נפטון – כל מה שמפנק את הטעם.

בשר הוא המלך ביום העצמאות ול'ג בעומר הבאים עלינו לטובה, והתיבול הוא התכשיטים שעל הכתר- כי תיבול טוב הופך את המנה למשודרגת בהרבה, ולחגיגה בפה.  חברת "נפטון", שנמצאת בשוק כבר 35 שנים, ומתמחה ביבוא תבלינים וחומרי גלם לשוק המזון, מביאה לנו המון תערובות תיבול ייחודיות, תבלינים, עשבי תיבול, רטבים וממרחים, תערובות לאורז ועוד- ועכשיו – חידושים עבור הבשר – אם זה על "מנגל" , או על "ברביקיו" או אפילו על גריל, סדרות התיבול שמתאימות במיוחד לצלייה , מיועדות לכל סוגי הבשר שישראלים אוהבים לשים על האש, כך שניתן להשיג התאמה מושלמת לטעמים.

התבלינים בסדרה כוללים "על האש ברביקיו" – לחזה עוף ובשר על הגריל, "גריל עוף" – לחזה עוף, פרגיות וכמובן עוף שלם (והמלצה שלי – לא לוותר על העור, גם אם זה לא הכי דיאטטי, זה מעדן!), תבלין לסטייק ותבלין לפרגיות.

קיבלתי להתנסות שתי תערובות תיבול- אחת לגריל עוף והשניה ל"על אש ברביקיו" וזו גם זו שבחרתי לנסות קודם.

הפשרתי שני סטייקים קטנים מבשר טחון, ערבבתי כף נדיבה של אבקת התיבול בקצת שמן זית עד מרקם של משחה, משחתי את הסטייקים משני הצדדים והנחתי על הגריל. הריח היה הדבר הראשון שכל בני הבית הרגישו ומיהרו למטבח להבין מניין זה- ריח מגרה ועסיסי. אחרי זמן הצלייה הרצוי התוצאה הונחה על הצלחת, ואפילו לא היה צריך רוטב או מטבל, הבשר היה עטוף בטעמים, האיזון היה מושלם (ואני ממליצה להגיש פירה ליד או סלט ירוק מרענן).

אגב, ניסיתי את האבקה בהצלחה גם בציפוי לירקות כמו פטריות מלך בשרניות, להנחה על הגריל, כך שגם הצמחוני שבבית נהנה.

ל"נפטון " יש גם סידרת מטחנות חדשה שמכילה תערובת תבלינים שנטחנים על המקום (ורק מי שניסה יודע איזה הבדל זה בין תבלין שנטחן במקום לבין תבלין טחון מראש וארוז שמאבד את רוב הארומות שלו).

מה שאני אוהבת במטחנות האלה, שיש בהן כבר את התערובת המושלמת שמתערבבת במהלך תהליך הטחינה . בסידרה יש – פלפל שחור, סטייק מונטריאול, פלפל ארבע עונות, פלפל שאטה גרוס ומלח ים אטלנטי מתובל.

הטחינה נוחה וקלה, ואפשר גם לרכוש עוד תבלינים של "נפטון" ולמלא אחר כך שוב את המטחנות, מה שגם שומר על איכות הסביבה. (ואגב, יש להן גם כיסוי ששומר על המטחנה עצמה ועל האיכות של התבלין) והן מעוצבות בצורה נקיה ויפיפיה כך שהן נראות טוב על השולחן.

עוד על "נפטון" ניתן לקרוא בפוסט קודם שלי.

אז כל מה שנותר הוא להוסיף בשר ויש יום עצמאות שמח!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s