הטבע המיוחד של "חוות תקוע".

מאז שאני בלוגרית יצא לי להתנסות ולטעום המון דברים שלא טעמתי בחיים, או שבכלל לא ידעתי על קיומם. ב"חוות תקוע" יש כל כך הרבה דברים מיוחדים, שכל פעם הם מצליחים להפתיע אותי.

הפעם נחתו אצלי שני דברים- אנדיב (המוכר גם כ"עולש"), ו"עלי ניצנים". מה זה בדיוק?

 

המוכר יותר בינהם הוא האנדיב (בזמנו היתה אפילו מסעדה קרויה על שמו), והתכונה הבולטת שלו היא המרירות העדינה, שהפכה אותו לאידאלי לככב בתפקיד המרור בליל הסדר. תוסיפו לזה את הצורה שלו שמאפשרת יצירת "סירה" שבתוכה אפשר להניח את החרוסת וכל מה שצריך, וקיבלתם את המועמד המושלם לתפקיד.

מה עושים איתו? אפשר לשלב בסלטים חמים או קרים, אפשר לאדות או לאפות ולהרוויח ממנו המון וויטמינים כמו A  ו- K , מינרלים, סיבים תזונתיים וחומצה פולית.

אפשר להשיג שני סוגים- הקלאסי הלבן, והאדום שהוא לבן עם קצוות אדומים סגולים ולא רק שהוא טעים, הוא גם נראה יפיפה על הצלחת. לקראת החג האנדיב ישווק באריזה חגיגית ומוגדלת כך שכל אורחי הסדר יקבלו עלה יפה.

הפחות מוכרים הם "עלי הניצנים" שהם בעצם העלים של כרוב  הניצנים הידוע. הייחודיות שלהם היא הבשרנות שבזכותה הצורה נשמרת גם אחרי בישול ארוך ומביאה לנו מרקם נוסף למנה. השימוש? כמו תרד ומנגולד, עם אפשרויות נוספות- מה הכוונה? אפשר כמו בתרד ובמנגולד להשתמש לפסטות, פשטידות, לביבות, סלטים חמים ועוד, ובזכות המרקם יש גם בונוס של שימוש כשכבות בלזניה, או בממולאים, כמו בעלי גפן. גם עלי הניצנים מפוצצים ביתרונות בריאותיים כמו וויטמינים ומינרלים, ותרכובות אורגניות שמסייעות במניעת סרטן.

כדי להשתמש יש לחתוך את הגבעול ולהשאיר את העלים בשלמותם. כדי למלא אותם כמו עלי גפן, צריך לאדות אותם כמה דקות במים רותחים ואז הם מוכנים למילוי.

ומה אני בחרתי לעשות עם האנדיב ועלי הניצנים?

אחרי התייעצות עם "גוגל" החלטתי ללכת על הפשוט- אידוי בשתי צורות.

את עלי האנדיב שטפתי, השארתי קצת לחות, הנחתי בקערה שמתאימה למיקרוגל, כיסיתי בניילון נצמד שחוררתי קצת, ושמתי במיקרוגל לכשמונה דקות. 

את עלי הניצנים השכבתי על הקרש, הוצאתי להם את האמצע והנחתי בסיר עם מים רותחים לכעשר דקות.

במקביל הכנתי רוטב משמן זית, לימון וקצת דבש לפי הטעם.

אחרי זמן הבישול, הופתעתי לראות כמה שהעולש התכווץ. קרעתי קצת את עלי הניצנים ושמתי עוד דקה במיקרוגל כדי לייבש, המטרה היתה ליצור קראנץ'.

אחר כך מזגתי את הרוטב על עלי העולש, הוספתי למעלה את שברי עלי הניצנים וערבבתי קלות.

אני אכלתי את זה ככה, אבל ניתן בהחלט להניח על סלט למשל. אני מתכוונת לנסות את שארית עלי הניצנים כדי להפוך לממולאים צמחוניים עם אורז.

אני כבר סקרנית לדעת איזה עוד חידושים יגיעו מ"חוות תקוע" לחגים ובכלל.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s