן שבהם מתארחים יקבים שונים שהייננים שלהם מרצים על היין, האדמה, הכרמים ועוד וכמובן שיש טעימות, כולל של יינות שעוד לא הגיעו לקהל הרחב, בצירוף ארוחה קלה,  מפגשי חברים חובבי יין כולל מסיבת רווקים למביני האלכוהול האיכותי,  ערבי חברה לחברות קטנות, והלהיט- ערבי נשים שבהם מוכיחים שאלכוהול זה לא רק עסק של גברים, ונשים נהנות מטעימות מיוחדות של יין, קוקטיילים, וויסקי, ברנדי ועוד.

אבל נחזור לענינינו ולטעימה שבה נכחתי. כל היינות לוו בארוחה קלה חלבית.

פתחנו בגוורצסטרמינר של יקב גבעות (כל היינות שטעמנו היו משנים 2014-2015)- שבגלל שנת השמיטה לא נוצר מענבים של הכרמים שלהם שהם מאזור שילו, אלא מענבים מכרם "נטור" שברמת הגולן. הריח היה מלטף ועשיר, והיין עצמו מאד פירותי, כמעט פרחוני. מדובר ביין יבש אבל שלא משאיר טעם אחרי הלגימה.  בעקרון הוא מתאים לגבינות חריפות ומנות אסיאתיות, אנחנו טעמנו אותו בתחילת הארוחה שכללה גם גבינות מכל הסוגים, היין הוגש קר (טיפ של יניב- לקרר גם יין אדום, מצוין במקום בירה בימי הקיץ החמים!) והיה מרענן מאד, סיפתח מצוין לערב.

השני היה גריי מרסל של יקב רקנטי – שמיוצר בשיטה מיוחדת המכונה "דימום ענבים". איך זה עובד? אחרי שהענבים נמעכים, היין נבדק כל שעה וכשהוא מגיע לצבע הרצוי (סוג של רוזה) הוא מופרד ומותסס לבדו במיכל נפרד. במשפט הקודם כתבתי "רוזה" אבל זה קצת על האמצע בין רוזה לבין יין לבן. יין מאד אלגנטי.

הבא בתור היה יין שיראז מיקב "מדבר". אני אעשה קצת ספויילר ואספר שזה היין שנבחר לטעים ביותר ברוב קולות בין משתתפי הטעימה.  הענבים של היקב גדלים בגובה 800 מטר מעל פני הים, כשהתנאים המדבריים הם האופטימליים ליין (יובש, הבדלי טמפרטורה גדולים בין יום ללילה , קרינת השמש ומינרליות הקרקע).  הענבים לבקבוק 2014 שטעמנו הם ענבי סירה סינגל וויניארד ואישית מאד שמחתי להכיר את היקב ואת היין הספציפי הזה , שאני בטוחה שיככב בשולחנות החג של הרבה חובבי יין מאושרים.

אחריו הגיע יין שקצת הצחיק אותנו קודם כל בגלל שם היקב- "יקב דדה" נשמע קצת מוזר, אבל אז אנו לומדים שמדובר ביקב שהוקם בעקבות סבתא דדה ממרוקו, שהכינה יין כבר לפני 120 שנה, ועכשיו ממוקם ברכס הכרמל. היין שאנו טעמנו היה "קברנה פרנק סירה"  שהיה יותר חזק (למרות שתואר בתווית כ"רך") וטעמיו היו "כהים" אם אפשר להגדירם ככה, ומרירים מעט. הייתי מצוותת אותו לארוחת בשרים עשירה, ברמה של נתחים עבים ושמנים.

יין מיקב "כישור" הגיע ביחד עם הסיפור המיוחד שלו- מדובר ביקב  בבעלות כפר כישורית שהוא כפר לאנשים בעלי צרכים מיוחדים ויכולות מיוחדות, שאחראים על כל ייצור היין. המיקום הוא על רכס הרי הגליל המערבי העליון וגם שם יש תנאים טובים לגידול הגפנים – סלעי גיר וטרה רוסה, והפרשים גדולים בטמפרטורה בין יום ללילה.  היין שאנו טעמנו היה "כישור אדום"  2014 . הבלנד היה של פטיט ורדו, מרלו, סירה וקברנה פרנק והדבר הראשון שהבחנתי היה הצבע היפיפה, מלא ועשיר, שגם ניכר בטעם- של פירות אדומים.

היין הבא היה מיוחד – כי הוא מיוצר במיוחד עבור "המרתף של רוזנר"- והוא הגיע מיקב הר אודם – יין בשם "יער אודם" במהדורה מוגבלת, שניתן להשיג בעיקר בחנות של רוזנר, ובמעט מאד חנויות נבחרות אחרות.  הבלנד הוא ברובו הגדול קברנה סוביניון ובנוסף גם סירה ומרלו, הגפנים הם מרמת הגולן והיין עשיר מאד בארומות, החמיא לפשטידות שאכלנו, ויכול להסתדר מצוין גם למנות בשריות.

ומהר אודם הגיע גם הקינוח – "ענבר". אם הייתי צריכה לצייר את הטעם זה היה משהו כמו דבש ניגר שקרן שמש בוקעת ממנו.  היין שהוגש קר, היה מתוק בארומה של מייפל ודבש, לא של סוכר, והסוד לצבע וגם לריכוז הוא שהחביות הוצבו בשמש. עם יין כזה הייתי מגישה כמה פרלינים של שוקולד מריר למשל.

כאמור את הטעימה הנחה יניב רוזנר, שכבר נולד לתחום והוא מומחה לאלכוהול ובירה כבר מעל 30 שנה כולל בישול בירה ביתית (ולכן גם מדריך ועוזר לאנשים שרוצים להכין בירה בעצמם). יניב גם מדריך סדנאות, טיולים וטעימות שונות.

למי שיזדרז – ביום חמישי הקרוב- ה15 לספטמבר , בשעות 18:00 עד 23:00 מתקיים במקום פסטיבל יין לראש השנה, עם מבצעים מיוחדים לראש השנה כולל מגוון ענק של חבילות שי מכל הסוגים, דוכני גבינות ויין, הרכב מוסיקלי שינעים את הערב ואפשרות רכישת כוס טעימות ב25 שקלים שיוחזרו ברכישת יין מעל 50 שקלים, ככה שזה ממש משתלם.

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s