גד – אורחים חדשים לחג.

חג שבועות, חג מוצרי החלב, וב"גד" הכינו לנו שתי הפתעות טעימות במיוחד- "מוצרלה פרסקה" – כדור מוצרלה טרייה, חצי קשה מחלב בקר, ו"ריקוטה פרסקה" – גבינה לבנה בסגנון איטלקי באריזה חדשה.

שתי ההפתעות האלה מצטרפות לשפע רב של גבינות במרקמים וטעמים שונים, שיוצרים לנו חגיגה על שולחן החג שלנו.

המשימה שלי היתה לעשות מנות איטלקיות קלאסיות.

הראשונה שבחרתי היתה לעשות ניוקי ריקוטה. מצאתי באינטרנט מתכון אבל היו לי מצרכים קצת שונים, כך שבסוף ערכתי הרבה שינויים, וזה מה שעשיתי:

(למעלה- המצרכים לניוקי ריקוטה, למטה- העבודה)

שמתי בקערה את תוכנה של קופסת ריקוטה פרסקה של גד ללא הנוזלים – 300 גרם. הוספתי לקערה 150 גרם קמח חיטה כפרי, 40 גרם גבינה מגוררת (השתמשתי בגרנה פדנו של "גד"), חלמון אחד, ומעט מלח ופלפל (מתערובות של סוגי מלחים ופלפלים).  במקור רצוי לשמור על הצבע ולהשתמש בקמח לבן ובתיבול לבן כדי לשמור על הצבע של הניוקי, אבל רציתי להכניס כמה שיותר טעמים ובריאות, ולכן השתמשתי בקמח כפרי שהוא בעצם קמח של לחם אחיד בטחינה דקה, ובתיבולים שונים כשלקחתי בחשבון שאולי יעשו "נקודות" על הניוקי, אבל זה עדיין טעים.

בכל מקרה, שלחתי את הבצק למנוחה במקרר ובנתיים הכנתי רוטב שכלל שמנת לבישול , פטריות (אני השתמשתי במשומרות, כמובן שעדיף טריות), וחמאה. אין לי כמויות, שמתי לפי החשק. תיבלתי במלח ופלפל וערבבתי, הרתחתי ואחר כך הורדתי את האש והשארתי להצטמצם בערך בשליש.

(למעלה- הכנת הרוטב)

אחרי חצי שעה קימחתי משטח וגם מגש עם נייר אפייה והתחלתי לגלגל "נחשים" בעובי כסנטימטר וחצי. חתכתי לחתיכות של כשלושה סנטימטר והנחתי על נייר האפייה המקומח.

 

הרתחתי מים וכשהם רתחו זרקתי לתוכם את הניוקי בנאגלות, כדי שלא יהיו צפופים יותר מדי. כשהם צפו הם היו מוכנים ונזרקו לסיר הרוטב (ללא אש). עוד קצת ערבוב ויש מנת ניוקי מהממת, טעימה, רכה ומפנקת.

(בתמונות למעלה- ערבוב הניוקי עם הרוטב, והמנה המוכנה)

המנה השניה שהכנתי היתה ארנצ'יני – כדורי אורז מטוגנים.

בן הזוג בישל במקרה אורז דביק, אז לקחתי ממנו, אפשר כמובן לבשל מההתחלה… הוא הכין אורז עם תיבול ולכן הצבע, זה דווקא יצא טוב כדי שיהיו טעמים קצת מיוחדים לארנצ'יני.

לקחתי חופן אורז והשטחתי ביד, שמתי באמצע מעט גבינת מוצרלה פרסקה מתוך הכדור שבשקית (ולהזהר כשפותחים, השקית רכה והכל מלא נוזלים, לפתוח מעל הכיור או משהו). אחר כך שמתי מעל עוד אורז, הידקתי היטב וגלגלתי בפנקו. בגלל שהאורז דביק, הפנקו נצמד וכל הצורה נשמרת אבל עדיין חשוב להתנהג בעדינות לכדור.

במחשבה נוספת, יכלתי גם לפלפל קלות את הפנקו לפני שגילגלתי בו את האורז, לשם הוספת טעמים.

כל מה שנשאר זה לחמם שמן עמוק, ולטגן את הכדורים עד שהם מקבלים צבע.

להגיש חם, לצד רוטב יוגורטי כלשהו. בתמונה אפשר לראות את ה"מתיחה" של הגבינה בתוך הארנצ'יני.

אז כמו שאומרים ב"גד" – גד שמח!!!

 

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “גד – אורחים חדשים לחג.

  1. פינגבק: קולינריה 2016- חידושים והתחדשויות. | Shosh Hazan Grinberg

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s