"אריבה, אריבה!" – "דונקי" – מקסיקו בתל אביב.

בכל תוכנית בישול אמריקאית, כשרוצים להראות מנה מהירה, בריאה ומשביעה, מציגים מנות מהמטבח המקסיקני, עד כדי כך שהטורטיה, הקסדיה,הבוריטו והטאקו כבר הפכו למושגים אמריקאים שגורים.

הסיבה לחיבה הגדולה לאוכל המקסיקני היא שמעבר להיותו טעים ומשביע, הוא גם מאד בריא ומכיל מרכיבים כמו אבוקדו, עגבניות, תירס, כוסברה ושעועית, כך שאפשר גם להנות מהטעם וגם מהבריאות (ובגלל שטורטיה גם דקה יותר מלחמניית המבורגר למשל, אז המנה מכילה יותר חלבונים מאשר פחמימות).

הוזמנתי לסניף "דונקי פרש מקס"- אחד מהשניים בתל אביב (יש ברחוב החשמונאים 91 וברחוב הרצל 10) כדי להתנסות במיטב הטעמים של מקסיקו, ויש הרבה.

התפריט בנוי כהרכבה, כלומר קודם בוחרים את סוג המנה – בוריטו, טאקוס או קסאדיה (ההבדל הוא בצורת ההגשה, כך למשל הבוריטו מגיע מגולגל בעוד הקסדיה מגיעה כטוסט עם גבינה וחתוכה למשולשים מקופלים). אחר כך בוחרים את המילוי- ויש המון כאלה – צ'ילי קון קארנה הקלאסי (בשר בקר טחון עם שעועית שחורה), תבשיל בקר עם ירקות שורש בבישול ארוך, תבשיל עוף, חזה הודו, או מנות צמחוניות-טבעוניות של תחליף בשר עשוי מטופו ותבשיל ירקות.

אחרי הבחירה הזו (ושווה להתייעץ עם הצוות לגבי הטעמים והשילובים) בוחרים את הרוטב שיחבר את כל העסק- כמו סלסה מקסיקנה, גוואקמולי, שעועית שחורה, סלסת תירס וכדומה.

אחרי ההזמנה הצוות מגלגל את המנה לפי הצורה המבוקשת (או במקרה של קסאדיה גם הופך אותה לטוסט) ויש ארוחה.

בנוסף לטורטיה יש גם תוספות בצד כמו נאצ'וס, תפוחי אדמה, ירקות וכו'.

אנחנו קיבלנו ארוחות שכללו מנה אחת בשרית (עבורי) ומנה נוספת צמחונית עבור זה שלא אוכל בשר. אני ביקשתי קסאדיה וקיבלתי פצצה של כל טוב- במקום לבנות את המנה שלי, פשוט ביקשתי שישימו את המלצות המקום, רק שלא יהיה חריף. זה שלא אוכל בשר ביקש בוריטו עם תחליף בשר ותוספות כמומלץ וגם טיפה חריף (יש כמה סוגים ודרגות של חריפות).

קודם כל, עשיתי מה שמתבקש וטעמתי משלו. בדרך כלל יש לי רתיעה מטופו אבל פה בגלל המירקם (שמדמה בשר טחון) ביחד עם שפע הטעמים והתיבולים, באמת שאי אפשר היה לחוש שלא מדובר בבשר אמיתי. המנה שלי הבשרית היתה עשירה ומלאת מרקמים – הרכות של הבשר, הקרנצ'יות של הירקות והמוצקות של הטוסט טורטיה השתלבו למנה אחת.

לצד המנות קיבלנו את התוספות לפי המלצת המקום – סלסילה של נאצ'וס עם גוואקמולי למעלה (וטעם תירס טרי טרי) וסלסילה של תפוחי אדמה אפויים עם רוטב שמנת. אגב, גם הקסאדיה הוגשה עם רוטב שמנת לפי בחירה (שמנת כוסברה- יש!!!! חולה על כוסברה!). ולא לדאוג- אם נגמר הרוטב מלמעלה, אפשר לקבל תוספת!

כדי להוריד את זה קיבלנו כוסות של תה "חמאיקה" שעשוי במקום מפרחי היביסקוס ויש לו טעם של מיץ אוכמניות, מרענן מאד.

הערה שלי – ניסיתי להיות מנומסת ולאכול עם סכין ומזלג. לא הולך. האוכל המקסיקני הוא חוויה לכל החושים, אוכל מכל הנשמה, וככזה אוכלים בידיים, אחרי שפותחים פה גדול (או ענק כשזה בוריטו, או "סתם גדול" כשזה קסאדיה) ובגלל שיש כל כך הרבה מילוי, גם אין סיכוי שהליפסטיק לא יהרס…

מבחינת מחירים מקבלים הרבה תמורה – יש דיל של 35 שקלים לארוחה (הרבה פחות מרשתות המבורגרים למשל) שכולל בוריטו, זוג טאקוס או קסאדיה ותה חמאיקה שמספיק בהחלט, ומי שרוצה יותר יכול לקחת דיל של אותו דבר עם נאצ'וס ב42 שקלים, ויש גם ארוחות גדולות יותר – מהסוג שאנחנו אכלנו (והאמת, לא הצלחתי לסיים- כי נאצ'וס עם שתיים משלושת פרוסות הקאסדיה שקיבלתי כבר גמרו אותי סופית, לא היה מקום לחתיכה השלישית) עולה 52 שקלים שזה מחיר של עיסקית בכל מסעדת פועלים שמנונית.

מה שגם אהבתי הוא שבגלל המגוון הענק של תוספות ורטבים, אפשר לאכול המון פעמים ובכל פעם להנות ממשהו אחר, והכל בריא מאד.

דף הפייסבוק של "דונקי" (שהוא אגב התרגום באנגלית ל"בוריטו") – https://www.facebook.com/DonkeyFreshMex

שם אפשר למצוא את כל התפריט, המחירים וגם תחרויות אינסטגרם שמזכות בארוחות חינם, שווה לבדוק.

אז VAMOS ל"דונקי"!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s