נפטון – מתבלת את החיים.

Screenshot_1

ווידוי קטן – גדלתי בבית פולני. כן, אף אחד לא מושלם , גם האוכל הפולני עליו גדלתי, שנדמה לי שכבר סיפרתי על דרכי הבישול שלו שבעיקר כללו וידוא הריגה לעוף על ידי בישולו למוות .

דווקא בגלל זה אני מאד מודעת לחובה שיש לכל מי שרוצה ליצור אוכל טעים, שיהנו ממנו, ולא רק "יאכלו כי רעבים". והסוד לאוכל טעים הוא חד וחלק- תיבול. חלפו הימים שכל מה שהכרנו היה "מלח ופלפל" ורוטב היה בדרך כלל מילה נרדפת ל"קטשופ". היום אנו מכירים ורגילים למגוון רחב של טעמים ופרודוקטים שעוזרים לנו להכין אוכל מתובל היטב, טעים וכייפי, שאוכלים גם בשביל ההנאה ולא רק למען הרעב.

בכל סופרמרקט ורשת שיווק יש את פינת התערובות והתבלינים, ולא תמיד אנו שמים לב מי מביא לנו את המוצרים הללו. אז הנה פתרון התעלומה- "נפטון מוצרי מזון"  – חברה וותיקה (כשלושים שנה בשוק) שמביאה לנו מחו"ל וגם מייצרת בארץ מגוון גדול של תערובות, תבלינים, תיבולים, רטבים, ממרחים וחומרי גלם, גם לשוק המוסדי וגם לצרכן הביתי.

ומה יש לנו שם?

האמת, מגוון ענק. מספיק להכנס לאתר החברה ולראות את המוצרים הרבים, כדי להחליט מה מתאים למנה שהחלטנו להכין, או להפך, לקבל רעיונות למנות חדשות (ובאתר יש גם מתכונים כך שלא צריך להתאמץ יותר מדי, הכל כבר כתוב).

יותר מכך, חלק מהמוצרים הם ייחודיים ל"נפטון"  כך שכל מנה הופכת להפתעה טעימה. אני לא אתחיל למנות עכשיו את כל המוצרים , אבל אני מוכרחה לספר על החידושים האחרונים, כפי שהוצגו בתערוכת "קולינרי 2015" שהתקיימה ממש אמש –

סדרת תיבולים לאורז ביתי מסורתי,  כמו שזוכרים מהילדות – תערובות כמו תיבול לאורז פרסי, שמכילה עשבי תיבול, תערובת לאורז מדארס עם קשיו, תערובת לאורז מרקאש עם צימוקים ושקדים, ותערובת לאורז מג'דרה, שאהוב מאד במיוחד על ילדים, בתוספת עדשים (והתוספות האלו גם בריאות מאד!).

למי שרוצה אקסטרה בריאות, יכול להשתמש בתערובות בתבשילי וסלטי קינואה. מומלץ במיוחד.

ואיך אפשר בלי רטבים? להקפצה, לתיבול, לבישול ולמרינדה- גם לבשר ועוף וגם לירקות למנות צמחוניות- רטבים כמו רטבי צ'אטני מנגו חריף או מתוק, רוטב קארי, צ'אטני שזיף פיקנטי, רטבי טריאקי, טנדורי, טיקה וסצ'ואן – כל אלה מהסידרה האוריינטלית המחודשת עם האריזה האקטסרה נוחה (ואגב, חלק מהרטבים, כמו למשל צ'אטני שזיף, הפכו אצלנו למטבלים לירקות, צ'יפס ולשימוש על שניצל או חזה עוף למשל, במקום קטשופ.

חשוב לציין – בכל המוצרים לא רק מה יש (שזה טעמים מפתיעים וחומרי גלם איכותיים) אלא גם מה אין – אין תוספת מונוסודיום גלוטומט, אין צבעי מאכל ואין טעמים מלאכותיים וגם לא צריך כי קווי היצור חדישים משלבים את הידע הוותיק והמנוסה, עם טכניקות ששומרות על האיכות הטובה ביותר של חומרי הגלם – אין מגע יד אדם, הכל נארז בהקפדה על הנקיון.

כל המוצרים עוברים תקני איכות מחמירים והשגחת בד"צ מהדרין.

וכמה טיפים חשובים –

כך למשל, כולנו יודעים מה לעשות עם מלח ופלפל , אבל מה השימוש הכי טוב לזרעי חרדל למשל? (מומלצים לאכילה בצורתם השלמה בתוך סלט לתוספת טעם פירותי וחרפרף), ומה היתרון הבריאותי של סומק? (יש לו יכולת עידוד ספיגה ועיכול של בשר במערכת העיכול), האם אפשר להוסיף קימל למאכלים מתוקים? (כן) ומה חשוב לבדוק כשקונים תבלינים? (ארומה חזקה וויחודית לפי סוג התבלין, בדיקת רשימת המרכיבים – התבלין צריך להיות הדומיננטי ביותר באריזה, והאם יש תוספות טעם וצבע?).

אני מביאה לכם פה גם דוגמה למתכון. באתר יש כאמור המון מתכונים, והיות ואני לא בשלנית גדולה, ובבית יש גם צמחוני, בחרתי במתכון קל במיוחד- של תפוחי אדמה ברוטב פילדלפיה – אחד הרטבים המיוחדים של "נפטון"-

כל מה שצריך הוא- לקלוף ולחתוך קילו תפוחי אדמה לפלחים, לשים בתבנית, לשפוך מעליהם כוס מים ושמונה כפות שמן, להוסיף צנצנת רוטב פילדלפיה, לערבב היטב, לשים בתנור שחומם מראש ל170-180 מעלות, ולטעום אחרי כשלושים דקות כדי לבדוק את תפוחי האדמה ולדעת אם הם רכים מספיק (כי זה גם תלוי בעובי בו חתכתם אותם).

להשיג בכל רשתות השיווק וגם בחנויות בישול ואוכל מובחרות כמו "ספייסס", "לגעת באוכל" ועוד.

 

 

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “נפטון – מתבלת את החיים.

  1. פינגבק: נפטון – כל מה שמפנק את הטעם. | Shosh Hazan Grinberg

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s