MEATBALL – חגיגה של בשר בראשון לציון.

בואו נתחיל מהתחלה- ב14 בינואר נולדתי. בברזיל. השילוב הזה יוצר מסקנה אחת- חגיגת יום הולדת חייבת להיות במקום שמתמחה בבשר. ב"מיטבול" כבר ביקרתי לפני כמה שנים, אפשר לקרוא על זה כאן. אז התמקדתי בהמבורגרים המיוחדים ובמנות הגדולות. השנה, הוזמנתי לחגוג שוב, והפעם השתדלתי לגוון במנות שהזמנתי, וגם הגעתי בחברת צמחוני (… יש גם כאלה…) כך שזה היה אתגר לראות מה יש למקום של בשר להציע לצמחוני. וספויילר- אל תדאגו, הוא לא נשאר רעב..

כמה מילים על "מיטבול"—ההתחלה היתה בשנת 2004 כמקום להמבורגר, ואז ב2009 מעבר למקום הנוכחי בדרך המכבים 8 בראשון לציון, שיכול להכיל את כמות האנשים שביקשו להגיע ולטעום את יצירות הבשר המיוחדות, כולן מבשר איכותי ומוקפד במיוחד שגם באות בכל גודל שרוצים, כולל הכפלות של 100 גרם, וגם "בוצ'ר בלוק" ענק לקבוצות בכמויות בשר שלא נראו כמוהן. (ויש גם תפריטי לילה כייפיים).

 

המקום מעוצב כמו דיינר אמריקאי עם אוריינטציה ספורטיביית (שווה להרים את המבט ולראות כל מני מזכרות מיוחדות). ישנו גם בר עשיר שכשהיינו בו כלל מבצעי אחד פלוס אחד החל משמונה בערב, והוא היה מלא באורחים שמחים ומפטפטים.

יש כמובן גם טבלת אלופים למי שמצליח לאכול המבורגרים בגדלים של 700 גרם ומעלה וזוכה במדליות ארד, כסף או זהב (שמגיע למי שאוכל לפחות קילו וחצי) ותמונות האלופים והמדליות שלהם גם מופיעות על מסכים מתחלפים בכל רחבי המסעדה ,לכבוד נצחי!.

היות ומדובר ביום הולדת, מן הראוי לפתוח כמובן באלכוהול – בירה גולסטאר חצי בשבילו (32 ₪ בתפריט) וקוקטייל בשבילי. מתוך מבחר הקוקטיילים אני בהתחלה רציתי "מאליבו סאן רייז" שכולל רימונים, תפוזים וסוכריות קופצות, אבל המלצרית הסבירה שמדובר בקוקטייל מתוק, ולכן קיבלתי את ההמלצה שלה לקוקטייל "גראני סמית" שהכיל בד אפל, שנאפס תפוח ואפרסק (39 שקלים) שהיה מרענן, האלכוהול לא היה מורגש כך שזה גם נוח לנשים .

בראשונות בחרנו:

"פטה כבד" בליווי ריבת בצל וטוסטונים (45 ₪ בתפריט) בשבילי, ובשביל הצמחוני  בהמלצת המלצרית "פטריות שמפיניון בשמנת" (51 שקלים) עם עשבי תיבול.

נכון, את הפטה אכלתי כבר בביקור הקודם, אבל זכרתי אותו כל כך לטובה שלא וויתרתי עליו גם הפעם, היי- יומולדת יש רק פעם בשנה!!. הפטה היה בדיוק כמו שזכרתי אותו – נימוח, עשיר בחמאה ושחיתותי להפליא. הפטריות (שכמובן טעמתי מצלחתו של הצמחוני) התאזנו במדויק עם השמנת, לא היתה השתלטות, להפך, השמנת ליטפה והקיפה באהבה את הפטריות ויצרה מנה מלאת טעמים בלי להיות מכבידה.

ואז הגיע הזמן לעיקריות.

