"משחקי השף" ב"רשת" – כשהלהבות מתגברות.

נתחיל בגילוי נאות- אני מתה על תוכניות ריאליטי קולינרי. קודם כל כי הרעיונות שעולים שם בלחץ של זמן הם דברים שלא בהכרח הייתי חושבת עליהם (ואני בשלנית קטנה מאד, אבל אכלנית גדולה…), שנית כי המקצוענות מרקיעה שחקים, גם אם מדובר בבשלן חובב ולווא דווקא באיש מקצוע, ושלישית כי בניגוד לתוכניות ריאליטי אחרות,  יש רוח חברות אמיתית (כפי שהדגיש מושיק רוט בשלב מחנה האימונים – עזרה הדדית היא חלק מהמשימה) וביחד יוצאות יצירות שנראות כל כך טוב על המסך, שאני כבר למדתי לאכול קודם ארוחת ערב טובה, כי אחרת הבטן מקרקרת מהר מאד לנוכח המנות המגרות.

עונה שניה של "משחקי השף" של "רשת" החלה לא מזמן, ואחרי שלב אודישנים מרתק (בו שמחתי לראות כמה ממכרי הבשלנים), ושלב מחנה אימונים- בו מתוך 33 מתחרים, נותרו שמונה עשרה, שישה בכל נבחרת, מכל הסוגים  – גברים ונשים, מבוגרים וצעירים, מקצוענים וחובבנים, מבשלי מודרני לעומת משמרי מטבחים קלאסיים ועוד.

ואז מתחיל האקשן האמיתי- שלב הקרבות.

(בתמונות למעלה- חברי הנבחרות משתעשעים, בתמונות למטה- יאללה לעבודה!)

לכבוד שלב זה , נערכה השקה חגיגית בבית "בולטהאופ" בנמל תל אביב, וכל הנבחרות, כולל השפים – מושיק רוט (להלן "המכוכב" ), מאיר אדוני (להלן "הרגיש") ואסף גרניט (להלן ה"אני אולי נראה רגזן אבל אני נשמה טובה"), וכמובן כולל מירי בוהדנה (להלן "המהממת") התייצבו לתחרות מיוחדת בין הנבחרות.

מירי הציגה את התנאים- תוך שעה אחת, יש להכין מנת דג נא, כשהכל מאולתר, וקהל הצלמים מבזיק בלי הרף. תוך דקה המטבח הפך לדיסנילנד של טעמים, ריחות, מרקמים והמון אקשן.

במחלקה של מאיר אדוני היו איילה אורגובי עם החיוך הכי גדול במזרח התיכון, לירז חדד, חיה קלור, מורן בוארון (שהכינה לי אישית מנת "ביס" עם המון מרכיבים ועוד יותר טעמים והצליחה לשכנע אותי לטעום פלפל חריף ולגלות שזה דווקא טעים), סלאח כורדי על תקן הדמות האבהית ואור גינסברג שהוכיח שאפשר להיות גם יפה וגם אופה (או במקרה הזה מפלט דגים מומחה).

(בתמונות למעלה- השפים מפקחים ונותנים יד כשצריך).

במחלקה של אסף גרניט היו דן יושע , שאני מכירה מ"ברנז'ה" שם זכיתי לאכול אצלו מנת דגים ופירות ים נאים על קרח, שעד היום אני חשה אליה נוסטלגיה וגעגוע, גיל אקרמן שכותב ביקורות אוכל והצליח לכבוש את לב השופטים למרות זאת, נופר זוהר היפיופה שהביא טאץ' גלאמור כשלא וויתרה על שפתון אדום לוהט גם כשהיתה בתוך אדי הבישול, ערן כהן שמוכיח שהוא לא רק גירסה של אייל שני, לירון אבולניק שהגיע משטיפת כלים לעבודה ב"אברקסס" , ועוזי שירם שמביא את ניחוחות המטבח הטורקי ולא רק.

אצל מושיק רוט היה הרכב קצת חסר כי גומא גלילי לא נכח, אבל כל השאר היו גם היו – ארז עינב, חני בורובסקי המתוקה, סבינה ולדמן , ויעל בגינסקי, ביחד עם קראם דאדו האחד והיחיד ("מתי תהיה על שמי דמות ב"ארץ נהדרת"? ) .

