"מבושלת"- כל הפסח בנקישה על הדלת….

בשנת 1988 נוסדה "מבושלת" במבוא חורון, והמציאה מתכון חדש למנות האולטימטיביות.

המצרכים הדרושים: טעם, בריאות וחוויה. אופן ההכנה: לתכנן את המנות באמצעות שף ותזונאית, שמקפידים על אבות מזון ועל דרישות בריאותיות מצד אחד, ועל חומרי גלם טריים והימנעות מכל חומר משמר או מרכיבים מזיקים מצד שני, לעמוד בתקני איכות מחמירים, לארוז בטכנולוגיות חדשניות ששומרות על איכות המזון, ולספק במשלוח עד הדלת (ראה להלן – "הנקישה על הדלת") בשיא הנוחות.

התוצאה: מדי יום מספקת "מבושלת" כ40,000 (!) מנות ללקוחות פרטיים ומוסדות שונים כמו צה"ל ומשטרת ישראל, חברות, מפעלים ודיור מוגן, מתנ"סים וצהרונים, ועוד ועוד, כך שיש סיכוי גדול שכולנו נתקלים במנות האלה על בסיס יומי.

ועכשיו – לפי אמא שלי הפולניה (ילידת דרום אמריקה אבל אופי זה אופי), החג שבא אחרי ראש השנה, הוא לא יום כיפור אלא פסח ובהתאם לכך מתחילות ההכנות. אבל מה, בדור שלנו למי יש זמן לעמוד במטבח ולהכין ארוחות חג וליל סדר מושקעות?  אז יש כאלה שעוזבים הכל ונוסעים לבית מלון או אפילו לדודה שנזכרים בה רק לקראת החג , יש כאלה שבורחים לארצות ניכר , ויש כאלה שמוצאים את הפתרון הקל והנוח בלחיצה על מקש.

איזה מקש? המקש באתר של "מבושלת" שמביא הישר הביתה ערכה לחמישה אנשים, שכוללת אחת עשרה מנות, ארוחת מלכים שמוכנה, מוקפאת ורק מחכה לחימום.

הוזמנתי לטעימה של המנות בערכה, ואני כבר עושה פה ספויילר כשאני מגלה שאם לא הייתי יודעת שזה הגיע מקופסאות קפואות שחוממו, הייתי בטוחה שהשפים שעמלו עליה, הכינו אותה הרגע והכל התבשל שתי דקות לפני שהגעתי לאירוע.

הערכה מכונה "טעמי האביב" ולא רק שהיא כוללת מבחר של מנות מכל העדות ולכל הגילאים, היא גם עומדת בתנאים הקשורים של כשרות לפסח- לא שרויה וללא קטניות, ובהשגחה של הרב יונה דברת ממבוא חורון.

מנת הפתיחה היתה כמובן מרק– "מרק ירקות וכופתאות עוף"- מרק שעשוי מציר עוף וירקות- גזר, סלרי, תפוחי אדמה, בצל, קישוא ופטרוזיליה, שבו צפו כופתאות עוף (מה שנקרא "קניידלך" אבל במרקם מוצק יותר מאשר הגירסה האשכנזית המוכרת). כמו שאמרתי בספויילר, אי אפשר היה להאמין שזה הגיע מקופסה קפואה, המרק היה טרי, עשיר, הירקות היו בדרגת בישול שמצד אחד ריככה אותם אבל מצד שני הם לא נמעכו. אם לא הייתי יודעת שיש עוד עשר מנות, הייתי דורשת תוספת.

מנה מספר שתיים היתה חלק מצמד – ולכן אני מוסיפה לה ביחד גם את מנה מספר שלוש- "דג נסיכה בנוסח חריימה" – דג אפוי עם עגבניות, פלפלים, עשבי תיבול ותבלינים, ו"פילה סלמון בניחוח ריחן" – דג אפוי בשמן זית, שום ובזיליקום שלווה בקוביות לימון ופלפלים. ליד התיאור של דג הנסיכה הופיעה המילה "פיקנטי" , מה שיכול להבהיל קצת פולניה כמוני, אבל להפתעתי הדג ממש לא היה חריף, אלא מתובל במדויק.  התיבול של הסלמון היה עדין יותר ונתן במה לדג עצמו. אני מוצאת ששני סוגי הדגים שבערכה נותנים פתרון לכל דרגות החריפות שאנשים סביב השולחן אוהבים – פיקנטי יותר או פחות.

