אסם- ניחוחות השמרים של פסח.

אחד הדברים הכי מגרים בעולם הוא ריח של מאפה שמרים. אחד הדברים הכי מתסכלים בחג הפסח הוא שבגלל שאין קמח, מוגבלים באפייה, בעיקר במוצרי שמרים שקשה לשחזר עם קמח תפוחי אדמה או דברים דומים לזה.

מגיעים אסם ועושים מהפכה- מעכשיו אפשר לאפות עם שמרים, ועוד בקלות.

איך עובד הפטנט?

"תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח" – שקית קטנה שטומנת בחובה את כל הסוד- מוצר שהוא כמו קמח לכל דבר, שמכיל כבר שמרים  ומאפשר להכין כל מאפה שעולה על הדעת- לחמניות, פיצה, עוגות שמרים שוקולד, הכל כבר שם. (להעתיק מתכון על האריזה). הסוד הוא קמח אורז שבצירוף שמרים וחלבון אפונה, עם בונוס של סיבים תזונתיים- והכל ביחד יוצר את המרקם המבוקש.

ובונוס נוסף- התערובת להכנת מאפי שמרים לפסח הינה ללא גלוטן ככה שגם מי שרגיש לגלוטן יכול להנות ממאפים ריחניים וטריים כיד הדמיון.

התערובת כשרה לפסח לאוכלי קטניות.

הבעיה מתחילה כשאומרים לי שאפשר לעשות המון דברים, ואז אני מתחילה להסחף- מלוח? מתוק? מאפה שמוגש חם או קר? מה אני יכולה לגוון ולחדש?  בסוף הלכתי על ההמלצה שעל האריזה, בעיקר כדי להתיידד עם החומר ולהבין איך הוא פועל, ואז בפעם הבאה אוכל להיות חופשיה יותר. כמובן שלא יכלתי ממש לעשות אחד על אחד, אז בחרתי לשפר ובמקום ליצור "לחמניות" כמו שמופיע במתכון המומלץ, הלכתי על "לחמניות ממולאות מתוקות".

וזה מה שעשיתי:

ההוראה הראשונה שעל השקית אמרה "לחמם תנור ל180". אני דילגתי על השלב הזה כי אחרי זה עוד צריכות להיות שתי התפחות ועוד לישה באמצע, כך שאין טעם שהתנור יעבוד סתם במשך קרוב לשעתיים. העברתי את הסעיף הזה קצת לפני סוף המתכון.

לפי ההמלצה חיברתי את וו הלישה למערבל שלי והכנסתי לקערה את התערובת וסוכר והתחלתי בערבול איטי. במתכון כתוב שצריך חמאה רכה וחלב פושר. אצלי שני המוצרים היו מהמקרר אז שמתי אותם ביחד בקערית וחיממתי כמה שניות במיקרוגל. הוספתי את החלב והחמאה לתערובת תוך כדי ערבול. הוספתי גם את הביצים  (הכמויות המדוייקות נמצאות על העטיפה של המוצר).  חשוב להמשיך בערבול איטי כדי להגיע לתוצאה טובה יותר מבחינת המיזוג של כל המרכיבים. הוספתי מלח והמשכתי לערבל כחמש דקות עד שהכל התאחד.

שימנתי את הידיים (או ליתר דיוק כפפות חד פעמיות) והוצאתי את הבצק מהקערה. עשיתי כדור והחזרתי לקערה. במתכון כתוב לכסות בניילון נצמד ולהתפיח במקום חם כשעה.  המטבח שלי היה די קריר, אז חיממתי תנור לכ40 מעלות, במקום ניילון נצמד שמתי מגבת כי לא הייתי בטוחה איך ניילון יגיב בתוך תנור, אפילו שזה נמוך, והכנסתי .

התפחתי שעה וחצי (היה פרק של "משחקי השף" – לא רציתי להפסיק לצפות….).

הוצאתי מהקערה ועשיתי כדורים. לא הייתי סגורה על הגודל, אז יצאו לי כל מני גדלים שונים. עשיתי שקע בכל כדור,  בערך כמו שעושים "קובה", והכנסתי בפנים מילוי. המילוי הוא כמובן לפי הטעם- אפשר שוקולד או תערובת אגוזים או כל מה שרוצים. אני קיצרתי הליכים ומילאתי בחרוסת מוכנה, שכמובן אפשר להכין לבד.

סגרתי את הכדור, הנחתי את הצד של ה"תפר" כלפי מטה בתבנית, ושמתי להתפחה נוספת בתנור ללא כיסוי . לאחר כחצי שעה הוצאתי, מרחתי בביצה ופיזרתי למעלה סוכר.

עכשיו חיממתי את התנור ל180, המתנתי כמה דקות והכנסתי את הלחמניות לתנור.

הן נאפו בכעשרים דקות (חשוב לשים לב כי החלק התחתון נאפה מהר יותר מהעליון, ומשחים בעוד העליון נשאר טיפה יותר בהיר).

קיררתי ו…. חצי מהלחמניות חוסלו על ידי בני הבית (בסך הכל שני אנשים) תוך עשר דקות.

מעבר לתערובת הזו, באסם יש מבחר רב של מוצרים כשרים לפסח- קינוחי כוסות, רטבי בסיס לבישול, אבקות מרק, קטשופ ואפילו מנות חמות, ועוד מוצרים רבים שהופכים לנו את הפסח לטעים יותר.

 

#תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח

#תערובתלהכנתמאפישמריםלפסח

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s