המנה הבשרית בשבילי היתה – סטייק אנטריקוט 250 גרם (בחרתי במנה הקטנה ביותר כי אחרי זה עוד הייתי צריכה ללכת לרקוד…) מיושן ועסיסי (113 שקלים) והמנה הצמחונית בשבילו, לאחר התלבטות בינה ובין מנת ליגנוויני , בחר ב"סלט בריאות" (45 שקלים) שכלל עדשים שחורות, עלי בייבי, נענע, פטרוזיליה, בטטה, חמוציות ורוטב שמן זית ולימון.

הסטייק מגיע עם תוספת לבחירה, ואני בחרתי באחת מוצלחת במיוחד, שתי חתיכות תפוח אדמה "במדורה" עם רוטב שמנת (וויתרתי על רטבים לסטייק- אני מעדיפה אותו בטעם טבעי). נשאלתי על מידת העשיה ובחרתי מדיום וול, שהגיע במדויק. תשמעו, מקום של בשר, מנוסה בבשר, מביא בשר איכותי והתוצאה ניכרת על הצלחת- סטייק רך במידה, עסיסי שזה לא יאמן, יחס מדויק של השומן , הוספתי כמה גרגרי מלח גס והייתי מסודרת. רוטב השמנת הקריר של תפוחי האדמה ניקה לי את החייך אחרי כל כמה נגיסות כדי שארגיש שוב את כל הטעמים של הבשר.

את הסלט של בן הזוג אני מכירה ואוהבת , אמנם לא במקום סטייק אבל בהחלט נשנשתי לו מהצלחת. הכמות היתה ענקית, ומלמעלה היתה תוספת גבינה שהחמיאה לירקות ולעלים. מתקתק, פרשי, רענן, נותן מקום לכל אחד מהמרכיבים. העדשים השחורות, שדורשות זמן בישול ארוך, הגיעו רכות ונימוחות אבל לא מתפרקות. נגיעה קלה של שמן זית ולימון, טיפונת מלח והופ- צלחת מלאה בריאות על השולחן. ההערה היחידה של בן הזוג היתה שהוא היה רוצה עוד שמן זית ולימון שיגיעו בצד כדי שיוכל להוסיף עוד קצת בהתאם לטעם שלו.

ומשהו שאני שמתי לב- מנות פטה הכבד, הפטריות וגם הסלט היו ענקיות ובהחלט ניתן היה לחלוק בהן. בן הזוג חיסל את הסלט בעצמו למרות שהוא התפוצץ, פשוט כי היה טעים.

הגיע זמן הקינוחים ואיתו ההתלבטות –

כשקראתי את התפריט בבית, נזכרתי במנת הקינוח שאכלתי בפעם הקודמת, שהיתה אקסטרה מיוחדת – "זעזוע מוח" – שני כדורי גלידה מטוגנים בטמפורה ושוחים בבריכה של מרק שוקולד. משהו שהייתי חותמת עליו כל יום בשבוע, כל שעה.

הבעיה היתה שהייתי כל כך , אבל כל כך מפוצצת, שלא היה מקום לשוקולד. אז שאלנו את המלצרית מה המנה הכי קלילה, וקיבלנו המלצה על "קרם ברולה" שהוא בעצם "ברולה קוקוס חצי קפוא" (44 שקלים). זהו טוויסט על המנה המוכרת. וכך קיבלנו ערימה של ריבועים חצי קפואים, בטעמי קוקוס, מקושטים ברוטב פירות יער מתוק, ובצד השני של הצלחת ערימה של פירות יער חמצמצים. אופן האכילה שלי היה לקחת קצת מכל דבר על הכפית כך שהיו לי גם מתיקות וגם חמצמצות, קר וזכוכיתי, ובאמת מנה קלילה יותר שתסיים את הארוחה בטון מרענן .

המסקנה שלי – ככה צריך לחגוג יום הולדת, ובעצם כל יום בשנה.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s