קח עוד תפוז, אתה יודע למה

בראשית היתה "תפוז" במושב בצרה ב2001, ששכנה בלב הפרדסים , והביאה את הטבע לכל מי שהתגעגע אליו מבין הבניינים והחנויות. "תפוז" היתה ההשראה ל"קפה תפוז בטבע" שקיים כבר ארבע שנים   בלב הפארק בהרצליה, נקודת טבע באמצע האורבניות – וממש עכשיו משיק את תפריט קיץ 2016 החגיגי.

מהו בדיוק "תפוז בטבע"?  ממוקם באמצע חורשת אקליפטוסים, עם המון מרחבים ומתקנים לילדים , יושב הקפה שמביא ארוחות בריאות (ולא רק ), מיצים סחוטים, ופסק זמן ירוק מהמירוץ.

הוזמנתי לגלות את פנינת הטבע הזו, שמאפשרת לחוות את הטבע גם אם מגיעים בנעלי עקב.

את פני קיבל השף עידו מדר, עם רזומה עשיר בארץ ובחו"ל, שרוקח מנות בריאות במיוחד, טעימות ועל הדרך גם מוסיף טיפים רבים לבישול בריא (חלק מהם יובא בהמשך).

התחלתי את הערב בשייק פירות, מתוך מבחר ענק של מיצים שנסחטים במקום, על כל בסיס שתעלו על הדעת – מחלב, דרך מיץ, מים, סויה וכדומה, עם אלכוהול או בלי, כיד הדמיון וההמלצה של הברמן. (מחירי השייקים 26 שקלים  ויש המלצה על שייקים מיוחדים של "שייק סגול" – עם סלק, תפוח וסלרי ב20 שקלים, "ירוק" עם תפוח, מלפפון, סלרי ונענע , גם כן ב20 שקלים, ו"אדום" עם אשכוליות, ג'ינג'ר ונענע, גם כן באותו מחיר).

ביחד עם השייק הגיעו לשולחן לחמים טריים ו"סוכריה" של חמאה. (בתפריט יש אפשרות ל"לחם הבית ומטבלים שונים"ב36 שקלים).

אחר כך אילתר השף עבורנו סלט של עדשים שחורות מונבטות, קשיו, קארי צהוב ופקן סיני, מנה שלא כתובה בתפריט, נשנוש שמראה לנו את מידת היצירתיות של השף במסגרת עקרונות הבישול הבריא, מנה שרק פתחה לנו את התאבון אבל בהחלט אשמח לסלטון כזה לצד כל מנה אחרת בתפריט באופן רגיל.

המנות הבאות היו:

ארנצ'יני פטריות עם מוצרלה ובזיליקום  – כדורי אורז איטלקיים בציפוי פריך ברוטב פומודורו  ביתי (36 שקלים)- מנת נשנוש כייפית- לתפוס בשתי אצבעות, לנגוס בזהירות כי זה חם, הולך מצוין ליד אחד המשקאות האלכוהוליים מהתפריט.

חציל שלם על המחבת – במטבוחה ביתית חמה, טחינה וצ'ילי ירוק – אנחנו קיבלנו דווקא עם צ'ילי אדום אבל מבחינתי לא משנה כי אני לא אוכלת חריף, אז בשביל אנשים כמוני הפתרון פשוט- מזיזים את הצ'ילי, ויש מנה עשירה ונדיבה, משביעה אבל לא מכבידה. (36 שקלים)

ירקות בלדי בגריל  – ירקות קלויים בתנור בנגיעת פרמז'ן ופיקורינו (38 שקלים) למנה שהכי משדרת טריות – מיטב הירקות של אותו היום- אם זה קישוא, בטטה , עגבניה או חציל, שמקבלים את הכבוד הראוי להם ושומרים על הטעמים והעסיסיות, שרק מודגשים עם הצלייה.

ארטישוק בגריל– ארטישוקים שלמים בגריל מוגשים עם יוגורט מרענן עם עלי נענע טריים ובזיליקום (38 שקלים)  – מנה קלילה מאד, הארטישוק מוגש "אל דנטה", מצוין למי שעשה את הריצה היומית בפארק ורוצה משהו כייפי .

