אנג'לינה- הבנים פינת שאנז אליזה.

מאות אלפי ישראלים נסעו השנה לחו"ל. אחד היעדים הפופולאריים הוא צרפת. מעבר להיותה מקום תיירותי מדהים, צרפת היא גם מעצמה קולינרית. אבל בשביל אוכל צרפתי אין צורך לנסוע עד צרפת. מספיק עד הוד השרון. כי בהוד השרון ממוקמת "אנג'לינה" – קפה ביסטרו צרפתי שחוגג עכשיו שבע שנים לקיומו, וחזר לעצמו במהירות שיא אחרי אירוע שריפה לפני כחצי שנה. הבעלים הם ליאת ודוד זהות, השף הוא אנדריי זהות, שף תוצרת בורדו שבנה תפריט ביסטרו אירופאי עם קפה איכותי, ועם הרבה כבוד לחומרי הגלם.

צוות המסעדה הזמין אותי יחד עם בלוגרים נוספים לנסות את המנות ולראות איך המסעדה חזרה לעצמה לאחר השריפה, לאותן מנות אהובות ומוכרות, יחד עם חידושים וספיישלים

לפתיחה, קיבלנו קוקטיילים – מרטיני אגס ומוחיטו בזיליקום. (מחירי הקוקטיילים נעים בין 30-40 שקלים לכוסות גדולות). בחרתי במרטיני שהיה מקרר ומעורר, וטעמתי גם את הבזיליקום שהיה נדיב מאד ברום.

מתוך תפריט המנות הראשונות הוגשו לנו:

– פטה כבד עוף בציפוי אגוזי לוז, קונפיטורת ענבים וצנימים (46 שקלים). אני העדפתי אותו יחד עם לחם רגיל וחמאה שהגיעו ממנה אחרת, ויצרו פצצת טעמים כמו שרק חמאה ופטה כבד יכולים לעשות ביחד. קשה לפספס בפטה כבד.

– קרפצ'יו בקר  – פרוסות בקר נאות בלימון, שמן זית ופרמז'ן, פטרוזיליה, אגוזי לוז ובצל בבלסמי (48 שקלים)- עוד מנה קלאסית נחמדה מאד.  (שתי המנות האלו מוצגות בתמונה מעל לפוסט הזה).

– סלט עלים וירקות שורש- סלק, קולורבי, צנון, גזר, בצל פריך וגבינת פטה בוינגרט הדרים וכוסברה – 52 שקלים למנה שנראית מאד פשוטה על הנייר ולא "מסעדתית" אבל בתכלס זו היתה הפיבוריטית שלי ממנות הפתיחה. סלט מרענן מאד, שילוב טעמים עדין אבל כייפי על הלשון.

– שרימפס בשום ושמן זית עם צ'ילי, פטרוזיליה ולימון – (52 שקלים) – חובבי פירות הים חגגו בארוחה הזו, במיוחד במנה הזו וביקשו תוספת. הרוטב נוגב בעזרת עוד לחם.

– סלט קלמרי על הפלנצ'ה – עוד פירות ים, קלמרי שלא נופל למלכודת הצמיגות – טבעות וראשי קלמרי עם שומר, עגבניה, פטרוזיליה, בצל ושום עם לימון ושמן זית (48 שקלים).

– פרנו פירות ים – שרימפס, קלמרי, מולים, רוטב עגבניות, פלפלים חריפים וכוסברה (52 מנות). עם המנה הזו היתה לי בעיה כי אני בדרך כלל לא בררנית באוכל אבל טעם של אניס אני לא מסוגלת לסבול, אפילו לא בצורת ליקריש. הפרנו היה מאד מודגש לדברי הסועדים האחרים. המנה תתאים לחובבי אניס וטעמים פיקנטיים.

המנות הראשונות לוו ביין רוזה  של יקב אמפורה בזכרון יעקב.

