במטבח הבריא (והטעים) של פיליס.

אין מי שלא מכיר את פיליס גלזר– מלכת התזונה הבריאה. אחרי הרבה תוכניות טלוויזיה, ספרי בישול,  טורים ומדורים בעיתונים ומגזינים, סדנאות והדרכות, הרצאות וכל מה שאפשר- היא הביאה את בשורת הבישול הבריא לכולנו (ועל הדרך גם המון התחשבות בסביבה).

ואחת מהדרכים הכייפיות להפיץ את עקרונות הבישול הבריא, היא בסדנאות שפיליס מעבירה בביתה בתל אביב, לקבוצות קטנות, בהגשה אישית, טעימה ונינוחה.

הוזמנתי להתנסות בסדנא בשם "סדנה ללא גלוטן- מזרח ומערב". כבר בפתיחה הפתיעה פיליס ואמרה "אני לא טבעונית, אני גם לא צמחונית, אבל גיליתי שהטבעונות עושה טוב לגוף שלי ולי". ולמה "מזרח ומערב"? כי למה לא לקחת את הטוב שבשני העולמות ולשלב כדי ליצור מטבח גם טעים, גם בריא וגם קל להכנה?

הבית של פיליס מזמין ומחמם לב, והמטבח עושה חשק לבשל, עם אוסף ענק של כלי בישול, מוצרים ותבלינים , רק לשלוח יד ולטעום, להריח ולנסות. אבל לפני הבית יש את הגינה, באמצע העיר, בלב תל אביב הסואנת יש לפיליס פינת טבע מקסימה עם צמחי תבלין שנקטפים הישר אל המטבח, ועצי פרי מניבים.

אחרי הפיליס קטפה את מה שהיא צריכה עבור הבישולים, חוזרים למטבח ונפגשים עם שאר חברי הסדנה, חובבי בריאות, בשלנים וגם כאלה שחוגגים יום הולדת ובהמשך יקבלו גם קינוח עם נר דולק בשביל החגיגה.

(בתמונות למעלה- המטבח של פיליס, ולמטה פיליס בעבודה)

חלק מהסדנה פרונטלי, כשפיליס מסבירה כל שלב, ובעזרת הסו שף מייקל שבא לעזור, מכינה ומדגימה, וחלק הוא גם בשיתוף פעיל של המשתתפים. במהלך הסדנה לא רק מכירים מתכונים חדשים ושיטות בישול אלא גם מפריכים דעות לא נכונות.

כך למשל למדנו שהדרך הכי טובה להוציא את המיטב מאגוזים, היא קודם להשרות אותם, אחר כך לייבש אותם בתנור בחום הנמוך ביותר, ואז לצרוך אותם כמו שהם או לטחון לקמחים שונים, או שכלי פלסטיק מחדירים חומרים רעילים למזון וכך כדאי למשל כשקונים טחינה גולמית, להוציאה מהאריזה מיד כשקונים, ולהעבירה לכלי זכוכית.

פיל3

כדי לא להיות רעבים במהלך הסדנה, חוץ מתה עם חליטות שונות היישר מהגינה, פיליס הדגימה לחם כוסמת (לא כוסמין, לא קמח כוסמת- פשוט כוסמת ירוקה שהושרתה ונטחנה). היא הסבירה על כל מני דרכים שבהם ניסתה להכין את הלחם והתוצאות השונות שקיבלה עד שהגיעה למתכון המושלם. את הלחם טרפנו ביחד עם ממרח טחינה-סלק-שום שהיא הכינה בחמש דקות, בצבע יפיפה ובטעם ממכר.

(בתמונות למעלה- הוספת סוכר דקלים למרק, ו"אלפרדו" טבעוני על תפוחי אדמה)

מנות נוספות שפיליס הכינה בסדנה היו "מרק איטריות ותרד תאילנדי" עם המון ג'ינג'ר וסוכר דקלים (וכאן בא הסבר על מהו סוכר דקלים ואיך מפיקים אותו בבית עד שהוא מקבל צבע של דבש אבל מרקם דליל יותר שמאפשר שפיכתו לתבשילים), פנקייק ירקות קוריאני שהוא בעצם יותר סוג של קציצות מלאות כל טוב (ואפשר לשחק עם החומרים, כך למשל בסדנה שהשתתפתי בה היתה משתתפת שלא אוכלת פטריות, ולכן הוכנו שתי גרסאות של הקציצות). בהמשך הקציצות הוגשו עם רוטב אישי של סויה, שמן שומשום , ג'ינג'ר וחומץ אורז, ספרינג רול ויטנמי עם טופו מתובל- שכל הקבוצה הכינה , כל אחד לפי טעמו, כשהטיפ של פיליס הוא שאת דפי האורז טובלים לשניה במים חמים כך שהם לא דביקים, ואז ממלאים בחתיכות בצל, גזר, נבטים, בוטנים ורוטב סילאן-סויה, רוטב "אלפרדו" טבעוני שאם לא הייתי רואה במו עיני שהוא לא מכיל שום דבר חלבי, לא הייתי יכולה להאמין, והקסם נעשה על ידי טחינה של המון אגוזי קשיו והוספה של שמן, פטריות ותבלינים, ולקינוח מנה שאני מכירה מהמטבח הברזילאי, וכאן ראיתי את הגירסה האסיאתית שלה- פניני טפיוקה עם חלב קוקוס ופירות טריים.

(בתמונות- לחם כוסמת, ממרח טחינה וסלק, ספרינג רולס ופנקייק ירקות, למטה מרק וקינוח טפיוקה)

אגב טיגונים – פיליס מטגנת רק בשמן זית או בשמן קוקוס, וממליצה להתרחק משמנים מעובדים כגון שמן קנולה.

לאחר כל שלבי ההכנות התיישבנו לשולחן ופיליס הגישה את כל המנות, ואף הוסיפה נשנוש של חסה עם רוטב יוזו ואורז מלא, ובסוף בסוף גם הדגמה של איך נראות "נשיקות מרנג" שעשויות ממי חומוס.

מהסדנה יצאנו קודם כל שבעים, אחר כך מופתעים מהאפשרויות הרבות של אוכל טבעוני, נטול גלוטן, ועם דף המתכונים לשיחזור בבית.

יש גם סדנאות נוספות כמו "סדנת בישול בריא וטבעוני חגיגית " – דיפים, ממרחים, גבינות , יוגורט וכל מה שצריך לארוחה טבעונית שלמה, או סדנה שמאד מסקרנת אותי שמכונה "סדנת נשים: תזונה, בריאות ויופי, – שכוללת הכנת מאכלים שיחזקו את המערכת החיסונית וילחמו במחלות האופייניות לנשים כמו סרטן השד, וכן ישמרו ויטפחו את העור, וההפתעה שבסוף- הכנת מסיכות פנים, מצוין לגיבושי נשים, מסיבות רווקות והייתי ממליצה על אמהות ובנות ביחד, להמלט מטרדות היום יום ולהגיע לבלות כמה שעות כייפיות ומועילות במטבח של פיליס.

ואפשר גם להזמין שוברי מתנה, וכאמור גם לחגוג ביחד.

עוד פרטים על הסדנאות, ההרצאות וכמובן המון מתכונים, באתר של פיליס (ויש גם הנחות למשתתפים חוזרים).

אז- לבריאות- ובתאבון!!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s