התחלת שנה עם קפה ושוקולד.

האמת, הצירוף של קפה ומשהו מתוק לידו, עתיק כמו "מלחמה ושלום" ו"טום וג'רי" – סוג של צמד בלתי נפרד.

אז בהתחלה היה קפה פשוט עם ממתק לא ברור, אחר כך היו העוגות הבחושות, הקפה הלך וקיבל גיוונים רבים (ועד היום אני זוכרת את עלמה זק ב"ארץ נהדרת" כמוכרת בבית קפה שמציעה "לאטה-מקיאטו-מוקה-מוקצף-חלש ובסוף מושלכת לחלון הראווה בידי "מרגול" הנזעמת שרק רצתה קפה שחור).

מכונות הקפה עברו מבתי הקפה אל הבתים הפרטיים והיום כל אחד יכול להפיק קפה בשכבות, חלב מוקצף וכל דרגת חוזק אפשרית, מכל תערובת טעמים אפשריים.

"שופרסל" מביאים לנו הפעם את סידרת הפרימיום עם הרבה טעמי קפה, ולצידם שוקולד פרימיום ופרלינים .

אספתי את המוצרים בסניף הקרוב ואלה המסקנות שלי.

לגבי הקפה- אני שותה מעט מאד קפה (בדרך כלל ככוס אחת בשבוע, בימי חמישי בשעה תשע וחצי, כדי להיות עירנית לסלסה) ונוטה יותר לכיוון האייס קפה (כי הוא בעצם סוג של גלידה). כן, גם בחורף.

גם שאר בני הבית לא שתייני קפה גדולים ולכן אין לנו מכונת קפה, והקפסולות עברו איפה לחבר של חבר שיש לו מכונה- ואלה התובנות שלו:

הוא רגיל לקנות את הסוגים המיוחדים של נספרסו- כולל קפה עם שוקולד וכאלה. קפסולה עולה לו כ2.10 שקלים. הקפסולה של שופרסל דווקא נכנסה לו למכונה בלי בעיה, והקפה יצא בסדר, אבל עדיין הוא מעדיף להשאר עם נספרסו בגלל הטעמים האקסטרה מיוחדים, בעיקר בגלל שהוא מוכן להפרש המחיר (כשישים אגורות לקפסולה).

לגבי הפרלינים- קודם כל מקריאה של התוכן שמחתי לגלות שמדובר בשוקולד בלגי איכותי, ושאחוזי הקקאו הם מעל חמישים אחוז. בגלל שלא כתוב על הקופסה מה יש בכל פרלין, "נאלצתי" לטעום הרבה מהם , וגיליתי שוקולד חלב, מריר ולבן, שמולאו בין השאר במרציפן, אגוזים, קוקוס, וטעמים נוספים. ביחד עם כוס יין הם היו קינוח מענג לארוחת שבת. (ושמחתי לגלות שיש שכבה נוספת מלמטה כך שכל אחד יכל לטעום מהטעמים השונים).

השוקולדים כאמור לא הועברו לשום מקום (נסו לחלץ אותם מידי הקפואות והמתות….). את השוקולד הסבתי למטרה אחרת. במקור הייתי אמורה להתנסות בשוקולד עם מלח ים, שהוא אחד הטעמים המיוחדים שיש, לשוקוהולים כבדים, אבל אז ראיתי שבסדרה יש שוקולד עם 81% מוצקי קקאו, שהתאים להפליא לעוגות שהכנתי לחגיגות ימי ההולדת שלי (להלן "פסטיבל יום ההולדת") שיערכו בסוף השבוע (ולתוך שבוע הבא, חודש הבא ואולי גם השנה הבאה בכלל).

ו….. HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!!

מחשבה אחת על “התחלת שנה עם קפה ושוקולד.

  1. פינגבק: שופרסל- ברוכה הבאה שנת תשע"ז | Shosh Hazan Grinberg

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s