אלפרדו ראשון לציון – איטלקיה לכולם!

את "אלפרדו" אני מכירה ואוהבת מהסניף בפתח תקווה, מקום חלבי כשר למהדרין, שמשרת את כל הסביבה ושצריך להזמין תור מראש כי אחרת פשוט אין מקום.

אחת התכונות הבולטות של רשת "אלפרדו" היא הנדיבות, מנות גדולות ועשירות שעושות כיף בלב כי אין כמו מסעדה קמצנית להבריח אורחים.

עכשיו נולדה אחות חדשה לרשת – סניף אלפרדו בראשון לציון, שממשיך את האיכות והאדיבות במיקום מצוין ובכך שהוא הסניף ה"כשר למהדרין" היחיד ברדיוס ענק, כך שגם קהלים שומרי מסורת וכשרויות שונות, מוצאים בו אוכל טוב, במחירים נוחים ובשירות מפנק.

הוזמנתי לבדוק מה בדיוק יש שם טעים. את פני קיבל הבעלים של הסניף, שמעון, שכמו שאני תמיד נוהגת לומר "תפתיע אותי" והוא אכן הפתיע אותי במנות מיוחדות ומעניינות.

ראשית הערה- יש תפריט עסקיות רחב מאד ובמחיר מאד אטרקטיבי של 49 או 59 שקלים, שבנוי מ"חבילות" של מנות שונות, כך שאפשר לחלוק ואפשר לשחק עם ההרכבים לפי החשק והתאבון.

העיצוב יפיפה, שני מפלסים עם מרפסת שצופה על החלק התחתון של המסעדה, צבעי כחול לבן ים תיכוניים, אוספי בקבוקים, ואפשרות ישיבה בפנים או במרפסת  רחבה (ששם מתאפשר גם עישון).  יש גם חדר אירועים מעוצב לכל חגיגה שהיא, עד 60 איש.

ומה הגיע לנו לשולחן? אחרי כוס מיץ טבעי מרעננת (לא נסחט במקום אבל מגיע טרי כל יום), נשלחו לנו שלוש מנות-

"קמפנלה אלה פוטנסקה"  – פסטה ברוטב עגבניות טריות, טונה, זיתים ירוקים וריחן טרי (56 שקלים) – מנה מאד מיוחדת בעיני כי כשמסתכלים על רשימת המרכיבים רואים מרכיבים דומיננטיים כמו עגבניות, טונה וזיתים שמאד קלים להשתלטות אחד על השני. במנה הזו זה לא קורה והמרכיבים הופכים להיות ישות אחת עסיסית.

"פוקצ'ינה רומא" – פוקצ'ינה משוחה בפסטו בלווי חצילים קלויים, פרוסות עגבניה, בולגרית ומוצרלה (במקור המנה מגיעה עם סלט ליד)  – (54 שקלים). מדובר במנה עם מרקמים שונים ומגוונים – הפוקצ'ינה עצמה פריכה מבחוץ ורכה בפנים, החצילים קלויים, הגבינות שונות זו מזו. פינגר פוד קלאסי (נוח יותר מאשר בסכין ומזלג). מנה חמודה מאד.

"סלט שוק בריא" – סלט שמורכב ממלפפונים, עגבניות, בצל סגול, קינואה אדומה, עדשים, צנוניות, מקלוני גזר בשמן זית, לימון, עשבי תיבול ושקדים פריכים (56 שקלים – וניתן לקבל גם לחם הבית או לחם בריאות בחמישה שקלים נוספים). מבחינתי הייתי מכנה את המנה הזו "ארוחת צהרים אידאלית" כי מצד אחד היא קלילה, מצד שני העדשים והקטניות מאד משביעים, המנה גדולה מאד , והייתי חייבת לשאול איך משיגים את המרקם המיוחד של העדשים (שהן גם קטנות ומתגלגלות על הלשון) . התשובה היתה "אידוי". העדשים עוברות תהליך של אידוי שמרכך אותן ומשלב אותן בסלט.

אחרי ששבענו, מכל הבריאות צריך גם קינוח. אחד הטרנדים הלוהטים היום הוא חזרה לילדות- לעוגות הבסקוויטים של פעם. הענין הוא שמסעדות מנסות לשפר את הטעמים ולשדרג את ה"פודינג ווניל" של פעם וכך אנחנו מקבלים ווריאציות כמו עוגה בצנצנת וכדומה. במקרה של "אלפרדו"- היה מאד קשה לבחור בין הקינוחים שמופיעים בספרון תפריט מתוקים מרהיב ומגרה במיוחד, אבל בסוף, אחרי תחרות קשה עם קרם הברולה שמתישהו אני אגיע לטעום, בחרנו בעוגת הבסקוויטים, וזו הגיעה – כשהיא מורכבת משכבות עם קרם ווניל שוקולד קריספי בציפוי עדין של גנאש שוקולד מריר (42 שקלים). פצצת מתיקות נוסטלגית וחדשנית כאחד. הלכה מצוין עם כוס תה נענע חם.

ל"אלפרדו" יש עוד מנות דגל כמו מרק פטריות מיוחד שמוגש בתוך לחם, כדורי אורז ממולאים גבינות וכמובן ארוחות בוקר מפנקות.

כאמור, כל המנות הללו ואחרות נמצאות גם בחבילות העסקיות המוזלות יותר .

הלח"י 10 ראשון לציון, חנייה חינמית ובשפע.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s