קולינרי 2015- חידושים והמצאות.

כמו כל שנה, נערך אמש כנס "קולינרי 2015" בו הציגו יצרנים רבים את החידושים האחרונים של מוצריהם. בתערוכה לא היו מוצרי בשר, כיוון שהיא כשרה וחלבית, והיות ואי אפשר לסקור את הכל, בחרתי לספר על מוצרים שנראו לי מיוחדים ובולטים באופן מיוחד.

אז מה היה לנו שם?

אחת האטרקציות הבולטות בתערוכה היתה עמדה של "פלא שף" – יבואנית ציוד וחומרי גלם לאפייה וקונדיטוריה. על הפעילות ניצח שף דוד מצרפת, שהשתמש בתבניות סיליקון של DEMARLE  כדי להוציא משם קינוחים יפיפיים שנראו כמו תכשיטים, והכל יצא בקלות מהתבנית. "פלא שף" מביאים כל מה שצריך – ולא רק תבניות אלא חומרי גלם כמו מחיות פרי קפוא של קפ'פרוט הצרפתית, קישוטי שוקולד של "דובלה", טרטלטים מלוחים ומתוקים של "קרוק'ין" הבלגית, מקלות ווניל ותמציות ממדגסקר, ועבודה צמודה עם "כרמית" לשוק המוסדי בכל הקשור לשוקולד. כמובן שיש עוד הרבה, וכל חובב אפיה יראה באולם התצוגה שלהם גן עדן. עוד פרטים כאן.

במתוקים – החלווה היא מוצר ישראלי אהוב, ואנו מכירים כבר טעמים רבים. אז מה כבר יש לחדש?

ב"אל ארז" , מפעל וותיק שמייצר טחינה מזה עשרים שנה ומוכר במיטב הרשתות , ולשפים ומסעדות מובילים, מביא חידושים של טעמים- כמו חלווה עם עוגיות אוריאו, פרג, והאהוב עלי ללא ספק- זה שעתיד להיות הלהיט – חלווה עם קינמון והל. משהו בשילוב הזה פשוט ממריא ובגדול.

 

שף שי עשהאל ניצב בעמדה של "מרינה פטריות הגליל" והקפיץ פטריות פורטובלו ויער למנה עשירת טעמים וניחוחות. תוך כדי הוא גם סיפר על כך שהישראלים שהיו רגילים ל"פטריות שמפיניון"שמגיעות בקופסה מוצפת מים, למדו לאהוב ולהעריך פטריות טריות מכל הסוגים ואת האפשרויות הגלומות בהן.

בתערוכה בלטה במיוחד הסידרה האקזוטית שכוללת מיקסים שונים של פטריות באותה מגשית (כל אחת בנפרד) כך שאפשר להתאים את הפטריות האופטימליות. כך למשל יש מגשית של מארז שמפיניון ופטריות שימאגי, או צירוף של שמפיניון, פורטובלו, שימאגי ושיטאקי וכדומה.  בחוברת מתכונים שמצאתי שם היה מתכון שהוא באמת קלי קלות להכנת פטריות "על האש" שמתאים גם לצמחונים/ טבעונים וגם למי שרוצה עוד משהו מעניין על הגריל מלבד בשר, וזה הולך ככה-

לוקחים 6-8 פטריות פורטובלו גדולות, מניחים אותן במרינדה שכוללת 1 כף שום קצוץ, 1 כפית חרדל, ¼ כוס יין לבן, ¼ כוס שמן זית, ענף דק של טימין או קורנית, ופלפל שחור ומלח לפי הטעם.

משרים כחצי שעה, ואז מניחים על רשת הגריל וצולים שלוש דקות לכל צד עד השחמה.

בתאבון!!

מאפיות אנג'ל  היא מוסד וותיק , מוערך ובעיקר טעים. שמחתי לפגוש את נציגי המאפייה גם השנה, לאחר חוויה טעימה מאד בשנה שעברה, וכאן אני אתן לתמונות לדבר, ולהציג את העושר הרב של הלחמים – מלוחים ומתוקים כאחד, פוקצ'ות, בריוש, קמח מלא, והפייבוריט שלי – לחמים שמתובלים בחלקים שונים בטעמים שונים. כי בסופו של דבר, לחם הוא הבסיס של המזון, ואם הוא משובח – על כמה וכמה.

ואם בפחמימות עסקינן – ZUCCA– למעשה, הסוד השמור ביותר בתעשייה. ולמה זה? זוקה מייצרת ומשווקת מוצרי בצק רבים כמו פסטות שונות, דים סם ובצקים למאפים שונים. רק מה, מרוב שהטעם ביתי ואיכותי, הרבה מהמסעדות והמוסדות שרוכשים את המוצרים, מעדיפים לומר שהם עצמם הכינו במו ידיהם….

אז השחקן שמאחורי הקלעים הוא יעקב קרסניק, שהחל את הקריירה שלו כשף מוערך והצליח למצוא את הנוסחה לפסטה שאפשר להכין מראש ושכל אדם יכול להפוך למעדן תוך חמש דקות.

כך נולדה "זוקה" שהיא היום מעצמה של מנות בצקיות, כולל המליות, התבשילים והרטבים.