הצלחות הוחלפו ואנו התכוננו למנות העיקריות:

– סלט קיסר קלאסי – חזה עוף צלוי עם לבבות חסה, קרוטונים, פרמז'ן – 62 שקלים, היה נחמד.

– מנת ספיישל שלא קיימת בתפריט, ותקוו שהיא תהיה ביום ביקורכם – ניוקי סגול שבושל במי סלק, ממולא בגבינת פרי ופקן עם רוטב שמנת. ללא שום מתחרים – המנה שלי בגדול. אין מצב ששילוב של ניוקי עם גבינה ופקן, יחד עם רוטב שמנת , לא יצא משהו מוצלח מאד והמנה אכן הצדיקה את ההנחה הזו. המנצחת הגדולה מבחינתי שזכתה למחמאות גם משאר יושבי השולחן.

– פילה דניס צרוב במחבת עם תבשיל עדשים, שעועית שחורה ויוגורט עיזים (96 שקלים) היה נחמד. אני הייתי מפרידה בין המנות ועושה שתיים – אחת של הדג בעצמו ואחת של התוספת.

– ניוקי שרימפס (79 שקלים) כלל רוטב שמנת, בייקון, פטרוזיליה, בזיליקום וגרידת לימון. גם פה הניוקי היה טעים, הסכמנו בשולחן שאולי עדיף היה בלי הבייקון שמרגיש קצת לא שייך.

– פילה לבן בגריל – 300 גרם פילה במרינדה של צ'ילי, שום ואורגנו, מוגש על פירה (חלבי!) ברוטב בקר ובלסמי (84 שקלים) – בשר ה"פרה  הנמוכה" הוא דל שומן וצריך לקחת את זה בחשבון כשמזמינים. הפירה היה מצוין, כמו שפירה חלבי יכול להיות.

– המבורגר בשר – 62 שקלים בתפריט למנה גדולה של המבורגר 250 גרם בקר צלוי ומוגש עם ירקות, לחמניה ובצל חרוך, עם אפשרות לצ'יפס או תפוחי אדמה שקודם נאפו ואז טוגנו והוגשו בקוביות. ההמבורגר היה בסדר, אני עדיין הייתי בוחרת, במסעדה שכל כך מתמחה בפירות ים, לבחור בפירות הים. ההמבורגרים מוגשים עם תוספות שונות כמו בייקון ואמנטל, או ביצת עין.

עם העיקריות שתינו יין אדום של יקב צורעה, בלנד שמקובל במחוז בורדו, משם מגיע השף.

כוסית "פטרון" – ליקר קפה , ליווה את המעבר לקינוחים וקיבלנו לטעום חמישה מהם –

– מנת ספיישל שכללה מרנג שווצרי עם שמנת פיסטוק, גלידת פיסטוק ורוטב פטל

– טרפלס משוקולד בלגי מריר, שמנת ובלנטיינס (12 שקל ל6 יחידות)

– קרם ברולה ווניל – התחרה על תואר "הקינוח המצוין מבין הקינוחים" רק עם מנת הספיישל (30 שקלים)

– גופרה בלגית בננה קרמל  – מנה גדולה שמוגשת עם גלידת וניל (42 שקלים)

– מוס שוקולד בקרמל ורוטב וניל – 30 שקלים לקערה גדולה שמוגשת בסגנון חופשי וביתי.

כאמור מבין החמש אהבנו במיוחד את הברולה ומנת הספיישל בהחלטה די פה אחד.

יש עוד תפריט נרחב, (ובקרוב חידושים נוספים) שכולל הרבה פירות ים, פסטות, גבינות ובשר, כך שכל חובב אוכל צרפתי או סתם אוכל טוב יכול למצוא בו מה שירצה.

המיקום – הוד השרון – רח' הבנים 14, החל מהשעה שבע בערב יש חנייה חופשית בסביבה.

כתובת האתר של המסעדה:

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=6011

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s