בייגל ירושלמי.

הסיבה הפעם לעלייה לעיר הקודש בירת מדינתנו הנצחית היתה הזמנה לבדוק את  "בייגל קפה" שממוקם במושבה הגרמנית הציורית, ומוגדר כ"קפה-מסעדה-מעדניה-קייטרינג" חלבי כשר למהדרין.

תומר ושמרית תותי, קונדיטורים במקור, בעלי נסיון של 17 שנים במסעדנות באזורים שונים בארץ, הקימו מקום עם אוריינטציה אמריקאית, שם הבייגל הוא סמל (כי אין כמו לקום בבוקר, לרדת לרכבת התחתית ועל הדרך לקנות בייגל עם לקס וסלמון, או גבינה, כדי להתחיל את היום). זו גם הסיבה לשם המקום, למרות שיש בו הרבה יותר מבייגל.

בייגל קפה הינו המקום היחיד בארץ בו מוכרים בייגל אמריקאי אמיתי, ברמה בינלאומית, ולמי שרוצה משהו אחר יש ג ם פסטות ולזניות, ארוחות בוקר כפריות, ומאכלים ישראליים כמו שקשוקה.

בכלל, ב"בייגל קפה" הכל טרי והכל נעשה במקום, מהבייגל הראשון ועד לממרח האחרון. (ובמעדניה אפשר לרכוש את מה שאוהבים מהתפריט… ככה שאם יש אורחים, או לפנק את המשפחה, יש פתרון מצוין).

לאירוח קצת יותר גדול יש את הקייטרינג, מעסקים ועד אירועים משפחתיים, הכל שם.

אז אחרי כל ההקדמה, הגיע הזמן גם לטעום, נכון?

וזה מה שאנחנו טעמנו.

קודם, בשביל להתרענן, קיבלנו פרי שייק (22 שקלים). יש מבחר של פירות מהם ניתן להרכיב שייק, לפי ההעדפות השונות. בקבוצה שלנו היו כאלה שמעדיפים חלב או בלעדיו, וכאלה שלא אוהבים בננות, ולבסוף קיבלנו שני קנקנים  – אחד על בסיס תפוזים ואחד על בסיס חלב. טעמתי את זה של החלב והוא היה כייפי, רך, סמיך ומרווה מאד.

לשולחן הגיעו מבחר של בייגלס מכל הסוגים – לבנים, חיטה מלאה, עם תוספות כמו בצל וגרעינים (ויש כמובן גם אופציה לבייגל קל ולבייגל ללא גלוטן). יחד איתם קיבלנו טעימות מהממרחים של המקום, שמגיעים בקונסטלציות שונות בתפריט. הכוכב הראשי היה הממרח המיוחד של המקום  – ממרח פורל – שמשלב טעמים מעושנים בעדינות עם גבינה רכה, וביחד עם טוסטונים יוצר רגע מושלם בפה.

יחד איתם, להשלמת החוויה של בייגל-ממרח-סלמון, הגיעו פרוסות דקות של סלמון ואנחנו הרכבנו לנו כריכים לפי טעמנו.

"טוסט איטלקי" היה המנה הראשונה שטעמנו – בהרכב של מוצרלה, פסטו ועגבניה (42 שקלים) שהגיע עם סלט עשיר ליד. אני חייבת לעצור פה ולציין את הלארג'יות שהיתה בכל מנה ומנה. למעשה, בכל המנות שטעמנו, ניתן לחלוק לפחות בין שני אנשים. ובחזרה לטוסט – כמות נדיבה מאד של גבינה צהובה, פסטו ביתי ומורגש שהוא כזה, והכל על בייגל שיצא מהתנור לא מזמן. אם כבר טוסט, אז כזה.

"בוקר דיינר" היה המנה השניה שהגיע והאמת שהוא היה הבחירה שלי מבין שתי מנות הבייגל – חצאי בייגל עם ביצת עין, בצל ופטריות מוקפצים, פסטו וגבינת שמנת בצד (56 שקלים). ארוחה שהחזירה אותי ישר למנהטן (ואני חולה באופן אישי על ביצי עין).

שתי המנות הבאות היו מגזרת הסלטים –

"סמוקי פורסט"   – מבחר חסות, עגבניות שרי, פטריות מוקפצות, קוביות מוצרלה מעושנת וזרעים שונים (54 שקלים לקערה ענקית)- כיף של סלט. השילוב של פטריות עם הטעם המעושן של הגבינה, הרעננות של העלים עם הקרנצ'יות של הזרעים, והתיבול העדין ( יש שם גם איזה תבלין סודי שלא גילינו מהו). מבין שני הסלטים זו היתה הבחירה שלי.

"סלט קראנץ' בטטה" – סלט מעניין של חסה, עגבניה, מלפפון, גבינת פטה, קרוטוני בייגל, תערובת גרעינים, אגוזים, שעועית ירוקה וצ'יפס בטטה ברוטב שמן זית ולימון (58 שקלים)  – תערובת טעמים ומרקמים, ירקות ופחמימות, (ובכיף הייתי רוצה קערית של הצ'יפס בפני עצמו).

הגיעו שתי מנות מתפריט "העיקריות"  –

נתח סלמון שמוגדר בפשטות כ"נתח סלמון" – נתח גדול של סלמון בקרם חרדל ודבש בליווי תפוח אדמה ובטטה צלויים, מוגש עם בייגל וסלט עלים (88 שקלים). דג קלאסי, עשוי בטעמיו המקוריים. תפוחי האדמה והבטטות היו כייפיים ומתקתקים.

"לזניה" – גבינות, שמנת ומבחר פטריות, מוגשת עם סלט עלים (56 שקלים). אני פחות התחברתי ללזניה, הבחירה שלי היא תיבולים קצת אחרים ממה שהיו במנה, אולי איזונים קצת אחרים בין הטעמים.

וכששני בעלי הבית קונדיטורים, היו ציפיות רבות לאוסף הקינוחים שנחת לנו על השולחן. מחירי הקינוחים נעים בין 32-36 שקלים, והמבחר גדול ומשתנה. בין הקינוחים טעמנו את הספציאליטה של המקום – פאי לימון ומרנג לחובבי המתיקות, עוגת גבינה למי שרוצה מתיקות עדינה יותר, עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד, והקינוח המעניין ביותר בעיני – פאי טופי שוקולד ובוטנים שהכיל את כל הקטגוריות ביחד- רכות של תוכן לעומת מוצקות של התחתית , מתיקות שוקולדית לעומת מליחות עדינה של בוטנים ושילוב של כל הטעמים והמרקמים האלה בכף אחת.

כאמור, את כל מה שאוכלים במסעדה אפשר גם לקנות הביתה, או להזמין כמשלוח.(המבחר במעדניה כולל בין השאר סלטים, ממרחים, גבינות, דגים וממרחי דגים ייחודיים, מעדנים כמו קוקטייל זיתים, קישים, אנטיפסטי, בלינצ'ס, לחמים, קינוחים ועוד היד נטויה).

המקום מעוצב כחלל ביתי, שמאפשר נוחות של מסעדה, עם שלווה של בית, ועם צוות שקשוב לכל בקשה.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s