דיאבלו- כי להתפנק זה בהחלט לא חטא.

בלב הירוק של רעות (חלק אחד מתוך השילוש של מודיעין-מכבים-רעות), צמוד לפארק המים, נמצאת מסעדת "דיאבלו", מוגדרת כמסעדת בשרים ופירות ים, וחוגגת ממש עכשיו את יום ההולדת העשירי.

לכבוד האירוע הוזמנתי לטעום תפריט טעימות מיוחד, שמגיח לפעמים בהפתעה (ואפשר להתעדכן עליו בדף הפייסבוק של המסעדה), ונשאר על כנו שלושה ימים, בדרך כלל מיום שלישי עד חמישי, ככה שאם תזדרזו עוד תספיקו לתפוס אותו היום ומחר.

המסעדה עצמה מעוצבת בסגנון אלגנטי רומנטי, מוסיקת רקע מרגיעה ובעוצמה המדוייקת של להנות מהמוסיקה בלי להצטרך לצעוק, המסעדה מוארת היטב, בניגוד להרבה מסעדות בתל אביב שחשוכות ככה שצריך פנס של סלולרי בשביל לקרוא תפריט, האווירה חמה ומשפחתית מצד אחד, אך שומרת על יוקרה מצד שני, ויש אפשרויות ישיבה שונות, בפנים או בחוץ, על הבר או ליד שולחן.

ואם הזכרנו את הבר – ישנו בר משקאות עשיר מאד שכולל גם יינות מספרד, צ'ילה, ארגנטינה, גרמניה, ואיטליה, (ותפריט מפורט מאד שמסביר על כל בלנד ומה תכונות היין), וכמובן הרבה סוגי אלכוהול שונים, כשבראשם הקוקטיילים המיוחדים, חלקם קבועים כמו המרגריטה הקפואה שכוללת טקילה וטריפל סק עם קרח גרוס בטעמים שונים –כמו תות, מנגו , פסיפלורה וקוקוס, או המוחיטו שכולל רום, לימונים כתושים , נענע, סוכר וקרח גרוס ועוד, וחלקם "של היום" או "של כמה ימים" כמו מה שאני טעמתי – שהיה פשוט "דקירי" וכלל רום וסורבה פרי לבחירה (בחרתי במנגו, היתה אפשרות גם של תות או קוקוס). מחירי הקוקטיילים נעים בין 30-40 שקלים וכמו שאפשר לראות בתמונה, הם ענקיים. למעשה, גם בקוקטיילים הקבועים ניתן לאלתר שינויים בהתאם ללקוח, כך שכשביקשנו "משהו על בסיס ערק" נעשתה פשוט ווריאציה על מוחיטו עם ערק.

אגב, הזכרתי גודל, באופן גורף המנות פשוט גדולות, ושמענו שבשעות הצהרים יש פשוט הרבה בקשות ל"טייק אווי" שאורז מה שנשאר כי אנשים פשוט מתמלאים. שף הבית והבעלים הוא יורם אוליאל והוא שם מיום הקמת המסעדה, מקפיד לגוון ולשנות תפריטים כדי שתמיד יהיה משהו חדש.

כאמור אנו הוזמנו לטעום את תפריט הטעימות שהוא זוגי, עולה 99 שקלים לאדם, וכולל ארבע מנות נשנוש להתחלה– "בגט רוסטיק" – בגט אפוי על חלוקי נחל מוגש חם עם חמאה, "קוביות סלק" – נתחי סלק על קרם גבינת עיזים וקרמבל בוטנים," צ'יזיקי" – מרק קר, ו"סלט חמוציות"- עם עשבי תיבול, שמן ירוק ושקדים פרוסים.  הבגט לא נאפה במקום אבל היה טרי מאד וקרסטי, הסלקים היו מתקתקים ושמרו על "נגיסות" רכה, הצ'יזיקי היה קצת מפתיע – בתפריט הוא הוגדר כ"מרק", אני רגילה לזה ברמה יותר סמיכה ובצ'אנקים של מלפפון ושום, כאן הוא הוגש בצורה מעודנת יותר, טבלתי בו בכיף את הלחם, והבחירה שלי מבין הארבעה- סלט החמוציות שהיה עשיר, ירוק, טרי והכיל מרקמים שונים ומעניינים.

במנות הביניים ניתן לבחור שתיים מתוך שלוש-

שתי המנות שאנו בחרנו היו:

"דואט ים" – קלמרי סגול ושרימפס על קרם גזר, פטה ואבקת זיתי קלמטה, ו"קבב מוסר" – קבב מצופה קדאיף על קרם בטטה ושמן אדום.

ישנה כאמור המנה השלישית לבחירה- "מרגז דיאבלו"- על ארוגולה ועגבניות שרי עם טחינה וחמוציות.