הפסטות הטריות עשויות מקמח דורום איטלקי, ביצים טריות ומפוסטרות ושמן זית בכבישה קרה, הבצקים לרביולי וטורטליני דקים כך שמה שבולט הוא טעמו של המילוי, הניוקי אווריריות במיוחד  וממולאים במילויים שונים, עשבי התיבול חתוכים ידנית, והגבינות שנמצאות בתוך המאפים יוקרתייות ואיכותיות במיוחד.

בקיצור, שווה לטעום, ותאמינו לי שטעמתי הרבה. גם בעיצובים השונים לא חסכו, ואחד הדברים החמודים שהוצגו ב"קולינרי 2015" היה פסטה בצורת סוכריה, חמודה מאין כמוה.

באתר של "זוקה" אפשר למצוא גם מתכונים שונים ושווים.

במקום טוב באמצע נמצא בתערוכה הדוכן של "מעדני מיקי" שמתמחים בסלטים ובמוצרי דגים. משנת 1939 החברה מייצרת מגוון גדול של סלטים שונים, ודגים בצורות הכנה שונות – סלטי דגים או כבושים, מעושנים ומלוחים. פה עשיתי לי חיים קלים ופשוט לקחתי לטעימות בערך כל דג אפשרי (כן, זו הצלחת שלי!)   – כשהכוכבים הם החידושים – "רוסט טונה מעושן" ו"רוסט סלמון מעושן" – שהם מעדני דגים שמעוצבים כמו פסטרמות, משובחים, מתאימים למגשי אירוח, לכריכים או לסתם נשנוש (שזה כאמור מה שאני בחרתי לעשות). "מעדני מיקי" משווקת גם לחו"ל, ובישראל מככבת אצל מוסדות כמו בתי מלון, חברות קייטרינג, מסעדות, חברות תעופה ועוד.

באתר ניתן למצוא שפע רב של מתכונים, כולל מתכונים של גולשים, והנה אחד ככה לדוגמא- אומלט עם רוסט סלמון ובצל ירוק- מתכון קליל ומהיר שבו כל מה שצריך זה (לחמש מנות) – לערבב 250 גרם רוסט סלמון או טונה חתוכים לרצועות עם 10 ביצים, 3 בצלים ירוקים קצוצים ומלח ופלפל לפי הטעם, ולטגן במעט שמן כמו חביתה רגילה.

עוד משהו טעים ומאד יפה לעין הן הגבינות של  "מחלבת חוות הבופאלו"  ממושב ביצרון במחלבת המשק מייצרים כל מה שאפשר מחלב בופאלו – מיוגורט פרו ביוטי, דרך גבינה למריחה, גבינה עירקית, ריקוטה, שמנת חמוצה, לבאנה ועוד. בתערוכה בלטה במיוחד הגבינה האהובה עלי – בורטה – שקיק גבינה ממולא בגבינה נוזלית שנשפכת ממנו כשחותכים אותו כמו בלון.  חלב בופאלו הוא כשר ובריא, והמוצרים מקבלים מרקם עדין וטרי במיוחד.

עצרתי להתרעננות בדוכן של NESPRESSO – ועל קפה מפנק שמעתי שהחידוש האחרון הוא מכונות ייעודיות לשוק המקצועי בתחום הקולינריה והאירוח. מה הכוונה? מכונות שיש להן הרבה תכונות שמסייעות למוסדות מארחים כמו מסעדות, בתי מלון ועוד- כמו אפשרות הגדרה של גודל הכוס, מנגנון ניקוי אוטומטי, תכנות לפי שעות עבודה, מניעת בזבוז של חומרים ובעיקר- וזה מאד חשוב בשוק המקצועי – התאמה באופן שכל עובד, מיומן או פחות מיומן, יצליח להפעיל כמו שצריך ולהפיק את הקפה הנדרש.

11 סוגי תערובות קפה, כמו בשוק הביתי, בקפסולות ארוזות ביעילות ובאטימה מלאה וניתנות למיחזור מלא.

1

1

ולסיום, ככה בדרך החוצה, הייתי חייבת לעצור בדוכן של "עמיאל פירות יער" כדי להרגיש לכמה דקות בתוך אגדת ילדים קסומה, שבה הגיבור תמיד תולש כל מני גרגירי יער כדי לשרוד אחרי שהאם המרשעת גירשה אותו או משהו כזה.

הפירות שמגיעים ישירות מרמת הגולן- פטל אדום ושחור, תותים, תותי יער, אוכמניות, דובדבנים ושאר הפתעות  יפיפיות וטעימות, נמכרים בשוק הנמל בתל אביב, כך שאפשר להשיג בקלות. מצוין לסלטים שונים, לתוספת לקינוחים וכמובן לנשנוש בפני עצמם.

בתערוכה היו עוד חידושים רבים , אם בתחום המטבח המוסדי כמו מכונות שונות למיצים, גלידה, קפה, השחזת סכינים, תנורי בישול ועוד, אביזרים למטבח – תבניות, סכינים, וגאדג'טים, ומוצרים רבים נוספים כמו תבלינים, שמנים, שירותי אספקת לחם, יינות, שוקולדים, דבש, גבינות שונות וכדומה,  ומתחם גדול של מיטב הבירות הישראליות שכבר הפכו לשם דבר בעולם, והפוסט הזה כמובן לא מתיימר לסקור את הכל אלא רק את הבחירות הספציפיות שלי.

ניתן להכנס לקישורים שצירפתי ולהתרשם יותר ממוצרים שאתם מתעניינים בהם.

המוצרים החדשים עולים בימים אלה על המדפים.

 

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s