דגים ומתוקים לשבועות.

שבועות בפתח, כולנו שקועים במוצרי חלב, ואין כמו דגים להשתלב בארוחה חלבית.

קיבלתי להתנסות שלושה סוגים של מעדני דגים של "מעדני מיקי" ויצאתי ביחד איתם לטיול בעולם ובשבילי הנוסטלגיה.

התחלתי בילדות, בפתח תקווה של שנות השמונים, בשכונה דתית בה המפגש השבועי בבית הכנסת (של "יאנג איזראל") תמיד הסתיים ב"קידוש" (לקרוא במלעיל). התפריט היה אחיד- עוגות בחושות, פופקורן (שאנחנו הילדים היינו ממלאים בכוס פלסטיק חד פעמית ), סלטים וכמובן – דג מטיאס על קרקר עם בצל חי. אז עם  פילה המטיאס של "מעדני מיקי"  שעבר תהליכי כבישה והשרייה בשמן ובחומץ בפיקוח הדוק, שיחזרתי את זכרונות הילדות האלה, והתענגתי על המרקם והטעמים.

אחר כך, ממחוזות אשכנז עברתי למזרח אירופה, ושם טעמתי את ה"איקרה" הרומנית, שצירפתי לה את המתאים לה ביותר- בקבוק וודקה מזרח אירופאי. פרוסת לחם לבן השלימה את החוויה.

בסוף הגעתי לארצות הברית. אמנם הסלמון הוא נורווגי אבל צורת האכילה המקובלת במעדניות ניו יורק, עם בייגל וגבינת שמנת, עשתה לי ארוחת ערב כייפית וקלה עם המון בריאות כי הסלמון מכיל המון חלבון ואומגה 3.

הדג עצמו עושן כדי לקבל ארומה מיוחדת.

"מעדני מיקי" קיימים כבר מ1939 ומתמחים בסלטים, מוצרי דגים מעושנים, סלטי דגים, כבושים ומלוחים וכמובן גם חומוס וסלטים מזרחיים שונים.

ואחרי ארוחה חגיגית צריך גם קינוח, וכאן יש לנו שתי אופציות – למי שלא רוצה לטרוח בכלל, ולמי שרוצה לעבוד קצת כדי לקבל תוצאה טעימה.

נתחיל ממי שממש אין לו זמן או כוח להכין קינוח, ובכל זאת רוצה שיהיה משהו טעים וכייפי.

מדובר ב"עוגת גבינה פירורים ללא תוספת סוכר" של "עדן קינוחים" שההתמחות שלהם היא קינוחים באריזות אישיות (כך שאפשר לשלוט על הכמות ולדעת בדיוק לכמה אורחים זה יספיק).

העוגה היא עשירה ומצופה בעוגיות ללא סוכר (אבל זה לא מורגש) והיא מגיעה בזוגות, כשהגבינה מכילה 5% שומן בלבד כך שכל קינוח מכיל רק 120 קלוריות. מחיר קלורי פעוט תמורת קינוח עשיר וכייפי שמומלץ גם למי שלא שומר על ספירת קלוריות.

מה שהכי אהבתי בקינוח הוא הטעם הביתי. אין טעמי לוואי תעשייתיים, אין כל מני חומרים לא ברורים, יש רק הכנה כמו שהיינו מכינים בבית, רק עם הקפדה מירבית על סניטציה, בקרת איכות והפצה מצוננת.

עוד קינוחים פופולאריים של "עדן קינוחים" הם מלבי, עוגת גבינה, מוס שוקולד, מוס וניל וקדאיף.

ולמי שרוצה להשקיע ולהכין עוגת גבינה חגיגית לחג?

גם כאן יש חידוש- שמגיע מחברת "מן" ומדובר ב"עינוגיות" שהן עוגיות לתחתיות לעוגות גבינה. כבר לא צריך לעמוד ולחבוט עם פטיש על בסקוויטים ואז להתחיל לערבב עם חמאה וליצור תחתיות. העוגיות כבר כאן, והן מקבלות את המרקם המיוחד כתוצאה ממגע עם הגבינה שמעליהן, ומשתלבות לעוגה מהירת הכנה במיוחד.

(אגב, הן מצויינות גם לפעוטות – גם מבחינת הרכות וגם מבחינת הגודל שמאתאים לאחיזה של ילד קטן).

השקית גדולה ויש בה מספיק עוגיות לעוגה משפחתית גדולה (אפשר גם ליצור שכבות של גבינה ועוגיות ).

העוגיות (שאגב ניתן לאכול אותן גם ככה או עם קפה) מצטרפות לסידרת עוגיות מצליחה שכוללת בין השאר גם עוגיות בטעם שוקולד, עוגיות שומשום, שיבולת שועל, קמח מלא, גרנולה, בטעמי לימון וחמאה ועוד, וכולן ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טרנס וללא כל מרכיב מן החי, כך שמתאימות מאד גם לטבעונים.

מעבר לעוגיות "מן" מביאה לנו גם וופלים בטעמים שונים (כולל זה עם השוקולד שאני מעריצה במיוחד).

והנה לנו ארוחת חג חגיגית, בריאה ומשביעה , לא רק לשבועות, בעצם לכל הזדמנות.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s