FOOD EXPO 2016 – חידושים וחדשנות.

לכולנו מזדמן לאכול אוכל מוסדי, אם זה במלונות, מסעדות, אולמות אירועים ועוד, והדרישה היא תמיד לאוכל מוקפד , טרי וטעים. כדי לדאוג לאוכל באיכות גבוהה כזו, נדרשים בעלי המוסדות לכל החידושים החמים ביותר בתחום, ולכן מתקיימת גם תערוכת "פוד אקספו" שהיא כנס מקצועי של פתרונות וחדשנות למטבח המקצועי ומושכת אליה את מיטב אנשי המקצוע מתעשיית המזון בישראל, ממסעדנים ועד שפים, מלונאים, מנהלי מזון ומשקאות, קניינים ועוד.

בכנס שנערך השבוע , הוצגו חידושים במזון, ציוד, כלי בישול, כלי הגשה וטכנולוגיות מיוחדות לענפי האירוח השונים. הכנס נערך ביוזמת Chef's Club Israel וחברת "נעמן".

אני לא יכולה לכתוב כאן על כל המציגים, בחרתי מגוון מייצג בעיני.

"שטרודל ועוד"  – הציגו מגוון מתוקים – פלטות ושטרודלים, פרווה וחלבי, עם דגש על שטרודל תפוחים אותנטי , ושטרודל פרג מיוחד מבצק "מתוח" ביד, ללא שומן. אני רוצה לציין במיוחד בגזרת קינוחי הפרווה, את הקינוחים השוקולדיים שהיו מפנקים במיוחד.

שף וורקס– שהוקמה ב1962, ומאז כבר יותר מחמישים שנה, ו64 מדינות, מתמחה בייצור בגדים לעובדי המטבח והשפים, באיכות גבוהה מהטובים בעולם. כך למשל ג'קט השפים, שקל בכ70% מהמתחרים, וכולל גם גב סופג זיעה, בפטנט רשום של החברה ובבלעדיות וכן סינרים, מכנסי שף, כובעים ועוד

צ'אם –  שמוצריה הוצגו בידי אסם נסטלה פרופשיונל, – מוצרי ביצים מפוסטרות שחוסכים בזבוז זמן ומשאבים בטיפול בביצים בקליפתן, ושומרים על סטריליות וכשרות, מתאימות לכל שימושי הביצים – חביתות , פשטידות, בצקים, עוגות , פסטות, מיונז, כל מוצרי הקונדיטוריה למיניהן, וכמובן  גם ביצים קשות ומקולפות. אני טעמתי בין השאר שקשוקה ירוקה, שיכלתי להשבע שהרגע שברו לתוכה את הביצים. החברה, שקיימת כבר מעל ארבעים שנה, מייצרת חלבון, חלמון, מעורב, ביצה קשה מקולפת ומצוננת, אבקות ביצים וחביתות מסופקים במגוון אריזות ומגוון כשרויות המותאמים בקפידה לצרכיו המיוחדים של כל לקוח. ציוד הפיצוח, הפיסטור והאריזה מהמתקדמים בעולם מבטיחים חיי מדף ארוכים ושמירה שיטתית על איכות המוצר.

תמרה רטבים– הציגו פטנט ייחודי- מוצר חדשני , טבעוני, ללא לקטוז או טעמי לוואי. מהו המוצר? רוטב אלפרדו פרווה, שמתאים לכל תפקידי השמנת באשר הם, אם כמרכיב ישיר, או לעיבוי, הסמכה, הקרמה ועוד. בתערוכה הוצגו מספר מנות שנעשו עם הרוטב כמו צלי הודו בקרם צ'יפוטלה, רביולי ברוטב רוזה, ומרק קרם פטריות וארטישוק,  והאמת, אני אחת שדי אנטי דברים שהם "פרווה" ובמקרה הזה אי אפשר היה להבחין, מה שהופך את המוצר לאידאלי לבתי מלון למשל, שיכולים להוסיף מנה שיש לה טעם חלבי, אבל היא פרווה לחלוטין.  אגב, רטבים של "תמרה"  הקהל הרחב יכול לרכוש בין השאר בסניפי הסופרים של "קופיקס". "תמרה רטבים" עוסקים בייצור, פיתוח ושיווק רטבים לסלט, מרינדות, ממרחים, מטבלים, שמנים ועוד. הייחוד הוא פיתוח וייצור כמויות שונות, כולל קטנות לבתי עסק קטנים או בינוניים, או גדולות יותר, בהתאם לנדרש.

מעדני מיקי חוץ מדוכן הסלטים,  שהציג בין השאר  סלטי טחינה וחומוס שזכו במבחני טעימה ארציים, משך את העין בתערוכה דוכן מרהיב של דגים, שהציג את מעדני הדגים החדשים- "רוסט טונה מעושן","רולדה טונה מעושנת" , "רולדה נסיכת הנילוס", ו"רוסט סלמון מעושן" – מעדני דגים דמויי פסטרמה, שמשתלבים נהדר עם קוויאר, עם איקרה וכמובן עם לחם חם וטוב. המעדנים הללו מצטרפים לשאר מוצרי הדגים  – סלטי דגים, דגים מעושנים, כבושים ומלוחים. יותר ממחצית מהתוצרת של "מעדני מיקי" מגיעה לשוק המוסדי, כולל בין השאר חברות תעופה, כוחות הביטחון, בתי מלון, קייטרינג ועוד. המותג "מעדני מיקי" משווק גם בארצות הברית, קנדה ואירופה תחת אותו השם.

לחמא –-שהביאו ממיטב המאפיה שמייצרת מוצרי לחם טריים ועסיסיים למסעדות, בתי קפה, מאפיות וכו' ברחבי הארץ. המוצרים מגיעים קפואים או קפואיים אפויים והם מוכנים אחרי רענון אפיה קצר בטעם וניחוח ביתי והם ללא תוספות כמו סוכר, שמן או חומרי צבע, טעם וריח. צוות המקום בחר עבורי לחם כוסמין וחמוציות מיוחד, שהעדפתי לחסל כמו שהוא, וויתרתי אפילו על חמאה כדי להנות ממאה אחוזי טעם של לחם. המחמצת היא טבעית והתנורים הם תנורי אבן.

עוד הציגו בתערוכה חברת וורולקר שמתמחה בייעוץ ופתרונות למכשור כמו מדיחי כלים, מקררים, צ'יפסרים, תנורי פיצה ועוד, יקבי בנימינה שהציגו שני יינות חדשים – בנימינה רזרב קברנה סוביניון, ובנימינה רזרב סמיון 2014, מזרח ומערב – שמתמחה ביבוא ושיווק אוכל וחומרי גלם אסיאתיים והשיקה מגוון רטבים, מקלוני אורז ללא גלוטן, קרם קוקוס ועוד, וכמובן המארחים – רשת "נעמן"  שהציגה מוצרים רבים לשוק המוסדי כמו כלי אוכל, בישול, אביזרים, סכינים ומוצרים משלימים- שמצטיינים בעמידות, איכות וחוזק.

מוצרים אלה וכל השאר ישדרגו לנו את החוויה במסעדות, מלונות ובכל המטבחים המוסדיים.

 

(בתמונות למטה- צוות "מאסטר שף" בתערוכה)

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s