קמח תירס- טעם של מקסיקו לחג הפסח

האוכל המקסיקני כובש לו מקום בלב הישראלים ולא סתם – התיבול, העזות, הטעמים, המגוון, ונדמה שבכל נגיסה שומעים את הקצב של ספידי גונזלס בעודו צועק "טקילה!!" כשהוא חבוש סומבררו ססגוני.

קמח תירס הוא אחד המרכיבים החשובים במטבח המקסיקני, ובגלל שהוא נטול חיטה, הוא מתאים לנו כל שנה וגם בפסח, פותח אופציות חדשות שאינן כוללות תמיד קמח מצה, שהוא מוגבל בגלל תכונותיו.

קיבלתי להתנסות קמח תירס של MINSA קמח שמופק מתירס לבן למאכל, ומעובד בטכנולוגיות מיוחדות ששומרות על תכולת סידן גבוהה, ככה שזה לא רק טעים, זה גם בריא.

למעשה, בקמח הספציפי שמביאה לנו חברת "טרס פזוס" באופן בלעדי, יש פי ארבע יותר סידן מאשר בכל קמח תירס אחר, ומצד שני אינדקס גליקמי נמוך. תכונות אלה גם הופכות את הקמח לנוח לעבודה וגמיש. עוד יתרונות בריאותיים הם סיבים תזונתיים רבים, איכות חלבון משופרת, ניאצין (ויטמין B3), נחושת ומנגן שתומכים בצמיחת עצם וריפוי פצעים, וכמובן שבגלל שאין גלוטן, יש יתרון עבור חולי צליאק ואנשים שרוצים להמנע מגלוטן.

אכלתי לא אחת אוכל מקסיקני ומנות שמבוססות על קמח תירס, אבל מעולם לא הכנתי שום דבר עם הקמח הזה, לא הכרתי את תכונותיו ותגובותיו.

אחרי התייעצות קצרה עם "גוגל" החלטתי שאת הטורטיות אני אשאיר לפסח, ובמקום זה אנסה מתכון של לחם תירס בסגנון רומני, כזה שמתאים לארוחת בוקר בלווית ריבה או לארוחת ארבע עם כוס תה. נכון שהמתכון הוא לא כשר לפסח, אבל הוא רק מוכיח לי כמה אפשרויות וטעמים יש בקמח תירס, שאוכל גם בפסח להכין הרבה מנות כשרות לחג.

ערבבתי ביחס של אחד לשתיים- כוס אחת של קמח תופח ושתי כוסות קמח תירס. הוספתי לקערה קוטג' אחד, שלוש ביצים, גביע שמנת אחד, כחצי כוס סוכר (אבל אחרי טעימה החלטתי שאולי היה צריך קצת יותר, אבל לא ממש הרבה יותר), שתי שקיות סוכר ווניל (כנ"ל- לא ממש הרגישו את הווניל בתוצאה) רבע כוס שמן קנולה (ושוב, במחשבה שניה- אפשר להפציץ עם חמאה מומסת, כי חמאה ותירס זה תמיד טעם מנצח" וחלב- כחצי ליטר, מתחילים עם פחות, מערבבים את החומרים ורואים כמה צריך בשביל שזה יהיה בצק רטוב ודביק.

זהו, עכשיו לתנור שחומם מראש ל170 מעלות, למשהו כמו חצי שעה (שמתי בהתחלה עשרים דקות והוספתי כל פעם עד שהשחים קלות למעלה- לא לשרוף!).

חיכיתי שיתקרר, וחתכתי כמו עוגה. הגשתי עם ריבת תות. במרקם מזכיר לי קצת את ה"סקונס:" הבריטי. אפשר להגיש כמובן גם עם חמאה, או עם שמנת אם להיות בריטי עד הסוף.

אז מה היה לנו כאן? שילוב של מקסיקני-רומני-בריטי, ובעיקר- טעים!!

"טרס פזוס" קיימת מ1992 ומייצרת מגוון גדול של מוצרים מקסיקנים כמו טורטיות מקמח חיטה, בצורות וגדלים שונים, טורטיות מקמח תירס, רטבים, סלסות, נאצ'וס, גואקמולה, ממרחי שעועית כמו פריחולס, נופאלס (עלי קקטוס כבושים) ופלפלי צ'ילי חריפים.

חנות אפשר להשיג גם ירקות מקסיקניים טריים, כלי בישול והגשה, ספרים וכלי מטבח שנעשו בעבודת יד של כפריים מקסיקנים.

חברת טרס פזוס משווקת את הקמח בבלעדיות וניתן להזמינו בחנות המפעל ולקבלו בדואר במשלוח עד הבית.  כמו כן אפשר להשיג את הקמח ברשת טבע קסטל, רשת ספייסס, רשת מרינדו, רשת "לגעת באוכל" ומעדניות וחנויות מתמחות רבות.

באתר של "טרס פזוס" ניתן למצוא מתכונים רבים לחגיגה מקסיקנית סוערת!!

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s