פאזל פוד – לתפור את האוכל בשבילך.

כשמסעדה מעצבת מנה, משקיעים מחשבה רבה על טעמו של הסועד. הענין הוא שיש המון סוגי סועדים, ועוד יותר המון סוגי טעמים, ומי שטעים לאחד, לא בהכרח הפייבוריט של השני, ואז נוצרים מצבים בסגנון "אני רוצה את המנה הזו, אבל בלי זה , ועם זה, ועוד זה בצד, ולהוסיף עוד זה ולהחליף זה בזה" – גם משגעים את הטבח וגם לא תמיד מקבלים בדיוק מה שרוצים בסוף.

נתי אלטיט, הבעלים של רשת "ריבר" המיתולוגית, חשב בדיוק על זה כשהוא הגה את "פאזל פוד"– הרכב את המנה שלך מחלקים חלקים, בדיוק כמו פאזל- מסעדה שהיא משהו בין מסעדה עם שירות מלצרים, לבין פאסט פוד אבל ברמה מושקעת במיוחד.

הוזמנתי למסעדה שממוקמת במרכז עזריאלי בחולון, ונמצאת שם כחודש, כך שיש עוד שינויים ושיפורים רבים.  המנות הן ברובן כריכים, אבל אפשר לקבל מנה גם בצלחת וגם בסלט, הסברים אחר כך. קיבלתי שני תפריטים, האחד עם מנות מובנות למי שרוצה חיים קלים וסומך על בחירת השף , ושם יש מנות כמו "ג'ננה בסוואנה" – כריך שכולל עוף מעושן על לחמניית פרנה, איולי לימון ירוק, חסה, פלפל קלוי, סלט גזר, פטרוזיליה, צ'אטני צ'ילי אננס ועגבניה (43 שקלים), או "עונג שישי"- מנה שמוגשת על חלה של שבת, וכוללת שיפוד קבב, טחינה ירוקה, סלסה שרי, שום, חריף, פטרוזליה, מלפפון כבוש, מטבוחה חציל ובצל כבוש (49 שקלים). ליד כל מנה כתוב גם מי המציא אותה (חשוב להמשך…). בתפריט זה יש גם את דיל העיסקיות וגם ארוחת ילדים שכוללת שתיה וצ'יפס נוסף על מנת בשר או שניצלונים קטנים. אבל התפריט המעניין באמת הוא תפריט המשבצות. מדובר בתפריט שמחלק את הכריך למחלקות, ובכל מחלקה בוחרים מה שרוצים, כשחלק מהתוספות הן חינמיות וחלק בתשלום נוסף. כל מה שצריך הוא לבחור – את הבשר, את התוספות, את הלחם, את מה שיבוא ליד וכדומה, מסמנים ולבסוף לא שוכחים לתת שם למנה (ובהמשך תהיה גם תחרות בין המנות ומנה שתיבחר תיכנס לתפריט ותזכה לכבוד רב), לא חייבים לבחור מכל הרובריקות כמובן, הכל לפי הטעם וההעדפה (ויכולת האכילה). צוות המלצרים, במקרה שלנו נועם המקסימה, עובר על הסימונים ונותן המלצות. כך למשל אם מישהו יבחר צירוף טעמים שמתנגשים זה בזה כך שתהיה בעיה בטעם אחר כך- המלצרים ימליצו לשנות את הבחירה או יזהירו מהטעמים.

כל הבשרים עוברים עישון במעשנת המיוחדת, בין שש ל24 שעות, ואז עוברים לצריבה קלה על הפלנצ'ה למכת החום האחרונה. התוצאה היא בשר שממש נמס בפה. ברובריקת הלחם ניתן לבחור בין סוגים רבים, אם מדובר בחלה של שבת, או בפרנה או בלחם בריאות, ויש גם קטגוריה של "בלי לחם, להגיש בצלחת", ויש גם את האופציה של לשים בשר על סלט כך שיש ארוחה בריאה, משביעה , לא יקרה ונוחה לארוחת צהרים שאחריה עוד צריך לחזור לעבודה (יש הרבה משרדים בסביבה, המקום מקבל כרטיסי "תן ביס" ודומיהם).

