וואמוס אה מקסיקלי!

טקילה, פלפלים, סומבררו, והמון מצב רוח, אלה האסוציאציות שעולות כשנזכרים במילה "מקסיקו". ועכשיו לא צריך להרחיק יותר מדי, בהרצליה נפתח סניף ראשון של "מקסיקלי"– מבית "מוזס" שמביא לנו אוכל מקסיקני מקורי, כמובן בליווי של טקילות ומרגריטות לתוספת השמחה.

הוזמנתי לבחון את כל החגיגה הזו, הגעתי לסניף ודבר ראשון סומבררו על הראש הוא חובה. רק אז יכלתי לבחון את הסביבה המעוצבת שכוללת שילוט ופרסומים ממקסיקו, כולל לחגים כמו סינקו דה מאיו  וחג המתים, איורי קיר, וגן קקטוסים יפיפה במרכז.

התחלנו מהמרגריטות, וישנם סוגים שונים, מהקלאסית (זו עם המלח ב36 שקלים) , דרך הבחירה שלי – שהיתה מרגריטה קפואה בטעמים אפשריים של לימון ואננס או טעם מתחלף שבאותו ערב היה קוקוס, מה שנתן תחושה טרופית במקצת (34 שקלים) ועד השוס המיוחד "מקסיקלי בולדוג" שהוא מרגריטה קפואה עם בירה הפוכה שצריך להרים כל פעם קצת כדי לערבב את המשקה בדיוק במידה (44 שקלים).

צוות המקום התחיל להכין את השולחן לסעודה המקסיקנית וכמובן הראשונים להגיע היו סוגי רטבים שונים, כולל בקבוקון של "דיאבלו" – לאמיצים במיוחד.

בכלל, לענין החריפות, אני בן אדם שלא מסתדר עם חריף, פולניה כזו. ב"מקסיקלי" אמנם יש מנות שמכילות חלפיניו או סוגי צ'ילי אבל לרוב הם מונחים מעל כך שמי שלא רוצה חריף יכול פשוט להוציא אותם.

המנה הראשונה בשולחן היתה "מקסיקלי נאצ'וס" – טורטיות תירס אפויות עם גבינות מותכות, חלפיניו, עגבניות, בצל ירוק וכוסברה, שהוגשו עם שמנת חמוצה וגוואקמולי (46 שקלים). אוכל אצבעות כייפי, שהתאפקנו מאד לא להתמלא ממנו בגלל שידענו שיש עוד הרבה. מצוין עם המרגריטות.

"קלח תירס על הגריל" היה מנה כייפית במיוחד של תירס קלוי עם איולי צ'יפוטלה, גבינה צפתית קשה וכוסברה (26 שקלים). למה כייפית? קודם כל כי דרך האכילה דורשת את האצבעות ודורשת ללכלך את הפנים, והרוטב קצת פיקנטי, התירס יותר ניטרלי והיה כיף לנשנש. ילדים יאהבו מאד.

מגבונים דאגו להחזיר אותנו לסדר התקין לקראת המנות הבאות.

"סלט עגבניות פיקנטי" – מבחר עגבניות, חלקן חיות וחלקן צלויות, בתיבול שמן זית, חומץ בן יין, צ'ילי וכוסברה (37 שקלים). אני לא אחת שאגיע למסעדה בשביל סלט, מבחינתי סלט הוא תמיד תוספת מרעננת בצד. בהגדרה כתוב "פיקנטי" – ולטעמי היה די רגוע במחלקה הזו. העגבניות מרעננות, ואני אישית פריקית של כוסברה.

"סלט אקפולקו" – תערובת עלי חסה, כרוב, פלפלים, צנוניות, כוסברה ושקדים מקורמלים עם ווינגרט מנגו (39 שקלים). אם הייתי צריכה לבחור בין שני הסלטים, הייתי בהחלט בוחרת באקפולקו כי היה יותר מגוון של מרקמים- רכות של עלים, קרנצ'יות של צנוניות ושקדים ותיבול שיש בו מתיקות.

"טאקו דג"- פילה דג קוד מטוגן בבלילת בירה ומוגש על טורטיה עם איולי צ'יפוטלה, כרוב, גוואקמולי ובצל כבוש (38 שקלים). בגלל האיולי, כמו בתירס הצלוי, גם כאן היתה חרפרפות אבל עדינה . סוג של כריך דג קטן שמקפלים לבד . (בכלל, המלצרים מדריכים כיצד יש להרכיב ולאכול כל מנה, כי יש כל מני דרכים לפי המנה והמרכיבים שלה).

