שופרסל – שוש מצמיחה כנפיים.

אודה על האמת- בחיים שלי לא נגעתי בעוף בצורתו הגולמית, תמיד משהו כמו פולקעס או חזה עוף כשהם כבר מוכנים ומוגשים לאכילה. גם בילדותי סבתא היתה זו שהכינה למשל "גרגלעך" שאני וסבא שאבנו מהם את כל הבפנים כמו שני כפריים בפולניה.

אז קיבלתי עוף ואיתו התהייה- מה עושים עם זה? מי יתנני (מתכון ל-) עוף?

(בתמונות למעלה- המצרכים למנת העוף, כולל העוף והתיבול של "שופרסל" ובתמונה למטה- הקטשופ והצ'יפס שקיבלתי בנוסף)

בסוף שילבתי מקורות שונים- התייעצות עם חברותי הבלוגריות ביחד עם מתכונים מהאינטרנט והעובדה שגיליתי שיש לי כלי חרס שמיועד בדיוק לצליית עוף ועד עכשיו ישב מיותם על המדף.

אז זה מה שעשיתי-

חתכתי בצל לטבעות וריפדתי בהם את תחתית הכלי. לכלי הזה לא נדרשת כל רטיבות- לא של מים או שמנים. אחר כך התחלתי לטפל בעוף- הפרדתי לו את הרגליים, ריווחתי קצת את העור, דחפתי לתוכו פרוסות לימון כמה שנכנס, קשרתי בחזרה את הרגליים (השתמשתי באותו חוט שזה הגיע איתו), ובמקביל הכנתי מרינדה של שמן זית, מים, שום, מידה נדיבה של תבלין העוף של "שופרסל", קצת צ'ילי מתוק וקצת מלח. התלבטתי אם לשים סילאן , בסוף החלטתי נגד.

ערכתי עיסוי לעוף (שאם הוא היה בחיים בוודאי היה נהנה ממנו) וכשהוא היה מצופה מכל הכיוונים הנחתי אותו בעדינות בתבנית וכיסיתי בכיסוי התואם.

בדרך כלל צריך לחמם תנור מראש אבל בהוראות של הכלי המיוחד הזה, שעשוי סוג של חרס, כתוב בפירוש שצריך תנור קר, כנראה כדי שהכלי יתחמם באיטיות ויצור סביבה של תנור בתוך תנור עבור העוף.

אז הכנסתי את כל הכבודה לתנור, הדלקתי אותו על חום של 200 ואפיתי שעה וחצי. אחר כך פתחתי את המכסה והשארתי כעשרים דקות נוספות עד שהעוף היה צלוי ושחום.

זהו.

מכיוון שאני לא יודעת לחתוך כמו שצריך, הלכנו על שיטת אבותינו הקדמונים ופשוט קרענו חתיכות מהעוף. היה יופי. הגשתי פשוט עם סלטים כמו חומוס או חצילים, ומלפפונים חמוצים כמובן.

העוף הספיק כחלק נכבד בצלחת של ארבע מנות. כל חלקי הבשר נאכלו.

לגבי הקטשופ והצ'יפס- פה אין יותר מדי מה לחדש- צ'יפס שכבר טעמנו בעבר, בצורות שונות ועוביים שונים, מטוגן בשמן עמוק הישר מהפריזר (ולא, אני לא שמה צ'יפס בתנור- זה תמיד פחות טעים, עדיף לאכול פעם ב… ושיהיה מטוגן) עם קטשופ שלא נופל מכל האחרים, ונבדל מהם במחירו הנמוך כך שאין שום סיבה לקנות את המתחרים.

בסך הכל מרכיבים לארוחה שמתאימה לצהרים או ערב, לכל הגילאים. (אגב, ובהערת סוגריים – אפשר לפזר מעט מתיבול הגריל על הצ'פסים החמים, וקיבלנו סוג של "ביסלי").

בתאבון

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s