מתכון לחורף חם ובריא.

את הפוסט הזה אני כותבת אחרי חיסול לפחות שני גלילי נייר טואלט, וקולות שיעול ועיטוש שבוודאי עצבנו את השכנים ברדיוס של שני בניינים לפחות. ולמה אני מספרת לכם את זה? כי בדיוק אתמול קיבלתי להתנסות שני מוצרים שהולכים להבריא אותי במהירות, ועל הדרך גם להיות טעימים.

במה מדובר?

אז ארוחת הערב שלי היום תהיה חבילת "מג'דרה קינואה אורגנית" של "תבואות" שכוללת שקית מלאה בקינואה לבנה, עדשים אדומות ובורגול. במקור אמורים להכין מזה תבשיל, אבל אני כשראיתי את האוסף הזה החלטתי ללכת על הכיוון האהוב עלי- גירסה של סלט טבולה. אני אבשל את התערובת, אוסיף המון המון המון עלים (כוסברה, נענע ופטרוזיליה חתוכים דק), טיפה פילה של לימונים , גם בחתיכות ממש דקות, כמעט "בקבוק בקבוק", קצת גרגירי רימון (אפשר גם חמוציות, אני חולה על רימונים), וחופן קטן של קוביות גבינה צפתית. על הכל מתז של שמן זית איכותי, ומיץ לימון היישר מהלימון, קצת מלח ופלפל שחור, ויש לי ארוחה משביעה, בריאה ,לא מכבידה ובעיקר כייפית. (אגב, זה הולך מצוין גם כתוספת לחביתה למשל). את תערובת הקינואה אני מוסיפה חמה הישר מהבישול כך שכל המנה חמה, אבל אפשר בהחלט להכין מראש את הדגנים המבושלים, ולעשות סלט קר.

כאמור מעבר לטעם ולמרקמים השונים והמעניינים שנוצרים במנה, יש בתערובת הקינואה-עדשים-בורגול, המון ערכים תזונתיים – חלבונים מלאים, חומצות אמינו, ברזל, וויטמינים ומינרלים, ועוד הרבה, ומצוין לאכול בערב כי זה מביא לשינה טובה ונעימה יותר (ובמקרה שלי- גם להחלמה מהירה!). (וכן, אני יודעת שבני הבית האחרים מסתכלים לי על הקערה ואומרים "אם במקרה ישאר לך … אז אני כאן!!" נשמות טובות שכמותן).

אפשר כמובן להכין מהתערובת את מה שהיא אמורה להיות במקור- מג'דרה, באמצעות בישול והוספת כל סוגי התבלינים לפי הטעם.

להשיג ברשתות השיווק , בתי טבע וחנויות מובחרות בכל רחבי הארץ.

וכדי להוריד את האוכל, או סתם להתפנק, מה יותר טוב מכוס תה? כוס תה ירוק. ומה יותר טוב מכוס תה ירוק? כוס תה ירוק לימונית (כבר שמתם לב במתכון הקודם שאני מתה על לימון?).

אז "סרמוני" מביאה לנו תה חדש לכבוד הסתיו (שמצוין גם לשאר עונות השנה) שמשלב תה ירוק ולימונית ריחנית (מה שאנחנו מכירים כ"עשב לימון"). לתה ארומה משכרת במיוחד (ואפילו לאנשים מנוזלים כמוני..), חמימות מלטפת וכאמור הלימוניות שעושה טוב בנשמה. אם נוסיף לכך את היתרונות הבריאותיים הרבים כמו נוגדי חמצון חזקים, חומרים אנטי דלקתיים ומרגיעי כאבים ועוד הרבה דברים טובים, נקבל "שוט" של בריאות וחום בבת אחת.

מעבר לטעם ולבריאות, ישנו גם ההבט הפרקטי- השקיקים הם בצורת פירמידה כדי שאפשר יהיה למצות את המקסימום מהעלים האיכותיים שמעובדים ידנית בחיתוך גס, גם כן כדי לשמור על מקסימום יתרונות, טעם ואיכות.

את התה ניתן להשיג ברשת אניס ודרך האתר.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s