"טאקו בקר" – צלעות בקר בבישול ארוך במרינדה של אננס ואצ'יוטה, עם עגבניות, צנוניות, בצל וכוסברה – וגם הן הוגשו על טורטיה עם הוראות קיפול (38 שקלים)- מנה חורפית יותר וכבדה קצת יותר מהדג, דגש על טעמי הבשר.

"צ'ילי קון קרנה" – סימן ההכר של המטבח המקסיקני- תבשיל בקר ושעועית אדומה שהוגש על אורז מקסיקני עם שמנת חמוצה, סלסת עגבניות טריות, כוסברה וצ'ילי טרי  (59 שקלים). מנה שהמילה "עשירה" קטנה עליה. כל טוב על הצלחת, ותקווה ללכת לישון אחרי הארוחה, כי אין אוכל מקסיקני מנחם יותר מצ'ילי קון קרנה. בתפריט יש גם מנות צ'ילי צמחוני ואפילו טבעוני.

"סלמון ורה קרוז"  – סלמון על הפלנצ'ה שהוגש בשתי גרסאות- על מצע פירה, ועל מצע אורז מקסיקני ברוטב של עגבניות ופלפלים קלויים, זיתים ופיקל חלפיניו (84 שקלים). אם רוצים מנה עיקרית פחות מכבידה מהצ'ילי, הסלמון הזה הוא בהחלט התשובה. דג עסיסי, מצע עדין, תוספות מתובלות.

עוד מנת דגל שהגיעה אלינו בשתי גרסאות – הפהיטה. מדובר בארוחה להרכבה- מקבלים מגש של ירקות ובשר (או צמחוני), טורטיות, ממרחים שונים, ו"הרכב לך מנה לפי טעמך".  עושר אדיר של טעמים ומרקמים, ובגלל ההרכבה העצמית, כל אחד מקבל בדיוק את מה שרצה. המנות הבשריות כוללות עוף או בקר על הפלנצ'ה עם בצלים ופלפלים חרוכים (66 ו 76 שקלים בתפריט בהתאמה) ופהיטה צמחונית שכוללת פטריות פורטובלו, זוקיני ובטטה סגולה על הפלנצ'ה עם הבצלים והפלפלים החרוכים (64 שקלים).

קיבלנו לדוגמה גם מגשי ארוחות מיוחדות – ה"בואנס נוצ'ס" שהיא קומבינציה לילית שכוללת מיני בוריטו, נאצ'וס ועליהם צ'ילי קון קרנה, וקלח תירס, שמוגשים עם גווקמולי ושמנת חמוצה (49 שקלים) וגם מגש ארוחת ילדים שכולל חזה עוף או שניצלונים, אורז מקסיקני או תפוחי אדמה מטוגנים, קינוח גלידה ושתיה, וגם דף ציור גדול עם מוטיבים מקסיקנים וצבעים כדי שכל המשפחה תוכל להנות ביחד.

הקינוחים לא מופיעים בתפריט, כי המלצרים רוצים לספר עליהם באופן אישי – אנחנו טעמנו שניים- הראשון הוא פשוט "פלאן " (32 שקלים) קלאסי, עם אגוזים מסוכרים , רוטב הדרים והכיף שלמעלה- שערות תפוז מסוכרות. השני הוא השחיתות בהתגלמותה, מכונה" צ'ורוסדוג" וככה זה עובד- לוקחים קינוח מקסיקני קלאסי- הצ'ורוס, שהם רצועות בצק מטוגנות עם סוכר וקינמון, אבל לא מסתפקים בזה ושמים את הצ'ורוס בתוך סופגניה ארוכה (בסגנון "לונג ג'ון") ועל כל השחיתות הזו יש גם קרם פטיסיאר, קרם נוגט, אגוזים מסוכרים ואיך אפשר בלי רוטב ריבת חלב?

את כל זה לוקחים בידיים, מתלכלכים כהוגן אבל זה שווה את זה- אם כבר מקסיקו- אז באקסטרים!.

בתפריט יש עוד מנות מקסיקניות רבות כמו קסדיות, מנות טאקו שונות, בוריטו מגוונים, עוף במולה (שאני חייבת לנסות בפעם הבאה שאני שם), וכמובן המון סוגי טקילה.

ברקע מוסיקה קלאסית, על הצלחת מטעמים הישר ממקסיקו, וצוות חייכני ומסביר יוצרים קומבינציה מקסיקנית מנצחת.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s