"דוקו –שף" של YES, פותח את התאבון!

אחד הערוצים הראשונים שביקשתי בטלוויזיה שלי היה "ערוץ האוכל". עד אז נאלצנו להסתפק בכל מני תוכניות בישול פה ושם, ופה היה מדובר ברצף של תוכניות, שפים, מנות, אירוחים, מתכונים, וכל חלום קולינרי אפשרי. אישית –אני לא בשלנית, והכיף שלי נגמר בלראות איך אחרים מכינים את האוכל (ואם אפשר גם לטעום אחר כך, מה טוב!). ישנם שפים שחביבים עלי במיוחד- גורדון רמזי כמובן, בגלל הקריזות החינניות,  ופלויד ז"ל שהיה חוגג בכל העולם בלוויית כוסית אחת או יותר של אלכוהול, ואיך אפשר בלי אדם שמנסה לאכול את כל העולם במנות ענק אמריקאיות? . אני גם מאד אוהבת תחרויות אוכל, בעיקר במבטא בריטי כמו "תחרות האפיה הגדולה" (כולל בגרסת הילדים), ותחרויות עוגות החתונה למיניהן.

אז YES  דוקו החליטו לפנק אותי ואת שאר הצופים בשבוע גורמה מעורר תאבון, שמתחיל ב12 לחודש ונמשך עד ה18, ובו ישודרו סרטי האוכל הכי מדוברים של השנה-

"שף פאקינג מושלם" –  על שף העל ההולנדי סרג'יו הרמן , שמסעדתו נושאת בגאווה שלושה כוכבי מישלן  והמחיר שהוא צריך לשלם על כך – שעות מטורפות, תחרות ולחץ שלא נגמרים, ומחסור בשעות עם המשפחה . ספויילר להמשך – הוא מחליט לסגור את המסעדה, אבל ההתמכרות לא מניחה לו והוא משדרג מסעדה נוספת שבה הוא שותף , בעוד המסעדה המקורית הופכת לביסטרו לא יומרני. (יום א', ה12.7 בשעה עשר בערב בyes  דוקו וYESVOD).

(כל התמונות באדיבות YES)

"פודיז" – אנשים מן השורה- בלוגרים ומבקרים קולינרים שיש להם אתגר אחד- לאכול במסעדות הטובות בעולם. האם הם מצליחים? (יום שני ה13.7 בשעה עשר בערב בyes  דוקו וYESVOD).

"מהפיכת הסטייקים" – או- החיפוש אחרי הסטייק הטוב בעולם. ביקורים במסעדות כמו מסעדת הבשרים של פיטר לוגר בניו יורק, בחוות גידול בשר קובה, במטבחים עיליים בצרפת, וכמובן בערבות הפאמפס הארגנטינאים.  היכן יימצא הסטייק המושלם? (לא לצמחונים…). (יום שלישי ה14.7 בשעה עשר בערב בyes  דוקו וYESVOD).

"האמת המטרידה על סוכר" – כבר ארבעים שנה שבארצות הברית מתקיים קמפיין "BIG SUGAR" שמטרתו להסתיר כל דבר שיכול לפגוע ברווחיות של יצרניות הסוכר. תעשיית הסוכר מתמודדת עם טענות בריאותיות , לעיתים באמצעות טקטיקות כמו של חברות הטבק, ובהתחשב בכמות העולה של חולי סוכרת, מחלות לב והשמנת יתר, האם לא מדובר בסכנה ממשית? ד"ר רוברט לוסטינג, ביחד עם קבוצת מומחים, עורך מעין "משפט" לסוכר. מה יהיה גזר הדין? (יום רביעי ה15.7 בשעה עשר בערב בyes  דוקו וYESVOD).

"לגלות את גסטון". – האמת, כשאומרים לי "גסטון" אני אוטומטית חושבת על השף המהולל מ"רטטוי" שהיה צרפתי, אבל בסרט הזה מדובר על שף מפרו, סלב על, ששם את הבישול הפרואני על המפה והחליט לשנות את המדינה דרך הבישול. (יום חמישי ה16.7 בשעה עשר בערב בyes  דוקו וYESVOD).

