סלנובה- היפה והטעימה.

אחד הכוכבים של כל שולחן אוכל, הוא הסלט הירוק. לא משנה אם בארוחה חורפית או קיצית, חלבית או בשרית, לצד כל מנה צריך את ה"משהו" שירענן, שינקה את החייך לקראת הטעמים הבאים, שיהיה טרי ופריך, עשיר ורצוי גם בריא.

 

חסה2

חסה היא כבר מזמן לא "סמל הדיאטה" בלבד. נכון, היא עוזרת מאד כשמנסים לרדת במשקל, אבל  היא גם מטעם בפני עצמה, ואין כמו סלט חסה פריך עם טיפה רוטב מעל, לשמח כל ארוחה או להוות ארוחה בפני עצמו.

אחד הדברים שמעצבנים בחסה הוא הצורך לשטוף אותה, ויותר מכך לייבש אותה. וכך אנו עדים להמצאות מהמצאות שונות- מכריכת החסה השטופה בתוך מגבת וסיבוב מעל הראש כאילו היתה תרנגול כפרות, ועד מכשירים יוקרתיים שעובדים בשיטת הצנטריפוגה אבל לא ממש מצליחים להוציא את כל הלחות. (וזה בלי להזכיר את הצורך בשטיפה מרובה כי אין כיף בלמצוא גרגרי חול בתוך הסלט).

חברת "שטראוס" מביאה לנו במסגרת סידרת "טעם הטבע" את החידוש האחרון- חסה מהזן ההולנדי המיוחד- הסלנובה. אז תכירו – סלנובה, גבירה יפיפיה בצבעי אדום או ירוק (ומצטלמת נהדר, כמו שאפשר לראות בתמונות, מה שאומר המון פרזנטציות והגשות יפיפיות)- חסה ייחודית בעלת טעמים עדינים ובעיקר מרקם פריך, פופולארית ב15 מדינות בעולם ועכשיו גם אצלנו.

החסה שבמקור מגודלת על מים, עברה התאמה מיוחדת לגידול על קרקע, והתוצאה- חסה עמידה יותר, פריכה יותר ובעיקר מחזיקה יותר זמן במקרר.

החסה מגיעה אלינו בשתי צורות – "עלי סלנובה" – מיקס של עלים ירוקים ואדומים פריכים ועדינים, ו"לקט סלנובה" שכולל גם עלי סלנובה וגם רוקולה ועלי סלק ירוקים.

(למעלה- סלנובה ירוקה בשלב הינקות ובשלב הבוגר, למטה- סלנובה אדומה בשלב ינקות ובשלב בוגר)

בשני המקרים מדובר כמובן בחסות נקיות, שטופות ומוכנות למאכל – רק לשפוך לקערה (או לשים כעלים בהמבורגר, גם זה מצויין) , להוסיף איזה טעמים – ירקות או רטבים שרוצים, ויש מנה. ככה פשוט.

לקראת השקת הסלנובה בישראל, הוזמנתי למקורות- והגעתי ביום שמשי אחד למושב עין הבשור בעוטף עזה, לראות את הכלה. בתחילה ראינו את ה"תינוקיה" – מהזרעים להתחלה, מטופלים באהבה. אחר כך עברנו לשדה לראות את "הבוגרים" בשני הצבעים,

ואיך אפשר בלי לטעום?

השף ברק יחזקאלי וצוותו הדגימו בארוחת פיקניק עשירה כמה דברים טעימים יוצאים מתוך הסידרה הזו של "טעם הטבע".

(למעלה- סלט עלי סלנובה עם קרוטונים, גבינות וויניגרט, למטה סלט סלנובה, רוקט וסלק עם סלקים שלמים מבושלים של "שטראוס", גבינת מוצרלה ורוטב בלסמי)

באתר של "טעם הטבע" אפשר למצוא מתכונים ומידע רב, ואת הסלנובה ניתן לפגוש  בכל רשתות השיווק.

והנה למעלה ארוחת הערב שלי- כל טוב השדה…

#סלנובה #טעםהטבע

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s