פורים שמח משופרסל.happy purim!!!

סלסילת סוף פברואר עמדה בסימן פורים, ובעיקר , תוצרת בית לפורים. לא עוד דברים קנויים, הפעם מעשה ידינו להתפאר במשלוחי המנות, ולכן צריך חומרי גלם.

וזה מה שקיבלנו –

שוקולד לבן שוויצרי, קמח שמרים, בוטן קלוף קלוי (ומומלח), שקד קלוף טבעי, תמר מג'הול.

התחלתי לחשוב מה עושים עם זה. על עטיפת הקמח היתה תמונה מגרה ביותר של מאפה שמרים, החלטתי לחפש מתכון שמתאים. זה נחמד שהשמרים כבר בפנים כי אני תמיד מתבלבלת בין שמרים חיים, שמרים טריים, שמרים יבשים וכ'ו.

הבוטנים המלוחים הציבו לי אתגר כי הם מלוחים, הפתרון הקל היה לשלב אותם בסלט או בתבשיל אסיאתי, אבל ניסיתי לחשוב על כיוונים קצת יותר מעניינים. לפי עצתה של דפני שיניתי את הרעיון וזה מה שיצא.

קצצתי דק דק את השקדים, התמרים, הוספתי אגוזי מלך קצוצים וחמוציות קצוצות (הכל של שופרסל כמובן) וקצצת גם את הבוטנים אחרי שהסרתי מהם את הקליפה המלוחה (נשנשתי אותה ככה תוך כדי…).

המסתי במיקרוגל בעדינות את השוקולד הלבן וכשהוא נמס חלקית הוצאתי אותו והמשכתי לערבב והוא נמס לגמרי מהחום של עצמו.

שפכתי לתוכו את תערובת הפיצוחים והפירות ודאגתי שהכל יתערבב יפה.

הכנתי מראש קופסה קטנה מצופה בנייר כסף שריססתי בספריי שמן. שפכתי את התערובת לקופסה ושמתי בפריזר לשעה.

כשהתקשה חתכתי. ניסיתי לחתוך לחתיכות מרובעות אבל זה התחיל להשבר אז התפשרתי על חתיכות בסגנון אבסרטקטי. יצא ממתק כייפי מאד בעל מרקמים וטעמים שונים.

קמח השמרים טופל בעצם לפי ההוראות על השקית שמדברות על "הכנת בצק למאפים מתוקים" ובצו השעה הכנתי אזני המן. כמילוי אני אוהבת פרג, ולשמחתי כבר לא צריך לבשל אותו, יש מילויים מוכנים של יצרן מוצרי עוגות מוכר, כך שכל מה שהייתי צריכה זה לרדד את הבצק (בין שני דפי אפייה, ככה שחסכתי לכלוך וקמח), לקרוץ עיגולים, לשים מילוי, למרוח בביצה ולאפות כ14 דקות בחום של 240 כשבאמצע סובבתי את התבנית לאפייה מדוייקת.

(למעלה- אזני ההמן לפני האפייה, למטה- התוצאה)

נכון שבמקור אזני ההמן האלה נועדו לפורים, אבל בהתחשב בזה שפורים זה בעוד ארבעה ימים, והם יצאו טעימים נורא, אין הרבה סיכוי שישרדו עד החג….

פורים שמח!!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s