Fish Market by Meatos" " – החוויה היוונית שלי

"מיתוס גריל בר" הוא מוסד קולינרי ידוע ומוכר בתל אביב מזה 13 שנים. אחרי פתיחת סניף בניו יורק, הגיע הזמן להציע לקהל הישראלי משהו נוסף – שיהיה בדיוק ההפך – חלבי.

והיות והמלך הבלתי מעורער של המטבח החלבי הוא עולם הדגים, בתפריט של Fish Market by Meatos" " הדגים מככבים והם טריים ובשיא האיכות, כדי למצות מהם את מיטב הטעם.

השף קובי עבד, שאחראי על המטעמים ב"מיתוס" מוכיח שגם בתחום החלבי יש לו הרבה מה לומר וליצור, והוא הפך את "פיש מרקט" לפנינה יוונית באמצע תל אביב.

(בתמונה למעלה משמאל – השף קובי עבד)

הצבעים הבהירים מכניסים את החום היווני אל תוך המסעדה, וביחד עם כלים כפריים בצבעי כחול, כבר מנגנים לנו את צלילי הבוזוקי באזניים. כמובן שהמוסיקה היא על טהרת יוון (ובעתיד יהיה גם נגן שינגן מוסיקה חיה), ואוסף הערק והאוזו עשירים במיוחד.

במסעדה מתחם מרכזי גדול, ושני חדרים פרטיים – אחד ל20 איש ואחד ל16, כך שאפשר לבחור מה יותר מתאים לחגיגה היוונית שמגיעה אוטוטו לשולחן.  בחדרים הפרטיים יש גם מסכי לד למצגות באירועי חברות, אפשרות להרצאות ועוד, וכן תצוגות יין בוטיק (שאפשר לרכוש לפי הכוס או הבקבוק).

הוזמנתי להתנסות בחוויה הזו, וצוות המלצרים היעיל ערך תוך דקות שולחן מלא מטעמים.

בתחילה היו מנות הפתיחה-

ראשית, הגיע הלחם, ולא סתם לחם – לחם על אבנים, שהגיע עם מטבלים, שבראשם המנצח הגדול – קרם חצילים ענוג בניחוח קלוי עדין וחמקמק (הלחם והמטבלים – 22 שקלים בתפריט). כמובן שליד היו גם זיתים פציחים, ושקדים לחים ככה על הנשנוש.

ואם כבר לחם – הגיעה גם פלאטת מזטים – איקרה, פטה, עלי גפן ממולאים באורז, דג כבוש, זיתים יווניים, לבנה וצזיקי, שמוגשים עם לחם הבית.(69 שקלים בתפריט). מי שהכין את הסלטים האלה, יודע את נפש יוון, כי האותנטיות היתה שם בגדול. (אישית, אני התבייתתי קודם על האיקרה, וזה אחרי שטיפלתי בתשומת לב בקרם החצילים ממקודם…).

הלאה בראשונות:

סלט אייסברג ואגסים שיכורים – שני סוגי חסות, ארוגולה, סלק חלוט, אגוזי פקאן קלויים, גבינת רוקפור ואגסים מקורמלים ביין לבן וקינמון, מתובלים בוינגרט טרגון (42 שקלים) – סלט עשיר ומרענן, אני מאד אוהבת את השילוב של עלים-רוקפור-אגסים, ואם הם מקורמלים זה נותן גוון של מתיקות ומרקם נוסף. מנה כייפית.

קרפצ'ו פלפלים – פרוסות פלפלים אדומים וכתומים שרופים וקלופים בלווי גבינת המאירי, מתובל במלח ושמן זית. (49 שקלים) – מנה חמודה ויצירתית כי בדרך כלל אנו רגילים למנות קפרצ'ו סלק למשל, פלפלים זה פחות נפוץ.

סלט חריף אש – קצוץ דק מאד – מלפפון, עגבניה, קולרבי, פטרוזיליה, פלפל ירוק חריף, פלפל שיפקה, זמן זית ולימון, עם גרעיני חמניה. (42 שקלים) – אני לא יכולה לאכול חריף ולכן וויתרתי. לחובבי הז'אנר.

