הטעמים של "טעמים" – לשמן טוב.

בילדותי "שמן" היה תמיד משהו תעשייתי, כזה שמעלה עשן כשמטגנים בו, ועל טעם.. טוב, לא ממש חשבו על שמן כתיבול. (בית פולני… נו…).

אחר כך התחילה הפריחה של שמני הזית, לא רק לטיגון אלא לכל דבר – כולל הקפדה על איכות , סוגי כבישה, טמפרטורה ועוד.

בשנים האחרונות, עם פריחת הבשלנות הביתית, אנשים מחפשים לשחזר מנות וטעמים שטעמו במקומות אחרים- אם זה מסעדות, או שווקים או ארצות אחרות, במיוחד אזור המזרח הרחוק, שהביא טעמים שונים לחלוטין.

חברת "טעמים" משיקה בימים אלה סידרה של שמנים מיוחדים- שמן שומשום בכבישה קרה, שמן בוטנים בכבישה קרה ושמן אבוקדו בטעם מעודן. האמת שהכרתי רק את שמן האבוקדו, שניצלתי בעיקר לתיבול סלטים שונים, בגלל טעמו המאד מיוחד. את שני האחרים לא הכרתי, ולכן הלכתי למקור הטוב ביותר- רשת האינטרנט, כדי לגלות מה הדרך הכי טובה להשתמש בהם.

וזה מה שמצאתי:

שמן בוטנים- הפך למנה של נודלס עם ירקות וחתיכות עוף. (אני לא מצרפת מתכון מכיוון שהתבססתי על מתכונים מרשת האינטרנט, ניתן למצוא המון לפי הטעם האישי).

לא היו לי בבית בוטנים אמיתיים, והשמן נתן את הטאץ' שלהם .

שמן שומשום- התקשר לי ישר לטחינה. קציצות עוף פשוטות ברוטב טחינה קיבלו ליטוף של שמן שומשום (ממש כמות קטנה כי מדובר בשמן דומיננטי).

שמן אבוקדו- הכי פשוט- סלט ירקות חי וטרי, מקבל את ליטוף שמן האבוקדו, שמוסיף את טעמו המיוחד והאהוב.

 

שמני השומשום והבוטנים מופקים בכבישה קרה, שזו הדרך הטובה ביותר לשמור על הערכים התזונתיים ועל האיכות – טעמים, טקסטורה וארומה, של השמנים. שמן האבוקדו עובר גם הוא כבישה קרה וגם זיכוך.

כמובן שמעבר לטעמים שמהווים את חלומו של כל בשלן, יש גם יתרונות בריאותיים רבים:

שמן הבוטנים עשיר בחומצות בלתי רוויות ומאזן כולסטרול, שמן השומשום שמופק משומשום נקי ללא קליה,  עמיד בפני חימצון, מוריד אף הוא כולסטרול, מווסת סוכר ולחץ דם, מונע דלקות ועוד.

שמן האבוקדו, שהוא הפיתוי הכי גדול פשוט לטבול בו פרוסת חלה, עשיר בשומן חד בלתי רווי , עמיד בטיגון בטמפרטורות גבוהות , מכיל כלורופיל, ויטמין אי, מסייע להפחתת סיכוי למחלות דם ולב ועוד.

השמנים מגיעים בשני גדלים – רבע ליטר וחצי ליטר, כשרים בד"צ ונמצאים בכל רשתות השיווק כמו שופרסל, חצי חינם, לגעת באוכל בתי טבע ומעדניות.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s