בים בם בם – תירס (מתוק מאד) וחם (או קר)

התירס קיים בעולם כבר 4000 שנה. מה כבר אפשר לחדש בו? מסתבר שאפשר.

"חוות תקוע" מביאה לנו עכשיו תירס מזן "סופר מתוק" ("super sweet corn") לאכילה בכל צורה שרוצים- כולל ממש חי, ישר מהקלח. ההבטחה היא לעסיסיות רבה, למרקם פריך ובעיקר לטעם המתוק פי שלושה מטעמו של תירס רגיל.

האם זה עובד? מדהים אבל כן. כשטעמתי תירס סופר מתוק ישר מהקלח, יכלתי לחשוב שמדובר באבטיח או מלון. פשוט כך.

ישר רצו לי בראש כל מני אפשרויות- מהגירסה של בישול במים ואכילה לוהט כמו שילדים הכי אוהבים (אפילו שזה שורף את הידיים בצדדים), ועד הפיכה לפולנטה מתוקה שנהדרת בתור דייסת תירס עם קינמון וסוכר.

בסוף הלכתי על הפשוט – הכנתי סלט ירקות עשיר, עם גבינות ואגוזים שונים, בעזרת סכין חדה הסרתי את גרעיני התירס מהקלח, ערבבתי הכל, עוד קצת רוטב וזהו, מושלם.

לסלט השתמשתי בקלח אחד, את שני הקלחים האחרים עשינו בצורה המסורתית- מבושלים ועם חמאה וקצת מלח. הניגוד של המלח והמתיקות היה מקסים.

אפשר לצלות אותו על הגריל ( אמנם ל"ג בעומר כבר עבר אבל בטיולים אין כמו תירס על האש לצד הבשר), להוסיף לפשטידות, מאפים, ובעצם מה לא.

למרות המתיקות, הערך הגליקמי לא גבוה יותר מכל סוג תירס אחר, והסיבים התזונתיים שהוא מכיל הופכים אותו לפחמימה מורכבת, כך שאם חייבים פחמימות, ברור שעדיף שיגיעו בצורה הזו.

כל ביס גם מעניק וויטמינים שונים וגם זה נכס חשוב.

הטיפ של "חוות תקוע" לבישול תירס- לא יותר מעשר דקות, ובוודאי שלא להמליח את המים, כדי שהגרגירים לא יתקשו.

האתגר שלי – בפעם הבאה אני משלבת את התירס כמו שהוא בסלט פירות, ביחד עם רוטב חמצמץ מתוק, נניח יוגורט עם קצת דבש.

אז חי או מבושל, חם או קר- העיקר- מתוק!!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s