הקומה ה11- גבוה מעל כולם

היות ומדובר במסעדת "הקומה ה11" במגדל המרובע של עזריאלי, בתוך מלון "קראון פלזה סיטי סנטר " בתל אביב, אז גם משפט הפתיחה שלי יכלול אחת עשרה מילים והן "מקום שבו יוקרה, טעם טוב, איכות, מקוריות, שירות ואלכוהול משובח נפגשים". (כן, אני יודעת שספרתם!).

ועכשיו יותר באריכות-

כשנכנסים ל"קומה ה11" מיד מרגישים את האווירה האלגנטית ורמת השירות הגבוהה. מלבד הישיבה במסעדה ניתן לשבת בלאונג' הצמוד, או על הבר, ולהנות ממטעמי המקום המוקפדים.

הוזמנתי לבדוק את התפריט החדש, (התפריטים מתחדשים על ידי צמד השפים – שף  המלון – השף אסף מישקובסקי ושף המסעדה- קובי אביטן,  בערך פעם בארבעה חודשים) וכשנוף הלילה האורבני נפרש בפני, וכוס יין נמזגת לצידי, התחיל ערב של חוויה קולינרית .

וקצת רקע לפני הכל  – התפריט הוא כאמור של השף מישקובסקי והשף אביטן, כשהאוריינטציה היא פיוז'ן בשרי גורמה. במקביל ישנו כאמור בר סושי שעליו מנצח אושרי בורטמן, והבר שמונהג על ידי אנטון קיידן בעל הדמיון הבלתי נגמר שממציא ומחדש קוקטיילים ומשקאות לכל העדפה.

לאחר שעקבנו ובדקנו איך המנות נעשות במטבח הפתוח של הבר על ידי שף קובי אביטן, ביחד עם שף הסושי אושרי בורטמן , התיישבנו לשולחן בזמן שמלצרים חרישיים מציפים אותו במנות.

המנה הראשונה שהגיעה לשולחן, ופה אני עושה ספויילר, היא מבחינתי מנה שרק בשבילה שווה להגיע במיוחד למסעדה, כי דבר כזה לא טעמתי בשום מקום אחר. מדובר היה ב"חציל בלהבות" – גירסה מיוחדת של המנה שאנחנו מכירים כ"חציל קלוי בטחינה". במקרה של "הקומה ה11" החציל היה עטוף בטחינה של הר ברכה, פסטו, קולי עגבניות, שומשום שחור והשוס הגדול- שבבי חלבה (48 שקלים בתפריט). אף פעם לא הייתי חושבת על שילוב חלבה וחציל ביחד , ואין לי מושג מה עבר בראשו של השף באותו רגע כשהוא המציא את המנה, אבל אני בעד עוד הבלחות גאוניות כאלה.  (וזאת גם מנה טבעונית על הדרך ככה שבאמת כולם יכולים להנות ממנה).

אחר כך הגיעו סלטים –

"סלט עוף ועדשים שחורות" – עם לבבות חסה, עגבניות שרי, בצל סגול ווינגרט הדרים (ויש אופציה צמחונית ללא העוף). (52 שקלים או 38 שקלים בהתאמה)."סלט ניסואז" – מיקס חסות, איולי בזיל לימוני, פטריות שימג'י, אספרגוס, תפוחי אדמה עשויים כמו במדורה, קרוטונים, ביצה של שש דקות (הללויה!) ונתחי סלמון צרוב (58 שקלים עם הסלמון ו42 שקלים בלעדיו), ו"סלט ישראלי קצוץ" – עם טחינה ועשבי תיבול ארומתיים (48 שקלים).  אם הייתי צריכה לבחור אחד, אז זה תלוי בהגדרה- אם הייתי רוצה משהו שישמש כמנה בפני עצמה, הייתי הולכת על סלט העוף (ואני מתה על המרקם של עדשים שחורות). לחלוקה עם עוד מישהו הייתי הולכת על הניסואז, וכתוספת לבשרים שיבואו, ברור שעדיף סלט ירוק פשוט, שירענן את הפה. בכל מקרה בשלושת הסלטים ניכרה הטריות הרבה של המוצרים והיצירתיות שבפרזנטציה.

מגש הסושי היה מרתק והכיל טעמים מיוחדים כמו טעמי לימון ומילויים מיוחדים, כולל קוויאר צמחוני ופלפל חריף. מבחר הסושי הוא ענק, (ולכן גם אין לי מחירים מדוייקים, תלוי מה מזמינים). הסושי שהוציא לנו אושרי מציב רף חדש בהגדרה "אוכל סקסי".

ואם כבר באוכל סקסי, מה יותר סקסי מדג נא ששוכב לו במלוא צבעיו ברוטב כובש בעדינות עם עלים מרעננים סביבו ועוקצניות של בצל סגול? אז זו היתה מנת ה"סשימי טונה אדומה" – עם קרם גזר והדרים בניחוח אניס, ירקות קיץ רעננים וכוסברה טריה (62 שקלים, ואני חייבת לציין- אישית אני לא מתמודדת טוב עם  אניס ונגזרותיו, במנה הזו לא הרגשתי אניס בפני עצמו).

"סביצ'ה דג לבן" – עם רוטב אסיאתי, שומשום ודף אורז (68 שקלים) הגיעו מלווים בעלים, ירקות ולימון, ושני מקלות האכילה שעזרו להשלים את הזווית האסיאתית שהסושי החל.