כל חברי הנבחרות היו עסוקים עד מעל לראש, ובספיד מטורף (לא תאמינו כמה נסיונות עשיתי עד שהצלחתי לצלם בצורה ברורה מישהו חותך דג, הם פשוט עבדו כל כך מהר שכל הזמן יצא לי מטושטש). בעמדה אחת אור פילט דג ענק ביחד עם סלאח, ובעמדה השניה עוזי טיגן דפי אורז, דן חתך עוד ועוד ירקות ויעל טחנה רטבים, מורן בישלה סוגי נודלס שונים, וערן לא היסס להכניס ידיים ללהבות כדי להפוך דגים בנקודה המדוייקת. בין העמדות הסתובבו שלושת השפים, טעמו, העירו הערות, (לפעמים אפילו עזרו בהכנה) וגם הציצו אחד לעמדתו של השני לבדוק את המתחרים…

לקראת תום השעה, החל שלב הצילחות וכל הידיים הפכו לפס ייצור כדי להוסיף עוד משהו למנה. מכיוון שמדובר במנות אילתורים, היו שם מרכיבים רבים שהתחברו למנות.

המנה של הנבחרת של מאיר אדוני כללה בין השאר אטריות אסיאתיות, עלי תיבול, קינואה מיובשת בתנור, הדג עצמו שעבר חימום קצר כדי שישמור על מרקמו, וצופה ברוטב שכלל גם פלפל חריף וקישואים.

(בתמונות למעלה- עובדים במרץ – בתמונה למטה- המנה של הנבחרת של מאיר אדוני)

המנה של נבחרתו של אסף גרניט הלכה על צריבה קלה של הדג, ביחד עם עלים ואצות  מוקפצים, רוטב שהזכיר מיונז ושבבי דפי אורז מטוגנים, והמנה של נבחרתו של מושיק רוט היתה בכיוון של דגים בחומץ עם צנוניות וירקות מאודים.

(בתמונות למעלה- מצלחתים!. בתמונה למטה- המנה של הנבחרת של אסף גרניט)

כל נבחרת צילחתה חמישים מנות טעימה שנעלמו כהרף עין בידי קהל עיתונות שכל תמונה שצילם עשתה אותו יותר רעב. כמובן שטעמתי את שלוש המנות, הן היו שונות לגמרי בטעמים ומרתקות מבחינת חוויית האכילה. אם הייתי צריכה לבחור אחת מהן, מבחינת הטעם האישי שלי, המנה שדיברה אלי הכי הרבה היא מנת נבחרתו של מושיק רוט , אבל בכל המנות ניכרה המקצועיות , הגיוון והמקוריות וכל זה באילתורים של שישים דקות בלבד.

באתר של "משחקי השף"   ניתן למצוא המון דברים- כמובן פרקים מלאים, מתכונים של מתחרים ושל השפים, טיפים כמו "איך למצוא את הסכין המושלמת" או "עובדות מטורפות על אוכל",  ועוד

(בתמונה למעלה – המנה של הנבחרת של מושיק רוט)
"משחקי השף" היא ריאלטי בישול מקורי של "רשת" , שמשודר זו השנה השניה, והמאפיין הגדול ביותר שלו הוא "הטעימה העיוורת" שמבטיחה שכל מנה נשפטת בפני עצמה, ולא בזכות סיפור סוחט דמעות זה או אחר של מתחרים, כך שלכל אחד יש סיכוי שווה, ומכיוון שלכל פרק יש שני שלבים- השלב הקבוצתי שבו עזרה הדדית מבטיחה את טובת הקבוצה מצד אחד, והשלב האישי בו כל מתחרה יכול להראות את האינדיבידואליות שלו,  ניתן לראות את הפוטנציאל האמיתי שבמתחרים.

(בתמונה למעלה- בסוף האירוע עוד נמצא זמן לחגוג למאיר יום הולדת, עם הרבה רגש ואהבה)

"משחקי השף" מביאה לנו גם טעימה לעולמם של השפים והבשלנים המקצועיים, הצצה ל"איך זה באמת מתרחש במטבחים של מסעדות" – על הסערות, החלומות, והיצירתיות הרבה שמביאים המשתתפים בדרך להגשמת חלומם- להיות המנצח הגדול.

התוכנית משודרת בימי ראשון ושני, בערוץ השני- שידורי "רשת".

 

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “"משחקי השף" ב"רשת" – כשהלהבות מתגברות.

  1. אם הייתי מציע איך לשפר את התוכנית
    זה בלהגביר את את התחרות וש הצופה יראה
    בבירור איך במשימה דומה החברה משלושת הקבוצות
    מסוגלים להגיע כל אחד בדרך שלו והסגנון שלו
    איך אפשר למנף את המנה ולהגיע איתה לרמות גבוהות, חשוב שידעו איזה כמות מינימלית הם
    צריכים להכין ולשים את הדגש כל אחד בדרך שלו
    למנת קינוח
    הרי היום הם מוכתבים ומקבלים הוראות כל הזמן
    מהמנטור שלהם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s