המסעדה היווניה שלי.

בסרט "החתונה היווניה שלי" שעוסק כולו בתרבות היוונית, ניתן חלק גדול לשמחה ולאוכל. עכשיו לא צריך לנסוע עד יוון כדי להיות שותפים לאווירה הכייפית והטעימה הזו, כי היא הגיעה אלינו – ממש למרכז הארץ, וליתר דיוק, למרכז ראשון לציון.

"היווניה" – פשוט "היווניה" – חמארה יוונית חדשה, בת חודשיים בדיוק ועושה הרבה שמח. השמחה מתחילה כמובן באלכוהול, שנמצא בכל צורה אפשרית בבר במרכז המסעדה. על הבר ממונה.. ובכן… בר. כן, בר הברמן, שידע לבחור מקצוע לפי השם, או שם לפי המקצוע…

נתחיל מהבירות שנמזגות לקנקני מתכת יפים ומשם לכוסות, דרך צ'ייסרים מכל סוג (ובמבצע על הבר בעשרה שקלים בלבד) וים קוקטיילים שונים, חלקם רשומים בתפריט וחלקם המצאה של בר מאותו רגע. בכלל, אני חייבת לציין שמדובר אולי בתפריט הכי ידידותי בעולם, שכל אחד יכול להתמצא בו בשניה. מה הכוונה? סימוני עלים ליד מנות צמחוניות (עלה אחד) וטבעוניות (שני עלים), ובעיקר סימונים ליד הקוקטיילים כדי לסמן מידת חוזק- חזק או עדין, וטעמים- פירותי או אניסי. האחרון חשוב במיוחד כי אניס הוא טעם ייחודי שכמו כוסברה – או שאוהבים או ששונאים, וביוון הטעם הזה בולט בגלל האוזו שמככב בהרבה מהקוקטיילים, ואני אחת שלא מסוגלת אפילו להריח אניס, כל שכן לטעום אותו, והאזהרה הזו באה לי מצוין.

הוזמנתי להכיר והחוש הראשון שפעל היה השמיעה- את האווירה משיגים שם על ידי מוסיקה אתנית, טורקית, יוונית וערבית, (ובהמשך מידע על ערבי מוסיקה מיוחדת לצעירים ולצעירים ברוחם).

כמובן שצריך להתחיל עם אלכוהול, ובהתאם להעדפות שלי, בר הכין לי קוקטייל "FRESH START " שהוא פירותי ועדין לפי הסימונים, ומכיל מיץ גזר, תפוז סחוט, מנה ביפיאטר ג'ין, טריפל סק ונגיעה לימונית (הקוקטייל , כמו כל הקוקטילים עולה 48 שקלים וכמו כולם מכיל מרכיבים טבעיים בלבד- עשבי תיבול, פירות ותבלינים).

ממנות הפתיחה טעמתי את המנות הבאות (כל המנות בתמונות הן בגודל אמיתי).

"גלילות זוקיני" במילוי בורגול ועשבי תיבול (32 שקלים בתפריט). לתפוס בשתי אצבעות, לשתות בירה ליד, מילוי מתובל וזוקיני בטעם טבעי יוצרים שילוב מרענן שכיף להתחיל איתו ארוחה.

"מאפה 12 האלים" הוא מנה ששמרה על אותנטיות גמורה מיוון לישראל ( יתר המנות מקבלות פרשנויות שונות ) ואני מצביעה עבורה כ"מנת הדגל" בפה מלא – מדובר במנה של בצק פילו שעוטף גבינת פטה והכל שוחה בבריכה של דבש ושומשום (38 שקלים). זו מנה שאמנם רשומה במנות הראשונות אבל למי שאוהב מתיקות עדינה, היא יכולה לשמש כקינוח מצוין- חם, קר, מתוק של הדבש עם מליחות עדינה של הגבינה. לנגוס מהפריכות של הבצק ולהאנח בכיף….

"עלי גפן ממולאים" היו המנה הבאה והם הכילו אורז וגרידת עגבניות (34 שקלים). במסגרת הפרשנויות החדשניות למנות קלאסיות, והופתעתי שהטעם שונה לגמרי ולא מזכיר כלל את מה שאנחנו מכירים . עוד מנה שמותאמת במיוחד לאלכוהול שלצידה.

"בורקס פולנטה" – עם ביצה עלומה גרידת עגבניות וחריף (36 שקלים) היא דוגמה לגירסה האקסטרה מיוחדת שמשלבת בערך את כל אזור הים התיכון – בורקס מתורכיה, פולנטה איטלקית, פטה יוונית וביצה עלומה צרפתית. במנה הזו גיליתי את הקו המנחה העיקרי ב"היווניה" – הרצון לקחת מנות שנחשבות "כבדות" ולהפוך אותן לקלות כך שאפשר להנות מהטעמים בלי לרצות ללכת לישון אחר כך. מנה מומלצת מאד ומעניינת מאד בשל השילוב הייחודי. החריף מגיע בצד, כך שאפשר לבחור כמה רוצים או לא רוצים.