מנות מספר ארבע וחמש היו מנות ממולאות – "גלילות חציל במילוי בשר"  פרוסות חציל מגולגלות במילוי בשר בקר טחון, אפויות ברוטב עגבניות, ו"פרגיות ממולאות בנוסח השף" – פרגיות ממולאות בשר בקר וירקות וצלויות בריבת בצל. שתי המנות היו עסיסיות מאד, כייפיות והייתי שמחה לאכול אותן בכל שבת למשל ולא רק בפסח.

מנה מספר שש – "צלי בקר ברוטב בורגניון" היתה מנה מתוחכמת של פרוסות צלי בקר ברוטב פטריות ויין אדום, אלגנטית ועשירה. לילדים שאולי זה כבד להם, היתה מנה מספר שבע – "חזה עוף בגריל ברוטב פטריות וסלרי"- מנה בטעם מוכר ואהוב על הדור הצעיר, ועל הדרך גם ירקות.

מנה מספר שמונה לקחה אותנו ליעדים אקזוטיים יותר עם "פילה עוף מוקפץ בדבש תמרים" – מנה קלילה שבאה בליווי ירקות- בצל, גזר וסלרי. אני שמחתי לגלות שהיה שילוב מצוין של טעמים אסיאתיים מצד אחד, אבל "ארציות" של העוף וירקות השורש מצד שני.

מנות תשע, עשר ואחת עשרה היו מנות תוספת, צמחוניות כך שמתאימות גם למי שלא רוצה או כבר התמלא ורוצה משהו קליל יותר-

"תפוחי אדמה בעשבי תבלין" – תפוחי אדמה בייבי מתובלים בשמן זית ועשבי תיבול (פטרוזיליה, רוזמרין ואורגנו" – אהבתי את הדומיננטיות של הרוזמרין, צמח שמאד מחמיא לתפוחי אדמה. הבחירה בתפוחי אדמה קטנים הבטיחה שהם היו מבושלים דיים אך לא התפרקו גם אחרי הבישול+הקפאה+חימום.

"פשטידת פטריות" – עם תפוחי אדמה, ביצים, קמח תפוחי אדמה ותבלינים – אני הרגשתי גם הרבה נוכחות של בצל מתקתק. האמת, את הפשטידה הזו הייתי שמחה לאכול גם במסגרת ארוחה חלבית, נניח עם יוגורט ליד, או כארוחת ארבע עם סלט ירוק. (בהצבעה בין יושבי השולחן, מנה זו זכתה בציונים גבוהים במיוחד, לעיתים יותר מהסקאלה שהיתה…)

"תבשיל ירקות הגינה" – קוביות בטטה ותפוחי אדמה, פלפלים צבעוניים, בצל וסלרי, הכל אפוי בשמן זית ותבלינים. – התבשיל נותן קונטרה ירוקה למנות הבשר הקודמות.

אז מה נשאר? להוסיף סלט ירקות טרי, למזוג יין לכוסות ולשיר "מה נשתנה"?" והתשובה ל"מה נשתנה" היא בהחלט "שבכל הלילות אנו עובדים כמו חמורים כדי לארגן ארוחת חג, והשנה הכל מגיע עד הדלת, מוכן ומסודר".

מחיר המארז- כאמור 55 מנות בסך הכל (11 מנות ל5 סועדים) 799 שקלים (ורק תחשבו כמה היה עולה לכם להכין את זה לבד, כולל המצרכים, העבודה ומי שטיפת הכלים), ומי שקונה יותר מערכה אחת (אם יש יותר מחמישה סועדים ) מקבל גם הנחה של 5% על הערכה השניה ומעלה.

ונקודה לסיום- כל הכלים שבהן מגיעות המנות ניתנים להכנסה למיקרוגל, או לתנור או על פלטה חשמלית, כולל הכיסוי השקוף שעליהן, אפילו לא צריך ללכלך כלים!

חשוב מאד- הזמנות אפשר לבצע בין התאריכים 27 למרס, עד ה18 לאפריל בלבד, וכדאי להזדרז כי מספר הערכות מוגבל.

המחיר כולל משלוח עד הבית- וניתן להזמין דרך אתר החברה או בטלפון 8050*

פסח טעים וקל!!

 

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “"מבושלת"- כל הפסח בנקישה על הדלת….

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s