ריחות וטעמים- באים מאהבה.

לימור אורן באה מתחום המסעדנות, אחרי רקורד עשיר בניהול מסעדות כמו ג'פניקה, ג'ירף ועוד.

עודד שהרבני בא מתחום הירקנות, ליתר דיוק דור שני לחנות הירקות של הוריו, והשניים עד מהרה שילבו אהבות- גם אחד לשני, וגם למוצרים טריים, איכותיים ובמחירים אטרקטיביים. וכך נולד לפני כמה חודשים שוק האיכרים הראשון ברמת השרון, "ריחות וטעמים".  כבר לא צריך לנסוע לכפר בגליל כדי לקנות ירקות טריים, או מוצרי מעדניה, אפשר לקפוץ ממש תוך דקות למרכז רמת השרון, גישה נוחה מכל מקום ושפע חנייה חינמית, ולהעמיס סלסלת קש (חייבים, זה דורש את זה!) במיטב הפרודוקטים לחווית אוכל מהנה בבית או במקום עצמו, שמגיש גם מנות לארוחות בוקר וצהרים, מעשה ידי אמו של עודד, שמתמחה בכל מה שצריך – תבשילים, ריבות, קינוחים, ומה לא.

כשנכנסים למקום, הדבר הראשון שמכה בך הוא השפע, העיצוב הוא מחומרים ממוחזרים מצד  אחד (כך למשל הרבה מהדוכנים בנויים ממשטחי עץ ששימשו להובלת סחורה) ומכלים מיוחדים שהובאו מכל העולם מצד שני (ולא לפספס את העגלה שהגיעה ישירות מתאילנד למשל), והכל שופע בפירות וירקות איכותיים , צמחי תבלין, ריבות וקונפיטורות, גבינות, חלווה, שימורים, חמוצים, תבלינים, תערובות, חמוצים שונים, עוגות ועוגיות, מחלקת אלכוהול ובירה,לחמים, עמדת שייקים טריים  ואפילו "ממברישו"  -בלוק של פירות יבשים, סוג של מרמלדה עשירה.

ההקפדה היא להביא את הסחורה הטובה ביותר מיצרנים קטנים, כולל עידוד מיוחד ליצרנים מאזור עוטף עזה, וכך יש למשל יוגורט בופאלו של "חוות הבופאלו", ממרחים של "עללחם", בירות של  "ג'מס", גבינות עיזים של "שירת רועים" ועוד.

פינה מיוחדת יש ל"הידרופוניה" שכוללת הסבר רחב על השיטה שבה מגדלים ירקות על מצע של מים בחממות, מה שמוציא אותם הכי נקיים שאפשר, בלי בעיות של מזיקים, מזג אוויר קיצוני ועוד. "ריחות וטעמים" הוא המקום הראשון בארץ שבו אפשר לראות ולחוות את התהליך ולקטוף זנים מיוחדים.

והמחיר? כאמור המוטו של המקום הוא "שוק" במובנו המקורי, לא מלכודות התיירים שאנו מכירים בעולם אלא מחירים נוחים . והשוס? לימור ואורן כל כך בטוחים בטיב הסחורה שלהם, שיש אפילו "תעודת אחריות" כשלקוח לא מרוצה , אם יש כזה, יכול להחזיר את הסחורה ולהזדכות.

השוק מספק גם צורך נוסף- הכל במקום אחד. למי שרוצה גם גבינה משובחת וגם שמן זית איכותי וגם ירקות, כבר לא צריך ללכת לשלושה מקומות שונים לשם כך, הכל נגיש.

(בתמונה למעלה- בעלי המקום – לימור אורן ועודד שהרבני)

וכמו שהזכרתי קודם, במקום יש גם אפשרות לאכול, ולארח אירועים עד מאה איש , כשכל האוכל נוצר ממוצרי המקום, ממש מהעץ אל הצלחת, מהערוגה אל הסועד. בסופי שבוע ניתן גם לקחת "טייק אווי" שחוסך את הבישולים לשבת וקוצר מחמאות מבני הבית והאורחים. הארוחות מוגשות בצורת מזנון שופע במיוחד וחופשי. התפריט איננו קבוע ומשתנה על בסיס התוצרת הטריה של אותו יום.

למקום אין תעודת כשרות אבל כל חומרי הגלם כשרים, והמקום אינו עובד בשבת או מערב בשר וחלב במנות שלו, וכמובן שאין חזיר ופירות ים.

בערב ההשקה טעמנו מנות שונות ורבות, כולל גם מנות עדתיות כמו קובה, חמין וממולאים שונים (צמחוניים או בשריים), גם סלטים בטאצ'ים מודרניים כמו סלטי עלים שמערבים גם אגוזים ופירות מתוקים, וגם נגיעות אסיאתיות ועולמיות. הקינוחים היו מחממי לב במיוחד וכללו קרמבל מפירות שונים יחד עם גלידה מקטגוריית ה"קלאסיקות" , ביחד עם פירות בטמפורה על קולי תות מקטגוריית ה"אסיאתי" ואיך אפשר בלי תותים מתוקים מתוקים, בקצפת?

התפריט שאנו טעמנו היה בסגנון חורפי וילווה את אורחי המקום לאורך הימים הקרים והגשומים שיבואו.

בתכנון יש עוד הרבה הפתעות כמו שוק לילה בימי חמישי שישלב הופעות מוזיקליות עם הפתעות קולינריות, סדנאות שף לכל הגילאים, אירוח שפים מובילים ועוד.

שוק "ריחות וטעמים- השוק שלך ברמת השרון" – רחוב החרש 8. (ויש גם משלוחים).

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s