מנת הקבב היתה מנת "אוכל מנחם" קלאסית, פריכה מבחוץ אבל בעדינות, עשירה מבפנים והשילוב עם הבטטה החמיא לה והוסיף לה טוויסט מתקתק. מנת פירות הים הכילה כמות נכבדה של שרימפס וקלמרי ולוותה בקרם הגזר. כשמבשלים פירות ים, שניה נוספת של בישול הופכת מעדן לגומי. במקרה של "דיאבלו" שמרו על הדיוק וויתרתי על הסכו"ם כדי לתפוס באצבעות בזנב השרימפס ולהעלימו כהרף עין.

לשתי המנות , וגם לאלה שיבואו אחר כך, היה צילחות יפיפה שאני בטוחה שגם אם לא הייתי באה כבלוגרית, עדיין הייתי מצלמת למזכרת.

בתפריט העיקריות שממנו כל אחד מבני הזוג בוחר מנה אחת (למעשה יוצא שמזמינים שתיים כך שאפשר גם לטעום שתי אפשרויות שונות בשתי הצלחות) היו שלוש אפשרויות  – "מדליונים" – בקר על קרם בטטה ורוטב פירות יער, "פרגית" – פיתה טאבון עם מרינדה של לבנה וצ'יזיקי, בצל סגול, סומק,ועגבניות שרי, או פילה דניס על ירקות אורגניים בחמאת בזיליקום.  אם רוצים אפשר להוסיף 30 שקלים נוספים ולקבל "מוסר ים" – על "אורז אסור" (מנה פופולארית מאז "משחקי השף" האחרון) עם פטריות, חמאה ועגבניות מיובשות,  או צלעות טלה על פירה ברוטב יין אדום.

אנחנו בחרנו במדליונים ובדניס. הזכרתי קודם מנות גדולות? למרות שבתפריט הטעימות המנות מעט יותר קטנות כדי לא לפוצץ את הסועדים, גם ההקטנה הזו היתה די גדולה, והגעתי לדילמה של מצד אחד "חבל לא לסיים דבר כזה טעים" ומצד שני "אני מפוצצת". נחשו מה ניצח…עם המנה העיקרית פונקנו ביין אדום של "פרונטרה" הצ'יליאני, בחרנו את המרלו והוא הוגדר כ"יין חצי יבש צעיר וחינני בעל גוון אדום בוהק ועוצמתי, ליין ניחוחות שזיפים ועשבי תיבול מעודנים ברקע וטעמים עשירים עם מרקם חלק ומהנה" (25 שקלים לכוס או 81 לבקבוק).  בסדרת ה"פרונטרה" יש גם קברנה סוביניון . אם הייתי בוחרת משהו מתפריט הלבנים זה היה ללא ספק היין האהוב עלי – ה"בלו נאן"הגרמני.

הדג היה רענן וטופל ביד אוהבת ששמרה על טעמיו ועסיסיותו, והמדליונים הוגשו במידת מדיום (נשאלתי לגבי המידה, הציעו לי מדיום, אני תמיד לוקחת את הצעת המקום כי הם יודעים הכי טוב מה עושה את המנה במקסימום שלה). פירות יער ליטפו בעדינות את הבשר, המיצים שלו שפעו בשעת החיתוך, חוויה קרניבורית אמיתית  מצד אחד, ומצד שני מספיק מעודנת כדי שתתאים למשל לזוג רומנטי במיוחד.

בתפריט הטעימות אין קינוחים, אבל בתפריט הרגיל של המסעדה יש עושר גדול, כולל מנות קבועות ומתחלפות של הקונדיטורית אוסנת טל. במתחלפות היו פאי לימון ופאי אגסים, אבל אני שמתי עין על שורה בתפריט שאומרת "פאדג'" – – עוגת שוקולד עשירה עם פירות יער וקצפת" וזהו, אי אפשר היה להזיז אותי מזה. במסעדה פינקו אותי בסוף בשתי המנות ביחד- גם הפאדג' וגם פאי הלימון.  התחלתי מהלימון, שילוב של חמצמצות ומתיקות, מרנג ומה שבעיקר קנה אותי – קליפות לימון מסוכרות וסוכרתיות עדינות . אחר כך עברתי לשוקולד. אני שוקוהולית רצינית. העוגה היתה עם דגש יותר על השוקולד ופחות על מתיקות, מה שהיה מצוין עבורי, כי אחרי ארוחה משביעה וגדולה כזו, בצירוף אלכוהול, צריך מתיקות יותר עדינה. גם הקצפת ופירות היער הוסיפו טעמים קרירים וחמצמצים . לאחר שהתגובה שלנו למראה הקינוחים היתה "איך נסיים את כל זה", חמש דקות אחר כך, וצלחות ריקות אחר כך, התשובה היתה "בקלות".  מחיר הפאדג' בתפריט הוא 36 שקלים, ושאר הקינוחים נעים בין 27-36 שקלים).

מעבר לדף הפייסבוק יש גם אתר וגם ניוזלטר כך שיש הרבה דרכים להתעדכן במבצעים המיוחדים ובמנות הספיישל שהופכות כל ביקור לחוויה חדשה.

המקום פתוח שבעה ימים בשבוע משתים עשרה בצהרים ועד חצות, ויש גם מתקנים לילדים כך שהם יכולים לשחק בכיף בזמן שההורים נהנים מהאוכל והאלכוהול.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s