סטייק חלומי – מלבנים של גבינת חלומי על קרם לבנה ויוגורט עם זיתי טאסוס ושרי תמר, עם קצת קרם שמנת פלפלים. (49 שקלים ) – מקום שני בפייבוריטים שלי במנות הפתיחה- חלומי כייפית, חמימה, שהצלייה עושה לה מרקם חצי נימוח חצי קרנצ'י , קשה להסביר, צריך לטעום.

סיגר חציל ופטה– 2 יחידות סיגר בצק פילו ממולאות בחציל בלאדי וגבינת פטה ומטוגנים בשמן עמוק עם שמן זית, מלח ופלפל, מוגש בליווי רוטב שמנת פלפלים.(49 שקלים) – ולמה החלומי היתה מקום שני? בגלל שקיבלנו את הסיגר, שמבחינתי הוא הבחירה מתוך מנות הפתיחה- מילוי רך בתוך סיגר פציח, חום הטיגון וקרירות הגבינה והרוטב, אוכל אצבעות קלאסי (למרות שהוא די גדול).

קציצות ירק מטוגנות (במקרה שלנו פרסה- כרישה) עם הרבה בצל, על קרם יוגורט ורוטב שמנת פלפלים בצד.(49 שקלים) – מנה אותנטית, כל מי שגדל בבית ספרדי –תורכי-יווני-בולגרי מכיר ואוהב.

קרפצ'ו לוקוס – פרוסות דקות מאד של לוקוס לבן עם זיתי טאסוס, שרי מנומר, פלפל צ'ילי אדום וקרם לבנה, עם מלח גס ,שמן כתית וליים.( 59 שקלים) – מנה חמודה, וויתרתי על עיטורי הפלפל החריף, מאד דקיק ועדין.

הסתיימו המנות הראשונות, ולפני המנות העיקריות צריך לשתות משהו.

מתפריט הקוקטיילים הצבעוני (שרובם מבוססים על אוזו וערק) בחרתי בAPPLE LYCHEE CRASH שהוא אפל מרטיני קלאסי עם טוויסט מפנק של ליצ'י – (42 שקלים). ממוצע הקוקטיילים – בין 32 ל46 שקלים).

קובי הגיע לשולחן עם כוסיות "שוט, והשיחוק האלכוהולי של המקום – ערק שקדים. מעין שילוב של ערק ורוזטה. בחיוך הוא ציין שנשים מאד אוהבות את המשקה כי לא מרגישים את כל כך את הערק והאלכוהול, וגברים אוהבים את המשקה כי נשים לא מרגישות את הערק יותר מדי ולכן שותות…

אישית אני לא חובבת טעמי אניס ולכן למרות שיש טעמי שקד מובהקים במשקה, אני עדיין מעדיפה את הקוקטיילים. (יש גם רשימת יינות מרשימה).

עברנו לעיקריות, ולמלכי המסעדה- הדגים (עם קצת פסטות בנוסף).

מחבת דייגים  – מיקס משתנה של דגים – מוסר, לברק, דניס, וברבוניות מטוגנים עם לימון (119 שקלים) – מחבת של דגים מטוגנים , כשכולם בפרוסות למעט הברבוניות שמגיעות בשלמותן. אין מה לשמור על נימוס, פשוט לתפוס דגים באצבעות (אני וויתרתי גם על הלימון הצמוד כי אני אוהבת את הטעם הדגים נטו).

אגב, המלצרים יודעים לספר על כל דג ודג, מידת הבשרניות שלו, השומן, ורמת טעמי הים.

ניוקי ערמונים ופטריות חורש– ניוקי תוצרת בית (כמו כל הפסטות במקום) מוקפץ עם מיקס פטריות – פורטובלו, מלך היער ושמפיניון, ברוטב שמנת ופטריות כמהין. (69 שקלים) – מבין שתי מנות הפסטה- העדפתי את זו, כי שילוב של פסטה איכותית, שמנת, פטריות וערמונים הוא תמיד שילוב מנצח. צלחת גדולה מאד, מנה משביעה מאד שביחד נניח עם סלט, יכולה להוות ארוחת חלוקה בין שניים.