עוד במחלקת ה"פינגר פוד" שאומר "נכון שזו מסעדה יפה אבל הדרך הכי כייפית לאכול את זה היא באמצעות האצבעות" היתה מנה של "ברוסקטה רוסטביף" (64 שקלים) עם איולי איטלקי, צלפים, עגבניות שרי אדומות, זיתי טאסוס, קורנישון ושום קונפי. שילוב של קראנץ' של הטוסטון למטה, רוטב רך מלמעלה, בשר במרקם עדין אבל בטעם בשרי כייפי וכל מה שמסביב.

ועוד במחלקת הבשר "קרפצ'ו בקר"  בגירסה הכשרה, אמנם בלי פרמז'ן אבל באמת שלא היה צריך, חומץ , ירקות, ברוסקטות, זהו. (אין לי מחיר, המנה לא מופיעה בתפריט).

כדי לעכל את הכל, הובאה לנו פוקצ'ת הבית (18 שקלים לפוקצ'ה ענקית משוחה בשמן זית ועשבי תיבול, ואפויה בתנור אבן, שהוגשה עם זיתים מתובלים, שמן זית בלסמי וסלסת עגבניות פיקנטית). הפוקצ'ה מצויינת לניגוב כל הרטבים שנשארים מהמנות הקודמות (בעיקר ממנת החציל בלהבות…).

זה השלב שאנטון הגיע מהבר , עם מגש ענק מלא סוגי קוקטיילים שונים. אני העדפתי להתמקד בקלים יותר , בטעמי פירות ובעיקר במה שגרם לכל הבנות בסביבה להתרגש- קוקטייל "פינה קולדה" שמבוסס על קרם קוקוס, והעביר אותנו מיידית לחופי ברזיל (או תאילנד), ולתחושה שאנחנו שותים אותו הישר מתוך קוקוס (למרות שהוא בעצם בא בכוס נטויה שלא הצלחנו להבין איך הפיזיקה שלה גורמת לה לעמוד ישר בכל מקרה).

ואם שווה לבוא קודם כל בשביל מנת החציל, אז אי אפשר ללכת בלי לטעום את כבד האווז, שגם הוא הגיע מיוחד וחגיגי, אמנם עם ריבת עגבניות שרי כמו שאנחנו מכירים ואוהבים, אלא שכאן הוא הגיע מחופש לקרם ברולה, כלומר מעל פטה הכבד פוזר סוכר וקורמל, יוצר את אותו מרקם פציח קרמלי, ואנחנו פשוט וויתרנו על טוסטונים או על הריבה , וחיסלנו את המנה כמו ממתק. (מנת ספיישל – 68 שקלים ושווה כל ליקלוק).

ובעיקריות כיכבו על השולחן שלנו בערך כל חיות המשק-

"שניצל עוף"- 300 גרם, בציפוי פירורי לחם ושומשום, צ'יפס, מיונז, חרדל, קטשופ וקורנישונים (74 שקלים). על פניו מנה פשוטה ומוכרת, אבל היא משתדרגת פי אלף כשמקפידים על האיכות ועל העשיה.

"פילה סלמון" – על סלט עדשים חם ולימון טרי (89 שקלים) – גם כאן ניכרת היד המקצועית של מי שצלה את הדג למידה מדוייקת, (וכבר הזכרתי שאני מתה על עדשים שחורות?)

"קציצות דג ים לבן" – צרובות במחבת לצד ירקות מאודים ורוטב שמפניה, קרם עגבניות שרי וכוסברה טריה, ביחד עם סלט לבנוני (88 שקלים)- הפיבוריטית שלי, קציצות קצת פיקנטיות אבל דווקא העוקצנות העדינה הוסיפה זווית נוספת של ענין וטעם. את הסלט הלבנוני הייתי גם שמחה לקבל כמנה בפני עצמה.

"שוורמה" – עם מיני פיתות, מסבחה חמה, פטרוזיליה, בצל וצ'ילי חריף (88  שקלים)- טייק אוף על מנת אוכל הרחוב המוכר, כאן בגרסת גורמה.

לשולחן הגיעה פלטת בשרים  במשקל קילוגרם שלם, שכלל 250 גר' אנטריקוט, 250 גר' צלעות טלה, 250 גר' סינטה, ו250גר' פרגית, על מצע פירה ואנטי פסטי ואיך אפשר בלי קצת מח עצם ככה בשביל הכיף?

ואז הגיעו הקינוחים….

מסעדה כשרה תמיד מתמודדת עם בעיות במחלקת הקינוחים כי בדרך כלל תחליפי חלב למיניהם הם איך לומר… לא משהו.

ב"קומה ה11" הצליחו להתגבר על מגבלות הכשרות באמצעות שימוש בחומרים כמו שוקולד מריר, פירות, ווניל, סורבה וחלב קוקוס ועוד, ואנו קיבלנו שני קינוחים- הראשון – סופלה שוקולד קלאסי (כמובן פרווה, שעולה 36 שקלים, מאד שוקולדי) וספיישל של פטיפורים ופחזניות שמוכיח גם הוא שלא חייבים להיות חלביים כדי להיות מוצלחים במיוחד.

אז מה היה לנו? אוכל טוב – יש, אלכוהול מצוין- יש, מקוריות- יש ויש, שירות- עוד יותר יש, ומיקום הכי מרכזי שיכול להיות – גם יש.

למסעדה יש גם תפריט עסקיות בימי החול בין השעות 12.30-15.30 – משתלם במיוחד שכולל מנה ראשונה לבחירה וכוס שתיה קלה ,במחיר המנה העיקרית.

מה שנשאר, להכנס למלון וללחוץ "קומה 11".

המסעדה כשרה.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s