פיראוס- לקיץ טעים (ונוח) יותר.

שילוב של חג שבועות ושל חום הקיץ שנחת עלינו (האמת באיחור, נמאס לי מהחורף הזה כבר!) ולאף אחד אין כוח לאכול (ולהכין) משהו כבד… כולם רוצים משהו קליל, משהו כיפי, ושיהיה טעים ונוח כמובן.

קיבלתי להתנסות שלוש גבינות מסדרת "המעדניה של פיראוס" של תנובה- גבינה בולגרית 24% במשקל 400 גרם, גבינה בולגרית מעודנת 5% במשקל 300 גרם, וגבינה צפתית במשקל 240 גרם. המיוחד במוצרים הללו- הטעם המוכר והאהוב, יחד עם הנוחות של אריזה ששומרת על הטריות ומונעת התייבשות, ובעיקר מחירים אטרקטיבים שהופכים את כל הענין למשתלם ביותר.

החלטתי לנסות את הגבינה בשתי דרכים – (מלבד כמובן לאכול אותן ככה ישר מהקופסה בזמן שכל אוכל מתחמם).

האחת – הכנתי חביתה פשוטה, פוררתי לתוכה גבינה צפתית וטיגנתי כרגיל. לרוע המזל הייתי כל כך רעבה שרק אחרי שהתחלתי לאכול, נזכרתי ששכחתי לצלם, אז פשוט תסמכו עלי – היה טעים. (ונראה כמו חביתה רגילה, רק שמנמנה וטעימה במיוחד).

לקינוח כבר הגעתי פחות רעבה אז הצלחתי לצלם את הדואט הקייצי הקלאסי – אבטיח וגבינה (הפעם השתמשתי בבולגרית 24%) שחתכתי לקוביות, וקישטתי בעלי נענע.

המנה יצאה רעננה מאד, ללא יותר מדי נוזלים שנשרכים מאחור, אבל מספיק רכה ועשירה. האמת, זה שילוב שבין סלט של מנה ראשונה לבין קינוח או סתם נשנוש קיצי כייפי. אגב- המרקם של הגבינה בהחלט מאפשר חיתוך לקוביות ונעיצת קיסם למשל, כך שהן נהדרות לפלטות של גבינות לאירוח לשבועות ובכלל.

אני שוקלת במשך החג גם לשלב את הגבינות בפסטות, כשחום הפסטה פשוט ימיס במקצת את הגבינה, שבתמורה תיתן תוספת טעם לפחמימות הכל כך אהובות…

אז אני לא שוברת צלחות (כמיטב המסורת של יוון בעת שנחה הרוח) אבל אני שוברת צלחת מטאפורית לכבוד הטעמים והאריזות של סידרת "המעדניה של פיראוס" שמארגנים לי יופי של פיקניק לחג ולקיץ.

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s