מול הרי הגלבוע צל הרי הרמה- חלק א- הבוטיקים.

הגלבוע, עמק חרוד, הצפון הקרוב- מרחק של שעה מהמרכז, והכל שונה. הוזמנתי לבקר ולנסות חלק מהאפשרויות הגלומות באזור, וחזרתי עם כל כך הרבה רשמים שהייתי צריכה לפצל אותם לארבעה פוסטים שונים.

החלק הראשון מתמקד בבוטיקים קולינרים שונים ותוצרתם המיוחדת.

זית רענן

כשישי אסייג (אין קשר לשלום…) פרש מהצבא אחרי קריירה ארוכה, הוא החליט שעכשיו הזמן ללכת עם הלב. והלב משך אל המעדנים- וכך מצא את עצמו ישי לומד, משתלם, מכין, מנסה ולבסוף מוציא תחת ידיו גן עדן שלם- מרקחות, ריבות, זיתים כבושים, חמוצים, מיצים, וגולת הכותרת – שמן זית איכותי.

ההתחלה היתה עוד קודם לכן- מושב "ברק" בחבל תנע"ך  קיים מעל חמישים שנה, ושופע במטעי זיתים. משפחת אסייג הקימה את "בוטיק קפה זית רענן"  כבר לפני כעשר שנים והתמחתה בייצור שמן זית בכבישה קרה, וזיתים משובחים. הזיתים שנכבשו בשיטה ביתית ללא חומרי כבישה או חומרים משמרים, הפכו ללהיט, והעסק הלך וגדל עד למה שהוא היום.

מעבר לזיתים וליין, בבוטיק יש עושר גדול של מטעמים- גם פרי עמלו של ישי, וגם מיצרנים בסביבה או מיבוא מיוחד, כמו למשל יין רימונים ויינות בוטיק, גבינות צאן, להיט מיוחד שנקרא "בוטארנה" – ביצי דגים מיוחדות, ריבות קונפיטורה איכותיות, עגבניות מיובשות, ועוד.

במקום גם בית קפה (הגעה בתיאום מראש) שבו הכל מתוצרת המקום, והופך מול עיני האורחים, לארוחת טאפאס של גבינות צאן מתוצרת גלילית, מטבלים, לחמים תוצרת בית, עוגות, מיצים סחוטים (ושלא תעיזו להחמיץ את מיץ הרימונים – לבד או מעורב בתפוזים), והשוס המיוחד מאד – בימי שלישי יש פריקסה שכל מרכיביה מיוצרים במקום – מהלחם שאופה ישי יחד עם אמו, ועד ללימון הכבוש וכל מה שבאמצע. במקביל יש גם בורקס טריים עם כל מה שצריך מסביב. אנחנו טעמנו גם שני סוגי פאי – פקאן ותפוחים שמיוצרים גם הם בידים האוהבות של יישי.

במקום ניתן לקיים ערבי יין וגבינות, ערבי חברות, ימי הולדת ואירועים קטנים.

(בתמונות למעלה ולמטה- מיטב המטעמים של ישי)

כך לדוגמא ניתן לבוא לסיור במטע הזיתים של משפחת אסייג  שכולל המון ידע על הזיתים, הגידול, המסיק והכבישה (כמובן כולל המון טעימות),  ולכלול גם בראנץ' של מיטב המעדנים.

ישי מנסה הרבה דברים חדשים ותמיד יש צנצנות של משהו שנכבש. המוצרים הם כשרים למהדרין.

סיורי טעימות בתיאום מראש. ויש גם פייסבוק.

יקב נחמני

דוד נחמני אוהב יין. והיין אוהב אותו בחזרה, ואפשר לראות זאת על קיר שמלא בתעודות זכיה בפרסי תחרויות יוקרתיות כמו "TERAVINO".

ואיפה אפשר לטעום את הטוב הזה? יקב נחמני ממוקם בגן נר שבגלבוע, ושם גם שומעים את סיפורו של דוד נחמני שהחל בייצור יין ב2002 כתחביב, וראה כי טוב (וכי טעים מאד) והיום , אחרי לימודים בבתי ספר ליין והשתלמויות בחו"ל, יש לו יקב שמייצר 1200 בקבוקים בשנה, כשהיינות הקבועים הם על שם ילדי המשפחה (והנכדה). בין השאר יש שם קברנה סוביניון, מרלו, ובלנד של השניים ביחסים שווים, כמו גם שיראז. כל היינות נשמרים בחביות אמריקאיות וצרפתיות בהתאם למה שדוד יודע שהכי טוב להם, במשך כ22 חודשים ,וכן הוא יוצר גם יין מיוחד לכל שנה. דוד מקפיד לשמור על היקב קטן כדי להקפיד על הרמה הגבוהה ביותר.

אנחנו טעמנו אצל דוד מגוון גדול של משקאות- מלימונצ'לו מתקתק, דרך יינות עדינים יותר, ועד ליין כבד שעורר לנו חשק לסטייק למשל.

ביקורים ,קניות וטעימות בתיאום מראש.

מחלבת ברקנית כפר יחזקאל

לפני שלוש שנים ביקרתי לראשונה במחלבת ברקנית שבכפר יחזקאל, במסגרת חגיגות החלב. המחלבה שקיימת כבר קרוב לארבעים שנה, ומייצרת גבינות צאן מכל הסוגים, כולל גבינה מיוחדת בשם "הכחולה הנסתרת" שכוללת גבינת חלב כבשים שליבה פס של גבינת רוקפור, ומתגלה רק כשחותכים אותה.

הייתי סקרנית לדעת מה התחדש, ומצד שני, לוודא שהגבינות שאהבתי אז, עדיין מיוצרות.

את פני קיבלו מיכל בירקין וביתה ליהי, שהכינו עבורי מגוון טעימות (בדגש על מה שאמרתי להם שאני אוהבת – גבינות חריפות), והמלצה שהתגלתה כזהב – לנסות לשים ריבת פירות על גבינה חריפה ולאכול ביחד. התוצאה היתה משמעות אחרת למילה "גבינה". בטעימה הזו ב"ברקנית" הגבינה היתה כמובן תוצרת המקום, והריבה הענוגה והריחנית היתה של "זית נאמן" שבו ביקרתי קודם לכן, והשילוב היה מנצח במיוחד. ממליצה מאד.

ונחזור לגבינות שמככבות עכשיו אצל מחלבת ברקנית – גבינות צאן טריות, גבינות צאן חצי קשות (סנט מור, קורסיקה, סנט מור נואר, שד, הכחולה הנסתרת ועוד), וגבינות צאן קשות כמו מנצג'ו, תום עיזים (והפיבוריטית שלי – תום עיזים ביין- כמה יפיפיה ככה טעימה) ועוד שפע רב של גבינות שמיוצרות באהבה בתהליכים מסורתיים שנלמדו מביקורים בצרפת, כולן מחלב מלא ובתנאים האופטימליים.

מחלבת ברקנית אחראית על כל שלב משלבי היצור, והדבר ניכר בטעם ובאיכות.

החנות בה ניתן לרכוש את המוצרים פתוחה בבקרים של שישי ושבת, ואפשר לארגן ביקורים וטעימות  לקבוצות גם באמצע השבוע. ניתן להשיג את הגבינות גם ברשתות כמו "עדן מרקט" ו"טיב טעם".

פוסט זה הוא החלק הראשון מבין ארבעה חלקים של ביקור באזור הצפון הקרוב . על עוד אטרקציות ואפשרויות באזור, ניתן לקרוא כאן, כאן, וכאן.

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s