קבב דגי ים  – מוסר, לברק, דניס ולוקוס טחונים (במנה שלנו היה בעיקר לוקוס), מתובלים בכוסברה קצוצה, מלח ופלפל, ומבושלים ברוטב פלפלים פיקנטי, ומוגשים במחבת הגשה קטן (במקור עם לחם הבית). חריימה- (99 שקלים). מבין המנות העיקריות – אחת המנצחות שלי (יש עוד אחת שלא יכלתי להחליט מבין שתיהן ולכן הכתרתי שתיים). לא גדלתי על חריימה, אבל פשוט אהבתי. שילוב טעמים מדויק – לא עז מדי ולא עדין מדי. אפשר ורצוי לנגב את הרוטב עם לחם הבית.

רביולי סלק וגבינת עיזים – רביולי אדום מסלק, ממולא בגבינת עיזים, מוגש עם רבעי סלק חלוטים ורוטב שמנת עם רוקפור מעל. (42 שקלים) – כאמור, הפסטה השניה שקיבלנו, העדפתי יותר את הניוקי. מנה נחמדה.

המנות הבאות היו ארבעה סוגי דגים, כל אחד על מצע אחר –

לברק על ירקות מדורה– דג בציפוי קראסט ועשבי תיבול, מוגש על ירקות משתנים לפי העונה.(119 שקלים), סלמון נורווגי – צלוי עם עשבי תיבול – על ירקות צלויים (99 שקלים), פילה דניס– צלוי ומרוח בחמאת טימין מזוקקת, מוגש על פירה תפוחי אדמה ופטריות כמהין – הדג המנצח עם המצע המנצח מבחינתי (109 שקלים) ופילה מוסר – בשרני יותר ו"ימי" יותר, מוגש על מרמלדת עגבניות צלויות וזיתי טאסוס (טעמים יותר מלוחים) ב109 שקלים. קודם כתבתי שהיו לי שתי מנות מנצחות בעיקריות – אחת מהן הקציצות בחריימה, השניה כאמור פילה הדניס ששמחתי שהוגש לקראת הסוף וחבריי הבלוגרים היו כבר מפוצצים, כך שאני ושכנתי לשולחן ניכסנו את כל הדג לעצמנו…

בלי מתיקות אי אפשר, וכשמדובר במסעדה חלבית, השמים הם הגבול. אנחנו טעמנו חמישה (!) קינוחים, אין לי מחיר מכיוון שהם לא הופיעו בתפריט.

מלבי שמנת – ברוטב מי וורדים ,בליווי סיגר ממולא פיצוחים קלויים וקינמון , עוגת בסקוויט של פעם – הפיבוריטית שלי – קרם וניל ושוקולד נוטלה על בסיס שמנת פתי בר קלאסי עם רוטב נוטלה מלמעלה, קרם ברולה– על בסיס שמנת ומקל וניל עם סוכר חום, מוגש בליווי מרמלדה. –היה הפייבוריט של הרבה מיושבי השולחן, קרמבל תפוחים – בצק פריך, קוביות תפוחים מבושלים ביין אדום וקינמון, אגוזי פקן ומלך וגלידה, וגלידת שמנת– בטעם וניל בלווי רטבים משתנים – במקרה שלנו פיסטוק.

כמו שכתבתי, רוב יושבי השולחן אהבו את קרם הברולה, ומבחינתי – אם לא היתה שם עוגת הבסקוויט שהחזירה אותי לילדות אבל בטעם מעודן ועשיר, גם אני הייתי בוחרת גבו. כל הקינוחים הגיעו מקושטים בצורה מאד דקורטיבית, עם קישוטי שוקולד ורטבים.
אני חייבת לציין עוד משהו חשוב לגבי המסעדה- הצוות מקפיד לעדכן את הסועדים כמה אחוזי שומן במנות, האם הן עוברות טיגון או האם הן מכילות גלוטן או ביצים. ישנן גם מנות צמחוניות וטבעוניות כך שכל אחד יכול למצוא לעצמו את החוויה היוונית שלו.

יאסו!

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s