כיתאבון – נצרת על הצלחת.

בלב הסמטאות העתיקות והרומנטיות של נצרת, נמצאת מסעדת "כיתאבון". כשאנו חושבים על "אוכל ערבי" האסוציאציות שלנו די קבועות- כבש, שיפודים, חומוס-צ'יפס-סלט, ממולאים ומנות עוף על אורז, כמובן עם לאבנה ופיתות. עד שלא הגעתי ל"כיתאבון" לא ידעתי איזה מטבח ערבי עוד החמצתי.

מוחמד עטיה, איש הייטק בוגר הפקולטה למחשבים בטכניון, התגורר שנים רבות בתל אביב, הושפע מהחופש והאורבניות של העיר וכשחזר לנצרת עירו, החליט לפתוח מקום שישלב את השורשים הערביים הקולינרים, עם עיצוב חדשני . כך קמה ה"כיתאבון- קפה, ספרים, אמנות". בצד האומנותי יש תערוכות מתחלפות ומופעי מוסיקה ותרבות, בצד העיצוב יש שני מפלסים מעוצבים- חלל תחתון מרווח וטבעי, וגלריה עם פריטים שנבחרו בקפידה, וגופי תאורה. בין הקומות ישנו גרם מדרגות מרשים. קומת הגלריה מאפשרת אירועים לעד 50 איש.

מה שאהבתי בעיצוב , מעבר לחלל הגדול והמרווח, והשבירה של סטראוטיפים על "איך צריכה מסעדת אוכל ערבי להראות" הוא הצבעים החמים שנותנים תחושה ביתית אבל מעוצבת היטב, הספרים שעושים חשק לדפדף (גם אם לא אבין מה כתוב בהם אבל הם משדרים ענין וידידותיות), אוסף האלכוהול הגדול שחלקו מוצג כך שאפשר להתרשם (ולטעום) וללוות את האוכל, והאור שנכנס מבחוץ ומתכתב עם התאורה כך שהכל בהיר.

השף אמיר רסאן מוקלשי, שמתמחה באוכל ערבי, הוסיף לתפריט מנות ערביות אותנטיות, שאת חלקן הוזמנו לטעום. אז מה היה על השולחן?

"כרובית על מצע חציל" – כרובית מטוגנת על טבעת חציל, בעיטור טחינה ושום ועלים עונתיים, מנה קרירה ונעימה, לבאנה עם לחם טאבון- סוג של לאפות חמימות ופריכות, "טאבולה נצרתית" עם בורגול, נענע, בצל ירוק, עגבניה והמון לימון – מנה שבתל אביב כבר היתה מוגדרת כ"מנת בריאות" ומחירה היה בטח פי שלוש,  קוביות גבינת חלומי על חציל מעושן בליווי עירית – מנה חמודה שיוצרת ניגוד בין עישון קליל של החציל לבין קרנצ'יות החלומי, ומתפריט העיקריות – "ערוסת כיתאבון "  – בשר כבש ועגל טרי, טחון ומתובל אפוי על מצע לחם טאבון עם בצל ופטרוזיליה, מוגש עם טחינה, "סיניה כופתה" – שכבת בשר כבש ועגל טרי טחון אפוי בתנור על מצע תפוחי אדמה, עגבניה, בצל ושמן זית מכוסה בטחינה, "סיניית מוחאמר – נתחי פילה עוף בשמן זית גלילי, עם בצל בתיבול סומק, אפוי על לחם טאבון, (מנות הבשר היו עשירות בתוכן, עם הקפדה על ניגודים שונים- מרקמים רכים או פריכים, חלביות של טחינה או יוגורט כנגד בשר, וקור כנגד חום)  וסלט פריקי עם שקדים ועוף – שהיה המנה הנבחרת שלי, והרגישה כמו שילוב בין קלאסיקה ערבית לטרנד הבריאות הנוכחי, כשהשקדים מוסיפים את הטאצ' הקראנצי..  אני סקרנית לדעת אם המנות האלה אופייניות לזרם ספציפי במטבח הערבי (כגון מדינת מוצא ספציפית כלשהי) או שהיא כללית יותר, בהחלט אשאל בעתיד.

תפריט הקינוחים מורכב מקינוחים מערביים כמו "עוגת שוקולד חמה" (שזה מה שמופיע בתמונה) ועוד מנות שוקולד שונות, וגם קינוח מתחלף.

אורחי המסעדה הם מצד אחד תושבי הסביבה שרוצים את האוכל האהוב עליהם, ומצד שני קבוצות מטיילים שמגיעים לאזור ורוצים להתנסות במה שאופייני ומעניין (וגם טעים).

עוד פרטים על המסעדה באתר –www.kitaabon.com   . המסעדה לא כשרה.

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s