אחרי כל ההקדמה הזו- ניגשנו לבחור את המנות שלנו. אני הלכתי על קצת מופרע ,בן הזוג הלך על משהו שמרני יותר. הבחירה שלי כללה במחלקת הבשר  – אונטר ריב (כריך בסיס 44 שקלים בתפריט) אליו הוספתי עוד אנטריקוט מעושן (תוספת בשר ב15 שקלים – והערה- התוספת היא גם כ150 גרם כך שנוצר הר של 300 גרם בשר, כמות ענקית ביחד עם כל ה"מסביב"- אפשר בהחלט להסתפק רק בחצי מזה). מבחינת הלחם הלכתי על המושחת ביותר- הפרנה המרוקאי.  ירקות ניתן לבחור עד ארבעה ללא תשלום, ואני הלכתי על ירוקים- רוקט (שאזל אז שאלו אם אחליף לחסה), מלפפון כבוש, כוסברה ופטרוזיליה, במחלקת הרטבים ניתן לבחור שניים (פשוט כדי שלא יהיה מישמש, וזה לא כולל את הקטשופ והמיונז שמוגשים לשולחן באופן אוטומטי)- אני בחרתי במיוחד של המקום- רוטב חמאת בוטנים חריפה. בהתחלה נרתעתי מהמילה "חריפה" אבל שוכנעתי שזה בקושי פיקנטי, והאמת כן – לא חריף (יש גם רטבי פלפלים שהם באמת לאוהבי החריף). רוטב חמאת הבוטנים זה כמו כוסברה- או שאוהבים או שלא, וניתן לבקש בצד, כך שאפשר לטעום. אני מאד אהבתי.  המשך התפריט מציע תוספות נוספות בחמישה שקלים נוספים, כמו ביצת עין או מטבוחה, חציל מטוגן או קולסלאו שזה מה שאני בחרתי, ועוד יותר בסוף יש את מנות ה"צד" שבאות עם האוכל , ומשמשות גם כמנות פתיחה- כל אחת ב12 שקלים- אני בחרתי כרובית אפויה בטחינה, וקיבלתי לטעום גם כנפיים ברוטב מתוק חריף, טבעות בצל פריכות, ופלחי תפוחי אדמה.

קראתי למנה שלי "I LOVE DAVID HASSELHOFF" כך שאם תיתקלו בזה פעם בתפריט, הקרדיט שלי.

בן הזוג הלך על השמרני יותר ולקח פשוט "המבורגר בתוספת המבורגר "  בלחמניית המבורגר, עם הירקות המקובלים במנות המבורגר .

המנות מוגשות בצורה יפיפיה על דפים דמויי עיתון, כשהכנפיים גם מגיעות עם מלקחיים כך שלא צריך להתלכלך יותר מדי כשלוקחים מהצנצנת בה הם מגיעים.

בתמונה אפשר לראות את העושר הרב של המנות שהרכבנו. אני השתמשתי בסכין ומזלג לאכול את הכריך שלי, בן הזוג פשוט אכל כהמבורגר. הגודל כמובן לא הפריע לנו להנות מהתוספות שהיו באמת מנצחות אחת אחת, קשה לי לבחור בין הכנפיים העסיסיות לבין הבצל הפריך, סוגי הרטבים או הכרובית שנעטפה באהבה בטחינה, וכמובן כפיסי תפוחי האדמה שהגיעו עם תיבול עדין.

בתפריט יש גם קינוחים, כרגע בשלוש ווריאציות של גלידה- בפני עצמה, או עם תוספת ממתקים או קיורטוש. לצערי השילוב של הקריורטוש לא היה זמן בערב שבו באתי ולכן רק טעמתי בכוס את הגלידה, בסגנון גלידה אמריקאית.

יש לציין- המקום אינו נושא תעודת כשרות היות והוא פתוח בשבת, ויש קינוחים חלביים – אבל- המטבח עצמו בשרי נטו, אין עירוב של מוצרי חלב או בשרים לא כשרים במנות הבשר (כך שאין למשל אפשרות לשים על הכריך גבינה או בייקון) והקינוחים מגיעים מנקודה נפרדת במסעדה.

השולחנות הם בחוץ, יש אפשרות לשבת על הבר (ובתוכניות גם פתיחה עד שעות הלילה הקטנות שמצויינות למאנצ'יז של בשר ואלכוהול), ובחורף יהיה קירוי. שווה בזמן שמחכים לאוכל, להביט מסביב ולהנות מאדניות התבלינים ומהעיצוב המיוחד (ראיתם את המנורות שעשויות ממערבלים ופומפיות?).

בשורה התחתונה- ל"פאזל פוד" יש מתכון מנצח – פרודוקטים איכותיים שנעשים במקום, רטבים מיוחדים, מחירים אטרקטיביים למנות ענקיות, בחירה אישית, מנות שמתאימות הן לצהרים באמצע יום עבודה והן לארוחת ערב לכל המשפחה, עם אופציה לבילוי לילי, והמון חן.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s