שופרסל – זמן הפיצה.

בשבוע שעבר נדמה שכל העולם רוצה לפטם אותי בפיצות. זה התחיל בשתי רשתות ידועות ששלחו לי פיצות חדשות שלהם להתנסות, (אחד ממש מוצלח, השני ממש לא..), המשיך בתערוכת קולינריה שבה משום מה רוב המציגים בחרו להכין פיצה, ולא משנה אם הם יצרני גבינה, בצקים, או תנורים מיוחדים, ואחרי התערוכה- הזמנה לפיצריה, לטעום פיצות בשילובים מיוחדים . ואז הגעתי הביתה ומצאתי שהשובר הדו שבועי של שופרסל להפעם הוא… פיצה…

הענין הוא שאחרי כל פיצות הגורמה ופיצות הפיצריות, איך פיצה קפואה יכולה להתחרות?

כשהסתכלתי על הפיצה בתוך הניילון, אני מודה שלא היו לי ציפיות. יותר מדי טראומות של "פיצה מקפיצה" מצד אחד, ושל הנסיון הקודם של שופרסל עם פיצות (בערך לפני כשלוש שנים) שלא היה הכי מוצלח.

אז החלטתי לנסות עם שני עקרונות.

קודם כל, לא להוסיף אף תוספת, למרות שקיבלנו גם שימורי ארטישוק, זיתים ואננס. רציתי להרגיש את הפיצה "נטו" . שנית, לאפות בתנור ולא במיקרוגל , כי במיקרוגל זה נוטה להיות "ספוג" כזה, זו בעיה להכין פיצה במיקרוגל ושתשאר פריכה.

אז חיממתי את התנור וצייתתי להוראות  – הוצאתי מהניילון, הנחתי על נייר אפיה, ושמתי בדיוק לתשע דקות.

והאמת – הופתעתי.

(בתמונה למעלה- פיצת הזיתים השחורים לפני האפיה, בתמונה למטה אחרי האפיה)

גם הבן שלי, שבדרך כלל מאד בררן בפיצות אמר שזו ממש לא "פיצה מקפיצה". הבצק יצא פריך אבל לא קשה, ושילוב הטעמים היה טעים.

יש לי רק שתי הערות-

קודם כל ובעיקר- מבחינת הגבינה, הפיצה ממש לא דומה למה שמצולם על העטיפה. כמות הגבינה מעטה מדי, אין כמעט את ה"משיכה" למעט שרוך דקיק פה ושם , לעומת וילון הגבינה שמתואר בתמונה. חייבים תוספת גבינה דחוף. גם ההמסה היא לא כמו בתמונה, אלא צורת השבבים די נשארת .

(בתמונה למעלה- ה"משיכה" של הגבינה , ממש לא דומה למה שעל העטיפה… בתמונה למטה – פיצה מרגריטה אחרי אפייה)

שנית – למה לעזאזל זיתים שחורים? רוב העולם מעדיף את הירוקים!! . אז נכון, קיבלנו קופסה לתוספת, אבל אם מישהו קונה את הפיצה בפני עצמה, כדאי שתהיה אופציה שהיא יותר פופולארית מאשר זיתים שחורים.

קראתי על העטיפה שמדובר בפיצה מושקעת שתופחת במשך 24 שעות, שההכנה היא מסורתית ידנית והאפיה היא בתנור עץ מסורתי וממרכיבים איכותיים. אז כן, מרגישים את ההבדל מהפיצות התעשייתיות ואם היתה הרבה יותר גבינה, היא יכלה להיות תחרות לא רעה לפיצות פיצריה, ובמחיר שלה – כ15 שקלים, ממש משתלמת.

גודל המנה מספיק לנער אחד רעב או לשתי בנות עדינות ולא ממש רעבות. ואז גם הערך הקלורי לא נורא (פיצה שלמה היא כ800 קלוריות, ככה ש400 בשביל ארוחה קטנה זה לא נורא). (אנחנו היינו שלושה מבוגרים רעבים אז הכנו את שתי הפיצות וחילקנו ביננו).

בשימורים אשתמש בעתיד להכנת דברים שונים.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s