"המסעדה של אבא" – איך מעבירים אחריות על מסעדת שלושה כוכבי מישלן מאבא לבן? זו ההתמודדות שעבר ב2009 השף מישל בראס כשהחליט להעביר את השרביט לבנו אחרי 15 שנות עבודה משותפת. האם האיכות תיפגע? מה עם יחסי המשפחה? (יום שישי ה17.7 בשעה עשר בערב בyes  דוקו וYESVOD).

בנוסף לכל הממתקים הקולינרים האלה – מתחילה ב12.7 גם עונה שניה לסידרה המסקרנת "המסעדות המוזרות ביותר בעולם". כולנו כבר ראינו באינטרנט את המסעדה שמורכבת מאסלות, מסעדה שבה אוכלים על מיטות, מסעדות שמרחפות באוויר ומה עוד. בעונה השניה של הסידרה, אנו יכולים להכיר מסעדות שבהם תרנגולות עפות באוויר ומשופדות על קסדתו של מלצר שרכוב על חד אופן (אמיתי לגמרי!), מסעדות עתידניות בניהול ובהגשת רובוטים בלבד, מסעדות עם מלצרים מעופפים, מסעדות עם לקוחות מעופפים ומה לא.

כל הטוב הזה הושק באירוע חגיגי במסעדת "פלימרקט" בתל אביב, שם בישלו שלושה שפים שונים, המון מטעמים. ממטבחו של יחי זינו ממסעדת פסקדו הגיעו מנות של סביצ'ה פרואני (עם המון עגבניות) , וקוביות מונג'ק שהן קוביות מטיאס עם פלפלים חריפים, שף מתן אברמסון מ"האדסון" הביא לנו עצמות מוח סנט ג'ון סטייל, עם סלט פטרוזיליה וברוסקטה בשומן בקר, וטרטר שייטל ובוטרגה, אורון אסקיו מ"פלימרקט" הוסיף לשולחן קוקי סאן ז'אק עם קרם שורשים וזעפרן, רוטלו טורקי (שהיה סוג של טורטיה עם גבינות ותרד), וסלט ארטישוק, ואריאל קדם, הפודיסט שגם גילה לנו כמה סודות ממאחורי הקלעים של מסעדות, הגיעה "בוריקה" שמולאה בגירסה בשרית עם שקדי עגל, ובגרסה צמחונית ולצידה מנת טחינת "היהלום" עם גרגרי חומוס ועגבניות "מנתניה".

בתמונה למעלה- מסעדת "פלי מרקט", בתמונה למטה – גיא לביא מנהל ערוץ "YESדוקו" שהציג את הסרטים שיוצגו ב"דוקו שף" , והשפים שהכינו את הארוחה החגיגית.

מטבח המסעדה פתוח, ואפשר לראות את כל התהליכים והאקשן שבמטבח. האמת שהרבה תמונות לא הצליחו לי פשוט כי השפים עובדים כל כך מהר שזה  בעייתי לצלם. כל המנות בושלו בהשראת סרטי "דוקו שף".

בתמונות ניתן לראות את המנות של השפים בארוחה החגיגית של "דוקו שף".

וגם….

ואיך אפשר בלי מתוקים? מיטב ממתוקי המקום שסגרו את הארוחה, ואריאל קדם הפודיסט שבעצמו מתוק אמיתי… :-)

ואיך יכלתי לוותר על תמונות של השפים בעבודה?

 

 

מה המסקנה?  שאוכל הוא כבר מזמן לא אוכל.

אז הכינו לעצמכם משהו לאכול, כי בטוח תיתקפו רעב עצום תוך כדי צפייה, וגילשו לעולם הקולינרי שמוכיח שאוכל הוא הרבה יותר מאוכל…

סקרנים? הנה הטריילר….

@דוקושף @yes  #yes   #דוקושף

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s