"סלט יווני" – (48 שקלים לצלחת נדיבה) – חתיכות גדולות של ירקות כמו גזר ומלפפון, תיבול של סומק על הגבינה (סומק מככב בדי הרבה מנות), זיתים שחורים, מרענן כשהוא מלווה את המנות האחרות בין ביס לביס.

עד שיגיעו המנות העיקריות בר מפנק בצ'ייסרים והשמחה רק גדלה.

שתי המנות שקיבלנו מתפריט העיקריות שיקפו שני הבטים של "היווניה" –

אחת היתה מנה טבעונית של "סיניה טבעונית– קציצות עדשים וירקות שורש עם טחינה בטאבון" (52 שקלים). הקציצות רכות ונימוחות, וה"שוק" שהירקות מקבלים בטאבון שומרים על העסיסיות בלי לוותר על רכות.

"מוסקה" – שכבות של תפוח אדמה מטוגן, חציל קלוי, עגבניות צלויות, בשר טחון ברוטב בשמל ותרד (56 שקלים). אני מודה, בהתחלה פחדתי מהמנה בגלל שזו מנה מאד כבדה- גם תפוחי האדמה שהם פחמימות די "סותמות"  ועוד בטיגון, גם חציל שמטבעו סופג הרבה שמן, וגם שילוב של בשר ברוטב שהוא כבד מטבעו. אבל בר המליץ והלכתי עם ההמלצה ולא התחרטתי. מדובר בשינוי דרסטי שמוציא מהמנה את כל הכבדות ומשאיר רק את הטעמים. איך השיגו את זה? דור, אחד הבעלים הסביר שכשבנו את המנה בחנו בכל מקום איך אפשר להנמיך את אחוזי השומן, שהם הגורם לכבדות- וקודם כל הפעילו העדפה גדולה של הטאבון על פני מחבתות הטיגון, (הטאבון מככב בהרבה מהמנות, מה שנותן ערך בריאותי ושמירה על הטעמים). כך שאת תפוחי האדמה, במקום לטגן בשמן עמוק, טיגנו טיגון קל על מחבת שטוחה, החציל ניקלה בטאבון במקום לטגן אותו, הבשר נוקה משומן, וגם אחוזי השומן ברוטב ירדו בגדול.

התוצאה היא מנה משובחת, שכיף לנעוץ בה מזלג מלמעלה עד למטה ולאסוף את הכל ביחד. וכן, בשר עם רוטב חלבי זה מעדן, למי שלא שומר כשרות- מנה מצטיינת (ביחד עם מנת "12 האלים" כמובן).

לפני הקינוח צפינו כיצד בר מכין קוקטייל מיוחד שלא קיים בתפריט של "מרגריטה אננס עם צ'ילי" ללקוחות קבועים שישבו על הבר, ונתן גם לנו לטעום. אני לא בן אדם של חריף, אבל הקוקטייל הזה היה ממכר בגלל השילוב של "ברד אננס" עם נשיכות קטנות של צ'ילי ומה שיצא זה ששתיתי, "נעקצתי" מהחריפות אבל הייתי חייבת להמשיך לשתות בגלל שהיה לי טעים.

לקינוח יש כרגע שתי אפשרויות  (אם לא נספור את "12 האלים") – מלבי אבטיח או קרם מסקרפונה. בר המליץ על האחרון והיות וממש שווה להקשיב להמלצות שלו, גם הפעם הלכנו על זה.

קרם מסקרפונה (36 שקלים שכוללים פירות טריים, נענע וסילאן) – מתיקות עדינה, גבינה קלילה, פירות טריים שמתחלפים לפי העונה, הכל יוצר מנה מרעננת שמנקה את החייך מכל הטעמים , כמו נשיקה של מתיקות.

ואם לא מספיק האוכל, יש המון אירועים מסביב- בימי שישי יש "קבלת שבת" שבו כל הרחוב מתמלא אווירה, קהל, מוסיקאים ונגנים וחגיגה שלמה.

בימי שלישי , החל מהשבוע מתחיל ליין בשעות הערב המכונה "אודרוב" שכולל מוסיקה אתנית אלקטרונית, ובכלל, כל השבוע כל הזמן יש מבצעים שונים כמו "בראנץ היווניה" שכולל קומבינציה משתלמת במיוחד, ומחירים מיוחדים לאלכוהול ליושבים על הבר.

פרטים על כל זה אפשר למצוא בדף הפייסבוק של המסעדה.

יאסו ל"יווניה"!!

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s