סופגניות שופרסל- החזרה הגנרלית.

זה שאני לא בשלנית גדולה, את זה כולם כבר יודעים. אבל היי, חנוכה בפתח , ושופרסל פיתו אותי עם חבילה של גודיז להכנת סופגניות- אבקת סוכר, ריבה, מרשמלו, חלבה ושוקולד ממולא תות.

אז חיפשתי באינטרנט מתכון פשוט לסופגניות – קמח, שמרים, קצת סוכר, ביצים  ושמן, ערבלתי במערבל החדש שלי, (זוכרים שמת לי המערבל הישן? אז – המלך מת, יחי המלך החדש, בעיקר אם הוא בצבא אדום מטאלי!!).

בכל מקרה, שלב הערבול נגמר, שלב הלכלוך הגדול במטבח החל, בנתיים הסופגניות הותפחו פעמיים (עסק ארוך סופגניות…) ושמן של "שופרסל" נמזג לסיר גדול. (לרגע יכלתי לשמוע את הקלוריות צווחות באושר "אנחנו בדרך לירכיים של שוש!!").

הסופגניות טוגנו בהצלחה, ללא כוויות וללא התזות מיותרות, ואז הגיע השלב החשוב- המילוי והקישוט, שלכבודם בעצם התכנסנו היום.

אז הזרקתי את הריבה לסופגניות (או ליתר דיוק- עשיתי חור קטן עם סכין ודחפתי עם החלק האחורי של כפית, כי המזרק שלי השפריץ לכל הכיוונים). אפילו לא היה צריך לחמם את הריבה , היא נכנסה בקלות ככה.

שלב הקישוטים הוא השלב שבוא נעזרתי ברוב הדברים האחרים- חלק מהסופגניות פשוט איבקתי באבקת סוכר (וחשוב להשתמש במסננת קטנה, אחרת יוצא לא אחיד), חלק המסתי כמה שניות בודדות את המרשמלו (בסופר לא היה המרשמלו המסולסל ולכן נתנו לי אחד אחר ויכלתי להפריד צבעים) והשתמשתי בו כקרם לבן, שעליו פיזרתי פירורי קוקוס קלוי, והמסתי חלק מהשוקולד כדי להשתמש בו לציפוי וקישטתי בסוכריות קטנות. בעקרון עדיף היה שוקולד ללא מילוי למטרה זו, אבל התות לא הפריע למרקם בכל מקרה.

מה שחשוב בהמסה של מרשמלו, לעבוד מאד מהר כי זה נעשה צמיגי עד דביק ובלתי אפשרי תוך שניות, והדבר נכון גם לגבי ניקוי הכלי שבו חיממנו- אם נדבק, עדיף להמיס עוד דקה את השאריות, ואז להוציא אותן מהר מהכלי, או שצריך לזרוק את הכלי.

זו כמובן היתה חזרה גנרלית לדבר האמיתי, שבו יהיו יותר סופגניות ואז גם אשתמש בחלבה.

בנתיים, חג אורים שמח!!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s