קיץ בטבע.

בקיץ חם. בקיץ הישראלי חם מאד . לאף אחד אין כוח למנות כבדות, והתפריט הופך להיות עשיר בפירות וירקות, שהם גם בריאים, גם קלים לעיכול, וגם טעימים.

קיבלתי להתנסות חבילת מוצרים שהפכו אצלי לחגיגה קיצית צמחונית כייפית.

התחלתי במנה העיקרית –

"עדשים שחורות אורגניות" של  " תבואות".  הדבר הראשון ששמתי לב בהקשר לעדשים, הוא המרקם. הן קטנות יותר מהעדשים המוכרות, ולכן מתגלגלות על הלשון כמו פנינים עדינות. בגלל גודלן גם קל לבשל אותן או לאדות אותן ולאכול חם או קר. היתרון העוד יותר גדול הוא שלא צריך להשרות אותן, כך שאפשר להכין מנה ספונטנית.

אני הלכתי על "סלט כל טוב" שהכיל בערך כל ירק שמצאתי בבית, ביחד עם העדשים המבושלות. הן שמרו על צבען וצורתן כך שהמנה גם היתה יפה. התיבול היחיד שלי היה שמן זית איכותי, ולימון (הרבה, אני מתה על לימון!. למעשה, גם חתיכות קטנטנות של בשר הלימון הולכות מצוין עם המנה).

העדשים כאמור רכות אבל לא נמרחות, כך שהן מצויינות גם למרקים, ולכל עונות השנה.

הן מגיעות מאזור AUVERGNE  שבצרפת, והן עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, וגם משביעות לאורך זמן.  חברת "תבואות" מתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, ואפשר להשיג את העדשים, כמו שאר המוצרים שלהם, ברשתות השיווק, חנויות טבע וחנויות מובחרות בכל רחבי הארץ.

אחרי האוכל צריך גם לשתות משהו (או גם בלי קשר) ובאווירה הקייצית טרופית  – מיצי המותג HAPPY DAY  שמביאה לנו חברת "תומר" , שמיוצרים באוסטריה וכוללים טעמי קיץ כמו תפוחים, אננס ודובדבנים – כולם מיצים טבעיים 100% פרי, ללא תוספת סוכר, וכן נקטרים של פירות כמו רימונים, חמוציות, דובדבנים ועוד.

אני ישר עברתי לפאזה של אוניית נופש בקאריביים, כשמזגתי לעצמי כוס מיץ אננס קרה ומרווה (ומי שממש רוצה להשקיע יכול לשים בתחתית הכוס קצת גרנדין ואז למזוג בעדינות את המיץ מלמעלה, ולהשלמת המראה אפשר גם מטריה קטנה, וכבר אנחנו בנופש). המיצים מצויינים לקוקטיילים – אלכוהולים או לא, והכיף שלי – להקפיא אותם כארטיקים, או פשוט במגש של קרח, ולקבל קרחונים קטנים שאפשר להוסיף למשקאות (כולל לקנקן מים קרים לתוספת טעם) או כקוביות קפואות בכוס המיץ עצמה, כך שקרח נמס לא מדלל את המשקה.

המיצים משווקים בקרטונים של ליטר אחד שאפשר לשמור ללא קירור עד לפתיחה. אחרי הפתיחה יש לשים במקרר והמיץ נשמר לשלושה ימים.

את המיץ אפשר להשיג ברשתות השיווק.

את הכוס עם הקוקטייל שיצרנו, כמו גם פירות וירקות, אפשר לקשט כמיטב הדמיון על ידי סכין ה"טורנה" של "Kiwi & Kom-Kom" שהופכת פרי משעמם (או ירק) ליצירת אומנות. ביוטיוב ניתן למצוא מגוון ענק של סרטונים שבהם מדגימים איך בעזרת סכין טורנה הופכים פירות לברבורים, פרפרים, פרחים ועוד עיצובים, שגם מהווים קישוט מקסים לאירוח, וגם גורמים לילדים להתפתות ולאכול פירות וירקות שיש בהם ענין ובידור.

 

הסכין חדה במיוחד ובעלת להב מעוגל כך שאפשר לדייק בחיתוכים קטנים ועדינים, ולגלף גם פירות קטנים ופרוסות דקיקות במיוחד. הסכין מגיעה באורכים שונים למי שרוצה להתמחות בעיצובים.

אני לא כזו כשרונית, והנסיון הראשון שלי היה די חובבני, אבל אני בטוחה שאשתפר בעתיד, ואצליח לעשות גם יצירות מורכבות יותר ויפות.

 

ניתן להשיג את הסכין ברשת הום סנטר, בחנויות כלי בית מובחרות ובאתר החברה.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s