החדשים של חורף 2016.

בסך הכל חלפו כמה ימים מתחילתה של 2016, וכבר יש לנו הפתעות חדשות ומעניינות על המדף. בעוד הגשם ניתך בחוץ, הקור מבריח אותנו אל המזגנים , והרצון הוא רק להגיע אל הבית החמים ולהתפנק בו, מוצרים חדשים נותנים לנו מענה בדיוק לזה.

אז כשנכנסים הביתה ביום חורף סוער, דבר ראשון צריך להתחמם, ו אין כמו כוס תה מהבילה כדי לשפר את מצב הרוח וההרגשה.

"סרמוני" מחדשת לנו עם שני טעמים לחורף- "תה ג'ינג'ר אפרסק"  שמשלב פיסות חרפרפות של ג'ינג'ר, ביחד עם תמצית אפרסק מתוקה,  וכך עם הטעם המשולב , אנחנו מקבלים גם יתרונות בריאותיים  בזכות הג'ינג'ר שידוע בין השאר כמסייע לטיפול בתסמיני חורף כמו חום ושפעת, וגם  אנטי דלקתי ונלחם בבחילות.

הטעם השני, "צ'אי הודי"  – תערובת של תה שחור ומגוון תבלינים כמו שורש ג'ינג'ר, קינמון, ציפורן, הל ופלפל לבן, שמעבירים אותנו ישר לבומביי, גם אם לא ביקרנו שם מעולם. כמיטב המסורת ההודית, אני ממליצה לשתות את התה עם חלב, אם כבר אז כבר.

התערובות של "סרמוני" מגיעות בשקיות בצורת פירמידה כדי שאפשר יהיה למצות את המקסימום מהעלים, שמעובדים בחיתוך גס וכך שומרים על כל הטעמים.

אחרי שהתרעננו והתחממנו, התאבון נפתח, ואין כמו לחם טרי או מאפה , לרומם את הרוח. (וזה סוד גלוי שכשרוצים להציג דירה למכירה, שמים בתנור לחם או מאפה כדי שיצור ריח ביתי ומזמין).

"הטחנות הגדולות של א"י" מביאות לנו את סדרת הקמחים "הסידרה הבריאה"  שכוללת קמח חיטה מלא 100%, קמח שיפון מלא 100% , קמח כוסמין מלא 100% וקמח חיטה כפרי, בטחינה דקה במיוחד.

הטחינה הדקה עוזרת בכך שהספיגה של הנוזלים גבוהה במיוחד ולכן קל ללוש את הבצקים, והם אווריריים ורכים, והכל מלא ביתרונות בריאותיים גבוהים כמו וויטמינים, מינרלים, חלבונים וסיבים תזונתיים.

אני קיבלתי להתנסות קמח חיטה כפרית וקמח כוסמין מלא, והפור נפל על הכוסמין, כי מעולם לא ניסיתי אותו. אז נכנסתי לגוגל, הקשתי "מתכון לחם כוסמין" וקיבלתי רעיונות שונים לאפייה. בסוף בחרתי מתכון אחד, שכלל כארבע שעות הכנה (מתוכן כשעתיים וחצי סה"כ ההתפחות) וחוסל בפחות מעשר דקות.

בתמונות ניתן לראות את התהליך.

(בתמונות למעלה- המצרכים, הקמח, ניפוי, בצק במיקסר ואחרי התפחה)

(בתמונות- התפחה שניה בתבנית, הלחם אחרי התפחה, והלחם אחרי אפייה)

קמח החיטה המלא מתאים להכנת לחמים מיוחדים, ושופע סידן, ברזל, סיבים תזונתיים ומינרלים, ביחד עם טעם כייפי, קמח החיטה הכפרי , מתאים ללחמים כפריים ומחמצות, קמח השיפון מספק תחושת שובע גבוהה במיוחד ומדד אינדקס גליקמי נמוך, כך שיש לו יתרון לחולי סוכרת למשל, והוא יוצר לחם כהה , דחוס וחמצמץ (ולטעמי הולך מצוין עם קונפיטורות למשל). הקמח האחרון הוא קמח הכוסמין  שגם לו יש מדד גליקמי נמוך, ומעט גלוטן.

אריזות הקמחים זכו ב"כוכב ישראל 2015" בזכות נייר איכותי, עיצוב למראה טבעי ומזמין , והקפדה על איכות הסביבה.  (ויתרון גדול- הנייר עמיד בפני לחות, שמככבת במטבחים, וכן בפני נפילות כך שאין פיצוץ של קמח לא רצוי על הרצפה).

(בתמונה למעלה – הלחם המוכן)

ולסיום, איך אפשר בלי משהו מתוק?

COOKIE NOTTI הוא ממרח עוגיות מתוצרת PENOTTI  ההולנדית, ומיובא באמצעות חברת "תומר". המדובר בממרח עשוי מעוגיות "ספקולוס" הידועות, שמשלבות קרמל ותבלינים, לפי מתכון בלגי מקורי.

לממרחים שלושה טעמים – ממרח עוגיות אוריגינלי, ממרח עם חתיכות עוגיות במרקם קרנצ'י, וממרח עם קרם אספרסו איכותי .

מצוין לעוגיות, למריחה על לחם, או בשיטה של – עם כפית ו…הופ – נעלם כלא היה. (או במקרה שלנו, הלך מצוין עם לחם הכוסמין שהכנו, בעיקר בגלל שכללנו בו גם הרבה אגוזים, ואני מוצאת שהשילוב בין השניים היה מיוחד וכייפי.

אחרי חיסול הלחם, נשארה לנו בערך חצי קופסת ממרח, אבל יש לי הרגשה שלא צריך להתאמץ למצוא מתכון בשבילה, כי עד שאמצא משהו, מישהו (בלי להגיד שמות כמובן) כבר יגלה אותה ובבוקר אמצא את האריזה הריקה…. האמת, זה הגיוני לחלוטין עם טעם מפתה כל כך.

את כל המוצרים ניתן להשיג ברשתות השיווק, וזו יופי של התחלה לשנה חדשה!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s