"מתוקים ובריאים" – הבריאות שבמתיקות.

המילים "מתוק" ו"בריא" בדרך כלל לא הולכות ביחד. לצערי ולצערם של בערך כל יושבי הגלובוס. אז איך בכל זאת משלבים בין השניים? האם בכלל אפשר?

גלית שלגי , כספורטאית, תמיד דאגה למשקל, מה שאומר תפריטים מדוייקים, כשמתוקים הם בדרך כלל מחוץ לתחום. ומה קורה כשמשהו אסור? נכון, רוצים אותו עוד יותר, ובסוף מתפוצצים ומתפרעים, כי ביננו, אף אחד לא רואה בתפוח – קינוח.

אז גלית למדה נטורופתיה ופתחה קליניקה פרטית לפני 13 שנים, שבה היא מלמדת אורח חיים בריא. הדגש על "אורח חיים" כי "דיאטה" זו מילה שנועדה לכישלון מההתחלה. אף אחד לא יכול לחיות תחת איסורים ואיסורים ואיסורים לאורך זמן, והתוצאה היא מעגל שבו חיים על כלום, מורידים המון, מרוצים, מרשים לעצמנו לחזור לצורת האכילה הקודמת, שוב, כי אי אפשר לחיות בצנע כל החיים, והקילוגרמים חוזרים בחזרה ועוד מביאים חברים.

בספרה "מתוקים ובריאים" מביאה לנו גלית, מעבר לעצות רבות בתחום האכילה הבריאה, מעין מדריך מקיף להכנת מתוקים שלא כוללים סוכר, ביצים (לבחירה), קמח לבן, שמן ומרגרינה אלא רק מרכיבים טבעיים שגם לא גורמים להתמכרות ולקרייבינג למתוק.

כשקיבלתי את הספר, בתחילה חשבתי "אוף, מתכונים פרווה!" שבדרך כלל לא ממש טעימים, או לחילופין "מתכונים טבעוניים" שהם בטח מורכבים רק מטחינה וכל מני זרעים משונים" ומה הסיכוי שייצא מזה משהו טעים?

אבל אז קראתי את המתכונים, ויש שם את כל הסוגים האפשריים. יש מתכונים שבכלל לא צריכים מוצרי חלב או ביצים מההתחלה, כך שגם קרניבורים או אנשים שלא מקפידים על תפריטים שונים יכולים להנות מהם כמו מתכונים רגילים (עם בונוס של בריאות), יש כמובן את שומרי המסורת שישמחו למשהו מתוק ואיכותי שאיננו חלבי אחרי ארוחה בשרית, וכמובן יש צמחונים וטבעונים (כולל כמה מתכוני RAW FOOD).

את המצרכים ניתן היום להשיג בכל פינת "ירוק" בסופרים, וכמובן בחנויות הטבע.

כך למשל מצאתי בספר מתכון קליל לכדורי חמאת בוטנים מצופים שוקולד (שוקולד איכותי כמובן- אם כבר, אז כבר!), סוגי גרנולות, פירות יבשים, חטיפי בריאות, מתכוני סורבה שמתאימים גם לחובבי הגלידות החלביות, והפיבוריט שלי – עוגיות פיצוחים שאני ממש חייבת להביא לכם את המתכון, והוא הולך ככה:

המצרכים:

200 גרם שקדים (במתכון כתוב "מקלות שקדים" אבל לי זה נראה בתמונה פשוט כמו שקדים פרוסים מולבנים שאפשר למצוא במחלקת האפייה של הסופרים), 2 חלבונים (או לטבעונים – תחליפי ביצה בהתאם), 1/3 כוס שומשום מלא, וכף סילאן טבעי.

כל מה שצריך לעשות זה לחמם תנור ל180 מעלות, לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג, לשטוח עוגיות בעזרת שתי כפיות ולאפות למשך 15 דקות, או חמש דקות נוספות אם רוצים ממש קרנצ'י.

הספר ניתן להשגה בהוצאת "מדיה 10".

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s