באבא יאגה – מסעדה מכושפת.

באבא יאגה היא מכשפה שמגיעה היישר מהמיתולוגיה הסלאבית – מכשפה מפחידה, זקנה ובעלת שיניים חדות, שמצד אחד נוהגת לחטוף ילדים קטנים (שסביר להניח שהופכים לארוחותיה) אבל גם חכמה מאד, ולעיתים נדירות, כשנחה עליה הרוח, בביתה שעומד על כרעי תרנגולת, היא מכוונת נשמות טועות.

אז המרכבה של באבא יאגה נחתה בלב תל אביב, והפכה למסעדה רומנטית, גדולה, בעלת סוגים שונים של מקומות ישיבה- בחוץ באוויר הצח או מתחת לכוכבים, בחללים שונים בפנים, כולם מעוטרים בנורות רומנטיות ובהרבה בובות של מכשפות , בין עצים מוארים או ליד קיר אורות, והכל מעביר את האורח מסע קסום באגדות אירופה, כשכמובן גם אוכל טוב ואלכוהול משובח מעצימים את החוויה.

הוזמנתי לקחת חלק בחוויה הקסומה הזו, ואת פנינו קיבלה השפית בכבודה ובעצמה- מריה פיסנץ – שמשלבת מנות מהמטבח הרוסי בו גדלה, עם מדינות אירופאיות אחרות כמו ספרד וצרפת, וחומרי גלם איכותיים ביותר, (ולא סתם היא זכתה במקום הראשון בתוכנית "רואייל שף").

ביקרנו ברוסיה לפני כשנה, והבאנו משם את האהבה למיץ החמוציות ששמחנו שהגיע לשולחננו, וכדי לפלפל את הענינים הגיע גם שוט מיוחד של "וודקה פלפל" שזו הפעם הראשונה שיוצא לי לטעום. הטעם היה מעניין, דרגת החוזק לא חזקה מדי ככה שגם מי שלא אוהב משקאות חזקים, בהחלט יכול להנות מהכוסית (שמעוצבת בצורה נטויה ומעניינת).

ואיך אפשר להתחיל ארוחה בלי לחם? במקרה של "באבא יאגה" מדובר היה בלחם כפרי רוסי עם חמאת שום שמיר (12 שקלים). מיד אחריו הגיעה עוד סוג של פחמימה כייפית – ג'בטה איטלקית ביתית תוצרת המקום (18 שקלים). קשה לי להחליט בין השניים מכיוון שמדובר בשני סוגים שונים לגמרי של לחם, אבל שניהם היו טריים כמו שצריך, לחם כפרי עשיר, ג'בטה פריכה וכזו שלא משאירה שומן על הידיים.

צלחת "ירקות כבושים" שהכילה עגבניות, מלפפונים וכרוב לבן במתכון רוסי מסורתי (26 שקלים, מספיקה לשני סועדים) הגיעה. הכבישה היא עדינה, מזכירה קצת כבישה של גרקלים בטעמי חמוץ מתקתק, עם שמיר. אהבתי שזה לא חזק ומשתלט, הייתי מאד רוצה צלחת כזו למשל עם בירה קרה ליד.

המנה הבשרית היחידה הגיעה לשולחן (בן הזוג לארוחה הוא צמחוני ולכן המסעדה השתדלה לשלוח מנות שיתאימו לשנינו) – "סינטה בכבישה קרה"  (58 שקלים )– פרוסות בשר מעושן עם צלפים, טוסטונים, שום צלוי ופלח לימון היו מנה מרעננת מאד,ועזת טעמים.

המנה הבאה היא המנה ששנינו הכתרנו ככוכבת הערב- "קרפצ'יו דניס "עם שמן זית, לימון טרי סחוט, מלח גס, פלפל שחור, המון קוויאר אדום ורוטב טריאקי עדין (48 שקלים). יכלתי לתאר כאן את הדקיקות של פרוסות הדג, שנמסו על הלשון, את הכדוריות הכייפית של הקוויאר, את התיבול שמורגש שנעשה ביד אוהבת, את הרוטב שרק הוסיף והעצים את הטעמים, אבל נראה לי שפשוט אסכם את הכל במילה "עונג".

אחריה הגיעה מנה רוסית קלאסית – ורניקי – כיסוני בצק ממולאים במחית תפוחי אדמה ובצל מטוגן עם שמנת וחמאה (62 שקלים). הוריניקי שמוכנים במקום, עשויים בעדינות רבה, הבצק דק ועדין, נותן את הניגוד המדוייק למילוי ויוצר ביחד ענן בטעם הכי בייתי אירופאי שיכול להיות . אכלנו כאלה במוסקבה, הרגשנו שלא היינו צריכים להרחיק עד לשם כשיש בתל אביב.

מהנגיעה הצרפתית של המקום טעמנו את "מחבת לוהטת של פטריות שמפיניון ופורטובלו " – ברוטב שמנת, שום ובצל שאלוט (72 שקלים) – מנה שמספיקה גם היא לשניים. פטריות ושמנת תמיד הלכו ביחד מצוין, וגם פה הם נותנים את המשחק כמו שצריך. חם, שמנתי, פטרייתי, שווה לשמור את הלחם הכפרי ממקודם כדי לנגב את הרוטב.

לקינוח הוצע לנו להתנסות ב"קינוח רוסי" – ואל השולחן הגיעה פרוסה של "חלב ציפורים". עיון מהיר ב"גוגל" הבהיר לנו שמדובר במנה סלאבית קלאסית, של חלב ווניל, כשבגרסה של "באבא יאגה" הגיעה כעוגה ולא כרפרפת, ועם ציפוי שוקולדי והכי כיף – פירות יער חמצמצים.

את הארוחה ליווה ברקע פסנתרן בשם אריק גרובמן, שמופיע בימי ראשון בנגינה, ובשישי שבת גם כזמר, ובכלל בכל יום בשבוע ישנה גם הופעה ברקע- גיטרה ספרדית, ג'אז וכו'.

השירות אלגנטי מאד והמלצרים נעים בחרישיות ומדברים בשקט, כך שהרומנטיקה של המקום נשמרת עד הסוף.

וכן, הייתי חייבת לשלב בסוף הפוסט הזה את התמונה הכי אופיינית מהטיול , ככה בשביל האווירה.

אז אם אתם מחפשים טעם אירופאי, קלאסיקות, טוויסט עכשווי, ושני טון רומנטיקה- רישמו לפניכם "באבא יאגה " – הירקון 12, תל אביב. פרטים נוספים בדף הפייסבוק של המסעדה .

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s