החדשים של אוקטובר- טעמים עזים ומחממים.

כל הרעיון בבישול, הוא שילוב טעמים. יש שילובים סטנדרטיים, ויש שילובים מיוחדים שגורמים לנו תחושות מעניינות וחדשות. אם אפשר לשלב בריאות בתוך זה, עוד יותר טוב.

אחד התבלינים הדומיננטים ביותר במזון הוא הג'ינגר ו"חוות תקוע" שמשווקת פטריות וירקות מיוחדים, מביאה לנו שורש ג'ינג'ר טרי, באיכות מיוחדת. הג'ינג'ר מפורסם כתוספת לתה, למאכלים אסיאתיים, לתבשילים, סלטים וכמובן גם קינוחים ועוגות. הארומטיות והטעם הם רק חלק מהבונוסים שמקבלים כשאוכלים ג'ינגר- יש גם את הערכים הבריאותיים של שיכוך כאבים, סיוע להורדת חום והצטננות, הקלה על בחילות (מצוין לנשים בתחילת הריונן),  מחזק את מערכת החיסון ועוד.

מה שעוד נחמד בקניית שורש ג'ינגר טרי ואיכותי, שבניגוד לירקות ושורשים אחרים, ניתן להקפיא אותו ואז להשתמש בכמות הרצויה ולהחזיר את השאר להקפאה.

ואחרי ההקדמה הזו – מה אני הכנתי? אוטוטו דצמבר, האינטרנט מתחיל להתמלא בהכנות לחג המולד הנוצרי ועוגיות "איש הג'ינג'ר" פופולאריות כתמיד. אם נוסיף לכך את הדמות החמודה מ"שרק", יצא לנו חשק לעוגיה המתובלת והחמודה הזו, וזו הגירסה שלי. בדרך כלל אני מכינה אותה עם ג'ינג'ר יבש באבקה, הפעם החלטתי לתת לה אקסטרה "עוקץ" עם שורש הג'ינג'ר הטרי.

וככה זה הולך:

בקערה שמים 2 כוסות קמח, חצי כפית סודה לשתיה, בערך כפית של ג'ינג'ר קצוץ למידה של מיקרוסקופ (קצת עבודה אבל שווה עם סכין טובה), וחצי כפית קינמון ומערבבים. מוסיפים 100 גרם חמאה רכה, חצי כוס סוכר רגיל או חום  , 4 כפות דבש, ו4 כפות מים.

מערבבים עד שנעשה בצק אחיד. אפשר לשחק עם הכמויות – גם של הנוזלים לעומת יבש , אם מרגישים שחסר משהו, אבל ממש בעדינות , וכמובן בתבלינים השונים לפי הטעם האישי.

מחלקים למספר חלקים ומרדדים לעלה אחיד. קורצים עוגיות (ניתן להשיג קורצנים בדיוק לפי הצורה המוכרת והאהובה אם כי כמובן ניתן לעשות בכל צורה שרוצים) . חשוב לשמור על עובי כדי שעוגיות לא תהינה דקות מדי ותישרפנה.

מקשטים ברואיל אייסינג (ניתן לקנות מוכן או להכין לבד, בתוספת צבעי מאכל לפי החשק).

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות על תבנית שרופדה בנייר אפיה. בתנור שלי אני אופה 4 דקות ואז מסובבת את התבנית ב180 מעלות ואופה עוד 3 דקות. צריך ממש לעשות "ביביסיטר" לעוגיות כי הן נשרפות במהירות רבה.

מוציאים מהתנור ומחכים כמה דקות שיתקרר, כי אם מרימים כשזה עוד חם זה נשבר.

שומרים בכלי סגור, תענוג של עוגיות!

ואחרי שיש לנו תיבול, אנחנו צריכים גם חומר גלם. ואחד מחומרי הגלם הפופולארים ביותר בכל העולם, הוא כמובן האיטריות- מה"לוקשן" האשכנזי, דרך ה"נודלס" האסיאתי וכמובן הספגטי האיטלקי. ומה אפשר כבר לחדש באיטריות?

אז קבלו את החידוש של חברת "תומר" שמציגה את סידרת המותג PICCATA  בארבעה טעמים שונים – בזיליקום, פטריות, שום וצ'ילי.

האטריות עשויות מסולת חיטת דורום בשילוב ירקות מיובשים והן רחבות. למי שמתעצל, הטעמים כבר כאן, ניתן לבשל ולאכול ישירות, ולמי שרוצה להשקיע אפשר לשלב עם מרקים, רטבים חלביים או צמחוניים, פשטידות , מנות מוקפצות וככל שהדמיון מאפשר לנו.

מה עשיתי איתן?

בחרנו להכין את האטריות עם השום, וזרמנו עם הכיוון. בישלנו את האיטריות בהתאם להוראות- כשבסיר מקביל חיממנו שני מיכלי שמנת 15% (פשוט כי זה מה שהיה לנו בבית), גביע יוגורט אחד נקי, בערך חמישים גרם חמאה וקצת תיבול של מלח ואגוז מוסקט. כשהתחיל להווצר רוטב הוספנו כארבע פרוסות גבינה צהובה שקצצנו לחתיכות קטנות (לא היה לנו פרמז'ן) וערבבנו עד שנמס.

בנתיים האטריות היו מוכנות, סיננו אותם ושפכנו אותם לסיר עם הרוטב.

בחשנו והגשנו חם.

גם פה המנה יצאה מוצלחת מאד, והרעיון הכללי היה רוטב שיש בו פחות טעמים דומיננטיים כדי לקבל את הטעם של האטריות, במקרה שלנו עם שום.

את הג'ינגר ואת האיטריות, ניתן כמובן להשיג בכל רשתות השיווק וכל המוצרים כשרים.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s