תקוע- באדיבות אנדיב.

לכבוד הקיץ, משהו קליל, משהו קרנצ'י, משהו שופע טעם וצבע- או בקיצור "אנדיב". האנדיב הידוע גם בשמו העברי "עולש" מגיע מאירופה ומצוין להרבה שימושים- או כמו שהוא לסלטים, או למילוי כ"פינגר פוד" (יש לו צורת סירה יציבה שמאפשרת להניח בו כיבוד ולהציב אותו על מגש, ואז אנשים יכולים לתפוס אותו בשתי אצבעות), וכמובן גם בצורות עשייה שונות.

כשקיבלתי את האנדיב של חוות "תקוע" להתנסות, החלטתי לעשות טוויסט על מתכון של מורי ורבי חיים כהן, למתכון שהוא קרא לו "אנדיב אפוי". במתכון שלו היו מלבד האנדיב גם אנשובי ועגבניות, אני ערכתי שינויים (בעיקר כי נשארו לי גבינות משבועות שצריך לחסל).

אז מה שעשיתי –

האנדיב מגיע כמובן כבר שטוף ונקי, חציתי לחצי . עשיתי רק כמות קטנה (עד שהגעתי הביתה להכין משהו, בן הזוג כבר אכל ולא היה רעב, הכנתי רק לעצמי כמות אישית. זה לא מנע ממנו בכל זאת לטעום מהצלחת שלי בסוף).

בכל מקרה, על תבנית משומנת היטב הנחתי את האנדיב, התזתי עליו עוד שמן זית, קצת מלח ופלפל (תערובת ארבעה סוגים) ולתנור חם של 200 מעלות לכרבע שעה (לעקוב שלא יישרף).

אחרי רבע שעה הוצאתי ושמתי מלמעלה חתיכות גבינת מוצרלה טריה. במתכון המקורי כתוב שצריך להוסיף עוד נוזלים בצורת ציר בשר או ירקות, בגלל שאני עשיתי כמות קטנה וגם ככה היה שמן בתבנית, לא הוספתי ורק החזרתי לתנור לעוד עשר דקות.

האנדיב יצא רך עד שקוף (חשוב להשגיח שלא יישרף) והגבינה נמסה מעליו . יאמי.

מעבר לטעם לאנדיב יש גם תכונות בריאותיות רבות כמו וויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וחומצה פולית והוא נמכר ברשתות השיווק, חנויות פרטיות ושווקים.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s