המנה הבאה היתה הפייבוריטית שלי מבין המנות הראשונות – "מאפה פטה בפילו" (נסו להגיד את זה חמש פעמים ברציפות….)- גבינת פטה עטופה בבצק פילו בשום קונפי, ואורגנו בזיגוג דבש – ולידה מוגש סלטון עלי בייבי עם רוטב בלסמי מצומצם (38 שקלים)- מנה עם נגיעה יוונית, המון מרקמים שונים- קראסט של פילו, רכות של גבינה, נגיסות של עלים, ביחד עם טעמי מליחות הגבינה שעטופים בעדינות בצק הפילו. מותק של מנה. הייתי שמחה אפילו למזוג עליה עוד טיפה דבש, ולהפוך אותה לסוג של קינוח.

סלט סלקים – בדיוק השבוע ראינו מנה ב"משחקי השף" שבה כיכבו סלקים במרקמים שונים, והנה זה בסלט של "תפוז" – כמובן בלי קשר לתוכנית – סלק מבושל, סלק טרי, קולרבי, עלי בייבי, ופטה, בתיבול בלסמי, סילאן ושקדים קלויים (52 שקלים)- סלט מתקתק בגלל מתיקות הסלק, ואז מקבל טאצ' מלוח בגלל הפטה, קראנץ של השקדים והמון המון בריאות ביחד.

עד כאן היו מנות מתפריט הראשונות, ועכשיו עוברים לעיקריות –

"כריך פסטרמה טופו" – מנה טבעונית עם טופו ששרה זמן ארוך במרינדה של פפריקה מעושנת, שום ודבש, ביחד עם חמאת קשיו, בזיליקום, עלי בייבי , ירקות טריים ושומשום מלא (51 שקלים). לטבעונים המנה היא חגיגה, אישית אני לא בן אדם של טופו, למרות שהוא בהחלט ספג את טעמי התיבול וקיבל גוון "נקניקי" כלשהו.

ווג'י בולס– תבשיל קציצות צמחוני ברוטב עגבניות ואפונה ביתי (69 שקלים) –אם אני צריכה לבחור מהעיקריות, אלך על הווג'י בולס- קציצות בכיכוב עדשים, עשירות, מנחמות, עם רוטב ששווה בשבילו לשמור מהלחם של הפתיחה כדי לנגב.

לפני הקינוחים השף הביא לנו לטעום את ה"צ'יפס הקרוע" – שמלווה בדרך כלל את מנות הפיש אנד צ'יפס, ומדובר במעין "פוטטוס"- שמנמנים, כייפיים, ילדים ימותו על זה, גם ההורים.

וכמובן שאחרי כל הבריאות הזו, צריך גם קצת שחיתות שמגיעה בצורת עוגות שונות שמוגשות לקינוח- עולות 38 שקלים כל אחת ומייצגות אסכולות שונות – עוגת בסקוויטים "של סבתא"- ממש כמו זו שגדלנו עליה, עוגת גבינה קלאסית והפיבוריטית שלי (כמובן) עוגת פאדג' שוקולדית שנטולת גלוטן אבל מפוצצת בתענוג החום הזה, עם אגוזים שנותנים מרקם.

תוך כדי הארוחה שף מדר נתן לנו עצות כמו – כדאי להשרות אגוזים במים לפני כל הליך –טחינה או בישול, וכדאי להנביט עדשים מכל סוגים באמצעות השרייתן במים ואז שפיכתן על מגש וכיסויין בנייר כסף שגורם להן לחשיכה, כי זה מעלה מאד את הערך הבריאותי ומנמיך מאד את הערך הקלורי, ומה אנחנו רוצים אם לא זה?  למי שרוצה יש גם מנות דג ועוף כך שיש אפשרויות לכולם.

במקום יש אפשרות לאירועים עם תפריט מיוחד- במזנון או בהגשה,  והכי כיף – אפשר לבוא אחרי עשיית ספורט בפארק, או להביא את הילדים ולהניח להם להתרוצץ בפארק ממש מול העיניים בזמן שנהנים ממנות שהן בעלות ערך מוסף של בריאות. המקום פתוח שבעה ימים בשבוע ולכן אינו כשר (אין חזיר או פירות ים, או שילוב של בשר וחלב ביחד במנות, והפרודוקטים עצמם כשרים).

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s